-........................................(mikrofonun sesi girmiştir burada)
(bu nokta noktalar 10dk sürer)
-bu konuda başka da bir şey söylemem!(mikrofonun sesinin geldiği yer)
-yaşa forrest!!!
gayet uzun sürmesine rağmen hiç sıkılmadan izlediğim, karides sahnesine,duraktaki diyaloglara ve apple şirketine meyvecilik işi denmesine uzun süre güldüğüm, sürekli konudan konuya atlamasına rağmen bünyede kopukluk hissettirmeyen muhteşem film.
aslında sadece forrest gump kadar idiot olan bi insan zencilerle beyazları ayıramaz demeye çalışan, gizliden gizliye ırkçı mesajlar veren film. sevdim ama ırkçı buldum.
1995 yılında en iyi film,en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi senaryo, en iyi kurgu, en iyi görsel efekt dalında oscar alan, aynı yıl en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu dalında altın küre kazanan film.
çok kısa sürede parçalara ayrılmış silahı tekrar toplamasıyla komutanından "kahretsin forrest sen bir dahisin" övgüsü alıp benle beraber otobüste filmi izleyen bir çok kişinin gülme krizine girmesine sebep olmuş tom hanks in başrolünü oynandığı aynı adlı filmin kahramanı
filmini izlemedim ama kitabı çok komikti, forrest savaş kahramanı oluyor, abd başkanı buna ödül veriyor bu da herkesin önünde kıçını açıyor (yarasını göstermek içindi galiba) daha sonra bir maymunla mı ne uzaya gidiyor astronot oluyor.... böyle bir şeydi benim okuduğum forrest gump, penguin readers, stage 4
vietnam savaşı sırasında tıkanmış üstü açık yazlık klozete isabet eden havan topu, etrafa saçılan boklara rağmen komutanın yere yat emri, filme aktarılmayan ilginç bir kısımdır.
akademinin best picture ödülünü kazanan,aynı ödül gecesinde yönetmeni zemeckis'in best director,boşrol oyuncusu hanks'in ise best actor ödüllerini almasını sağlayan filmdir aynı zamanda.