|
|
- parayı coca cola bassa isminin coca cola ile başlayacağı kupa müsabakalarının adıdır. zaten futbol dediğin siyasi oyuncaktır, güçlü ülkelerin reklam koludur.
- (bkz: 45 inci fortis türkiye kupası)
- internet sitesindeki serbest vuruş oyunu bağımlılık yapan kupadır.
(bkz: http://www.fortistk.com/)(silgi, 05.01.2007 17:43 ~ 18:03)
- 2007-2008 sezonu nda turkcell süper liginde bulunan 3 takımın (konyaspor, sivasspor,kasımpaşa) 2. lig takımlarına elenerek büyük bir süpriz yaptığı kupadır.
alanyaspor- sivasspor : 1-0
ibb- diyarbakır diski : 2-3
şanlıurfaspor- konya : 2-1
sarıyer- kasımpaşa : 2-0
kırıkkale- sakarya : 4-2
a.demirspor- altay : 1-0(murty, 26.09.2007 23:49)
- oynanan maçlarında ciddi ciddi şike dönmüştür. belgelerim yok kanıtlayacak ama bu kadar sürpriz de olmaz ki kardeşim. ulan alanya sivas'ı nasıl yener be! diğerlerine değinmiyorum bile.
- galatasaray'ın gençlerbirliği oftaş'a olası puan kaybı sonucunda çeyrek finalde galatasaray-fenerbahçe maçına sahne olacak organizasyondur.zira 2 puanlı fenerbahçe'nin alanya ve şanlıurfa maçlarında bol bollü gelen galibiyetleri sonrası , gaziantep kayseriyi yense bile averajla lider fenerbahçe olacak ve d grubu 2.si galatasaray'la karşılaşacaktır.tahminlerim bu yöndedir ve muhtemeldir.
an itibariyle gaziantep'in averajı +3 , fenerbahçe'nin 0'dır.gaziantep'in kayseri'yi maksimum 3 farkla geçtiğini düşünürsek fenerbahçe ;alanya ve şanlıurfa maçlarında bundan fazlasını elde edebilecek durumdadır.ya da hiç o riske girmeyip 2 takım birden grubu 2. de bitirebilirler.bekleyip görüceğiz.
federasyonun galatasaray ve fenerbahçe'yi grup 1.si olmaları durumunda finale kadar karşı karşıya getirmeme politikaları sonucunda oluşturdukları gruplar sadece 1.kez işe yaradı.bu sene de işe yaramayacak gibi duruyor.
- an itibarıyla kura çekimlerinde fenerbahçe galatasaray ile eşleşmiştir.sevinmedim değil hani.
eşleşmeler,
çaykur rizespor - beşiktaş
fenerbahçe - galatasaray
gençlerbirliği oftaş - kayserispor
adana demirspor - gençlerbirliği
- 2007-2008 sezonu çeyrek final eşleşmeleri aşağıdaki gibi şekillenmiştir;
çaykur rizespor-beşiktaş
fenerbahçe-galatasaray
adana demirspor-gençlerbirliği
gençlerbirliği oftaş-kayserispor
fenerbahçe uzun yıllar süren kupa hasretine bu sene son verecek gibi geldi bana.hayırlısı olsun.
- çok ilginç bir statüye sahip kupa. ben bu kupanın hangi standartlara göre ayarlandığını anlayamadım. grupları uefa gibi, ön elemeleri şampiyonlar ligi gibi vs. normalde dünya kupası olsun, şampiyonlar ligi olsun, uefa olsun bu tür kupalarda aynı gruptan bir üst tura yükselen iki takım o turda eşleşmez. fakat fortis türkiye kupasının statüsünde böyle bir kısıtlama yok sanırım.
- bu kupanın adı fortis olalı fenerbahçe galatasaray maçları finalden önce oynanıyor. beşiktaş fenerbahçe olsun ya da galatatasaray beşiktaş olsun yok illaha fenerbahçe galatasaray maçı erken oynanacak. kasıtlı mı yapılıyor acaba yanlış değilsem 2-3 senedir bu böyle.
hayırlısı olsun ne diyelim
- beşiktaşımın kazanacağı kupadır.
- dünya tarihinde gördüğüm en saçma sapan planlamaya sahip kupa. bir defa her şey son derece gayrı ciddi bir şekilde seyrediyor, uefa kupası, şampiyonlar ligi ya da avrupa şampiyonası gibi benzeri organizasyonlar kupanın statüsü baştan belirlenmektedir, yani seri başlarının kimler olacağı, gruplardan 1. ya da 2. çıkanların nasıl bir statüyle eşleşecekleri ya da bir saha avantajı olup olmayacağı en başından bellidir. aynı şekilde takvim de yılın başından belirlenir ve buna göre maçlar oynanır.
ama fortis türkiye kupası bir başkadır. geçtiğimiz sene grupları kimin birinci kimin ikinci bitirdiğine bakılmaksızın dört büyükler seri başı yapılmıştır. bu sene ise ayrı bir komedi. grup maçları tamamlanıyor ve maçlar oynandığı sırada seri başı sistemi ya da saha avantajı gibi (yani ikinci maçı kendi sahasında oynamak) şeylerin hiç birinden haberimiz yok. tek söylenen 28 ocak'ta kura çekimi, eee maç ne zaman? kim bilir? federasyon ne derse bugün kura çekiliyor, bir bakıyorum fenerbahçe-galatasaray (iyi tarafı en azından biri birinci, diğeri ikinciydi), peki ne zaman oynanıyor, bu hafta sonu, ulan hafta içleri çuvala mı girdi? neymiş avrupa şampiyonası varmış ligler erken bitecekmiş, iyi de erken biteceğini bugün mü öğrendiniz? bu zaten başından belliydi,
neyse umalım ki yeni gelen federasyon bu işleri başından güzelce bir düzenler de bizler en azından seneye statüsü belli, finalinin daha önceden nerede ve ne zaman oynanacağı herkes tarafından bilinen bir kupa izlemiş oluruz.
- bu seneki yarı final eşleşmleri de belirlenmiş kupadır. eşleşmeler şöyle:
galatasaray-gençlerbirliği
kayserispor-çaykur rizespor
|