belki ilginizi çeker
  1. · aynı soloyu yüzlerce kez üst üste dinlemek
  2. · forgotten part 1
  3. · sözlerin bittiği an
  4. · dertli gitar
  5. · art arda dinlenirse sigaraya boğduran şarkılar
  6. · joe satriani
  7. · hüzün veren gitar soloları
  8. · üst üste dinlenilmesi kaçınılmaz olan şarkılar
  9. · mutluluğun gözyaşları
  10. · forgotten hopes
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · unutulmayan türk filmi replikleri
  9. · iman power

forgotten part 2  

1. nasıl bu kadar hüzünlü olduğuna inanamadığım joe satriani şarkı.
    sözlere hiç gerek kalmamış, notalar cuk diye oturmuş... yani kenan doğulu'nun gidip "exx aşşkımmm bana neeler ettinnnn..." çaldığı ibanez'den bu kadar güzel tınıların çıktığına inanamıyorum, demek ki herşeyi ustasından dinlemek lazım...
    (sizofrenkedi, 03.10.2004 20:32)
  2. part 1 inde taping tekniği yarmıştır. iki part ı da dinlenesidir.
    (kral çıplak, 19.12.2005 16:32)
  3. satriani nin hakkında "konserlerde çalınca insanlar bambaşka bir moda giriyor, tekrar konser havasına sokabilmek için 6-7 parça çalmamız gerekiyor, biz de o yüzden çalmıyoruz 10 seneden fazladır" diyerek bütün umutlarımı söndürdüğü şarkı. lan madem konser ortasında böyle oluyo, kapanış parçası yapsana kardeşim şunu, millet gidip evinde intihar etsin rahat rahat?

ayrıca, gitar ve rock müzik tarihinin gelmiş geçmiş en duygusal parçası seçilmiştir, satriani gitara çığlıklar attırırken içinde bir şeylerin koptuğunu hissedersin, gitara bağıra çağıra eşlik etmek, onu arayıp duygularını anlatmak gelir içinden, ama nafiledir. bir sigara daha yakar, şarkıyı baştan dinlemeye başlarsın.
    (evilmaddox, 08.04.2007 19:32)
  4. joe satriani ' nin kompozitör karakterinin gitaristliğinden daha büyük olduğunu burada anlayabiliriz. o parçayı birçok gitarist çalabilir belki. belki de part 1 ' i de öyle. sonuç olarak kendini eve gitara kapatıp 5 sene sonra ortaya çıkan yetenekli bir birey teknik açıdan abartmıyorum virtüöziteyi yakalayabilir. lakin forgotten pt.2 gibi bir besteyi yapmak böyle bir gitar şarkısının hiçbir saniyesinde gitarı parçadan izole etmemek böyle güzel bir düzenlemeyi yapmak ve inanılmaz nüanslı bir hale sokmak ancak satriani gibi ender müzisyenlerin yapabileceği birşeydir.

satri abiyi buradan selamlıyor başarılarının devamını diliyoruz ailecek.
    (jellyjam, 08.04.2007 19:52)
  5. gecenin köründe evde tek başına dinlendiğinde evrende yalnız olduğunuz fikrine kapılmanıza neden olan parça. ayrıca satriani ustanın nasıl bir gitarist olduğunu anlamanızı sağlayan melodiler bütünü.
    (tuogalen, 08.04.2007 20:03)
  6. bir joe satriani parçasıdır. denilebilecek pek bir şey yok.

öncelikle şarkı çok tatlı bir ritmle giriyor. çok şahane bir girişle soloya başlıyoruz. sololar küçük küçük cümlelerden oluşuyor ama cümlelerin sonundaki uzatmalı efektler aynı bildiğimiz cümlelerin noktaları oluyor ki o teknik çok yerinde ve zor bir teknik. 2 kere aynı cümleye kurunca kompozisyona ayrı bir hava katıyor
    2 kere daha aynı şeyi yapınca nakarata geçiyor ki o penayı tele sürtmesiyle insanın içini sanki yırtıyor gibi geliyor. cümleler isyan haline geliyor. her cümle ince çığlıklarla bitiyor.

solonun armonik kısmına hafiften hız veriyor ama ritm sabit. duyguyu bozmadan güzel hareketler ve ve hoş linklerle devam ederken öyle bir yere geliyor ki solonun en başındaki cümlelere tekrar geri dönüyor. o ince çığlıkları daha bir vurgulama veriyor. isyan hat safhada bu arada.

daha sonra azgın bir nehrin tekrar dugunlaşmış hali gibi sakinleşiyor tekrar melodi. ve herşey normale dönüyor. adeta bir rüyaymış gibi herşey gelip geçiyor.

"denilebilecek pek bir şey yok." demiştim ama yine tutamadım kendimi. ama siz yine de bu entryden birşey anlamazsanız kesin dinleyin bu şarkıyı. yoksa çok şey kaçıracaksınız.
    (corai, 06.07.2007 21:54 ~ 21:55)
  7. nasıl bir duygu yoğunluğu oluşturuyorsa insanın keyfini anında kaçırabilen inanılmaz hüzünlü şarkı. belki de ben kendi kendime keyfimi kaçırmak istiyorum da ondan dinliyorum o ayrı
    (mulder, 03.05.2008 22:37)
  8. içinde milyonlarca hayat hikayesi barındıran; havanın ,güneşin, suyun ve insanın özeti.dikkatle dinlemeyenler uyarılmalıdır.
    (benimadımcemil, 01.06.2008 02:27)
  9. sözlüğe yazar olduğumdan beri aklımda bu başlığa birşeyler yazmak var ama ne yazmalıydı? bir insanın hayatında bu kadar önemli yer tutan ve abartısız bir şekilde, hayatına yön veren bir şarkı için ne yazarsan yeterli olabilirdi ki? zaten şarkının büyüsünden benden önce yazan yazar arkadaşlar yeterince bahsetmişler. ben de bu şarkının hayatımda nasıl bir yer tuttuğunu anlatayım.
    sene 2001 satrianijr kişisi henüz lise birde okumakta. tabi o zamanlar deli çağları bu çocuğun. bangır bangır seksenlerin doksanların metal gruplarını dinlenmekte, dışarı karşı ne kadar asiyim ben 'hell yeah' havası vermektedir. jr ın dandirikten bir klasik gitarı vardır ve bu metal şarkılarını o gitarla çalmaya çalışıp kendini paralamaktadır. aynı zamanda çok siddetli bir aşk döneminden de geçmektedir satrianijr. sevdiği bir kız vardır ama bir türlü açılamamaktadır o kıza. çünkü özellikle o yaşlarda reddedilme korkusu tavan yapmış biçimdedir. belli bir zaman sonra dinlediği müzik türünde bir şeylerin eksik olduğunu fark eder jr. eksik olan şeyin, bu şarkıların yaşadığı aşkı yansıtamaması olduğunu daha sonra joe satrianiyle tanışınca fark edecektir jr. bir süre daha bu eksikle yaşamaya devam eder jr. sonra bir gün d&r da gezip albümlere bakarken, daha sonraları kendisi için efsane olacak albümü farkeder. mavi bir fon önünde siyahlar içinde kabarık saçlı bir adam elinde gitarıyla poz vermiştir. tabii ki bu joe satrianinin meşhur albümü flying in a blue dreamdir. o zamanlar gitara karşı büyük bir zaafı olan satrianijr kişisi albümü eline alır şöyle bir inceler, arkasına falan bakar. bir anda almaya karar verir. eve gelir hemen takar cd yi ve dinlemeye başlar. çalan adam çok güzel çalmaktadır ve tam istediği tarzda bir müzik yapıyordur. şarkıların büyük bir çoğunluğu sözsüz ve gitar ağırlıklıdır. var mı daha ötesi gitar solo dan başka birşey olmayan bir albüm işte, jr daha ne isteyebilirdi ki. sonra bahsi geçen şarkı gelmişti, the forgotten part 2, 15. şarkı albümde. girişiyle beraber kendin geçmişti jr. o anı hiçbir zaman kelimelerle anlatamayacaktır. böyle bir şey daha önce hiç dinlememişti satrianijr ve o zaman eksikliğin ne olduğunu anlamıştı: eksiklik aşkı anlatabilecek kadar duyguya sahip olmayan şarkılardı, eksiklik seni mavi bir hayalin içinde uçurabilecek şarkıların olmamasıydı. eksiklik joe satrianiydi. bir kez daha dinledi jr şarkıyı bir kez daha hatta belki de beş kez on kez daha. etkisini her seferinde daha da arttırıyordu. çok acıydı çok. ama belkide dünyanın en güzel acısıydı. sizi göklerde uçururken aynı zamanda dünyanın bütün bıçaklarını size saplıyor gibiydi. hele solonun en tiz olduğu yerde satriani telleri ittirirken bıçağı kalbimizde çeviriyor gibi hissederiz. aşkını tarifsizce anlatabilen bir şarkıydı jr için. sözlere gerek yoktu çünkü notalardı duygunun eş anlamlısı bu şarkıda. sevdiği kıza kaç kere zorla dinletmişti bu şarkıyı belki anlar neler hissediyor diye. ama hiçbir zaman anlamamıştı kız, anlatamamıştı da jr ve kimbilir kaç kez evine gidip bu şarkıyı açıp dinlereken gözyaşı dökmüştü.
    satriani bu şarkısını konserlerinde çalmıyor evet ama kendisinin de söylediği gibi yok efendim şarkıyı çaldıktan sonra insanlar kendilerine gelemiyorlar diye bir nedenden dolayı olduğunu sanmıyorum. ben de satriani olsam bu kadar özel bir şarkıyı ben de çalmam, hatta albüme bile koymazdım. çünkü bu şarkıyı, satriani de olsa, hiç kimse normal bir ruh haliyle yazamaz ve kimbilir satriani hangi ruh halindeydi bunu yazarken. karısı için mi yazmıştır sevgilisi için mi anası babası için mi bilmiyorum ama bölesine önemli biri için olduğu belli bir şarkıyı ben sadece kendime saklardım.
    (satrianijr, 29.01.2009 14:08)
  10. uzak ara dünyaya gelmiş en iyi esntrumantel parçadır..joe satriani eseridir..
    (ilkokul esprisi, 07.06.2009 19:51)
  11. gitarın inlemesi nasıl olur sorusuna en iyi cevap niteliğindedir bu parça.
    (cherry on baby, 23.08.2009 01:20)
  12. ''her duyduğumda istisnasız her zaman tüylerimi diken diken ederek,beni bir iki kadeh içkiye davet eden dünya üzerindeki tek şarkıdır..''

şebnem ferah
    (kişisel olmayan ileti, 23.08.2009 01:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil