|
|
- izmir şirinyer'de bir cadde.ortasında tavuskuşlarının,kazların(tabi kuş gribinden önce),tavşanların bulunduğu,etrafında mağazaların,kumpircilerin ve bir milyoncuların bulunduğu ,buca halkının sıkıntılarını atmak için çıktığı kısa mesafeli gezi alanı
- izmir şirinyer'de, esnafının, milleti kazıklamak için ne gerekiyorsa yaptığı yer.
orada, iki kere iki, dört etmez.
(bkz: lak lak kafe)
- şirinyer, buca bölgesinde çok ünlü, bilinen, herşeyi bulabileceğini düşündüğün fakat gidip gördüğünde aslında hiçbirşey olmadığını anladığın, hasan ali yücel ilköğretim okulunun oradan başlayıp şirinyer tansaşa kadar uzanan cadde.
- bir nevi şirinyer in kemeraltısı. birbirinin aynı ürünleri satan mağazalar, bol bol döner ve kumpirci, yorulduğunuzda ailece oturup çay içebileceğiniz sadece bir mekanı bulunan sokak.
- içinde tavsanların, kuşların, horozların, tavus kuşlarının oldugu (eskiden bide sincap vardı, hala duruyor mu bilmiyorum) oldugu cadde. adım başı acılmış restorantlar sayesinde ac degilse bile acıkıyor insan son zamanlarda burada. ayrıca dükkanları sayesinde artık çarşıya, pazara özelliklede ( belki hala vardır , izmirliler özellikle bayram arefelerinde giderlerdi kemeraltına) kemeraltı na gidip alışveriş yapma kültürü tamamen kalkmıştır. iyi ki vardır.
|