belki ilginizi çeker
  1. · şakirdi 100 metreden tanıma rehberi
  2. · finallerden sonra yapılacaklar listesi
  3. · italyanca
  4. · forget about it
  5. · laisse tomber
  6. · donnie brasco
  7. · axe
gündem
  1. · babaların garip huyları
  2. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · yeşim salkım
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · götü başı dağıtmak
  9. · bobo

forget about it  

1. biraz argo şekilde türkçeye çevirmeye çalışırsak;
    (bkz: bırak dağınık kalsın)
    (bkz: siktir et)
    (azureel, 13.02.2005 23:32)
  2. the godfather üçlemesinde ince ince değinilmiş cümle.
    üç ya da dört söyleniş şekli vardır.
    biri, cidden boşver demektir, ikincisinden ben anlamadım, üçüncüsü ise boşver sen boşver ben senin icabına bakacağım demektir.

"about" kısmı ikinci ve üçüncü hece uzatılarak -abaaaauud- söylenir, galiba italyan aksanlı ingilizce'nin etkisi.
    (venom, 22.02.2007 02:58)
  3. donnie brasco filminde donnie nin(johnny depp) aleme girmesiyle diline dolanan ota boka söylediği söz. kendisi bile bunun anlamını açıklayamasa da sırf söyleyiş tarzından s..tir et gibi bir çağrışım yapıyor.
    (walrus, 12.08.2007 16:32)
  4. robert de niro'nun çok hoş telaffuz ettiği bir cümledir.

(bkz: unut gitsin)
    (bkz: salla gitsin)
    (bkz: kayıkla gitsin)
    (luto, 12.08.2007 19:05)
  5. italyan mafyasını 100 metreden tanıma rehberinde ilk bölümdür. bir karakter bu sözü ikiden fazla kere kullanıyorsa karakterin bulunduğu o şey (film, dizi, video oyunu, roman, şiir, hikaye, tiyatro oyunu) mafyayla kesin bağlantılıdır.

(bkz: şakirdi 100 metreden tanıma rehberi)
    (hector, 05.03.2008 23:01 ~ 23:03)
  6. (bkz: bygones)
    (eva, 05.03.2008 23:04)
  7. scarface'de nasıl fuck kelimesi bolca geçiyorsa donnie brasco filminde de bu cümle bolca geçer.anlamı şu şekilde açıklanır filmde:

- what's "forget about it"? what is that?

- "forget about it" is like...if you agree with someone.like, "raquel welch is one great piece of ass." "forget about it."but then, if you disagree, like,"a lincoln is better than a cadillac" but then if something is the greatest thing in the world,like..."those peppers! forget about it!"you know? ıt's also like saying,"go to hell."like,"paulie, you got a one-inch pecker."and paulie says,"forget about it."sometimes it just means forget about it.
    (kendimden biliyorum, 09.10.2008 19:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil