gözümün önüne getrebileceğim en acı sahneyi betimleyen my dying brideeseri.
hüzün, acı, gözyaşı merkezli bir playlistin son şarkısı. hissederek dinledikten sonra sessiz kalma hakkına sahipsiniz.
bu arada (bkz: son nefesimde elimi sen tutacaksın)
dinlendiği zaman kişinin içinden "neden yaşıyorum abi ben burası kaçıncı kat acaba atlasam acı çekmeden ölür müyüm?" sozlerini sarfetmesini saglayacak my dying bride şarkisi. öldürür süründürür kahreder ruhta ağır tahribata yol açar.
my dying bride'ın angelicasıdır.nasıl sadece angelica bilip,anathemacı geçinen insanlar bolsa,sadece bu şarkıyı bilip,"my dying bride'a bayılıyorum." diyenler de çoktur.güzel şarkıdır ama bir black god kadar olamaz.
aaron stainthorpeun ölen eşi için yazdığı söylenir ki bu, tamamen bir uydurmadır.zira kendisinin ölen bir eşi dahi yoktur.şarkı, william shakespeare'in "venus and adonis" şiirinden uyarlanarak yazılmıştır.
türkçe meali:
düşen meleğim için
nefesim çekiyor gibi
ve gümüş gözümü dolduruyor
o bir daha doğmayacağı için
onu hala öpüyorum
yorgun vücudumun üzerinde
onun ölü elleri duruyor.
cennetin çayırlarindan geçerek
biz nereye koşarız?
gece bir hırsız gibi
ruügar böyle ışık gibi eser
gözyaşlarımla kavgam,
uzun yıllar için kuru kalmayacak
askın altın okları
ondan kaçınmalıydı
ve onun ölüşüne çarpan abanoz
ölüm okları olmamalıydı...
birinin sevgilisini kaybettikten yıllar yıllar sonra bile onu bu kadar aşkla, saygıyla, ruhla ve bu kadar gerçekanabildiğini gösteren bir şaheser olması insanın ruhunu sızlatarak okşuyor. ne var ki bu şarkıyı dinlerken ağlamamak elde değil.. olmasın da.. yaşarken kaybedilenlere yanılsın.. "evet, böyle aşk olabiliyormuş" denilsin.. belki biraz umut doğrulsun.. ama kayıpların varlığı da unutulmasın.. gerçek unutulmasın..
2001 de iken güzel şarkı, süper şarkı, bomba şarkı idi benim için. geçen bi nostalji yapayım dinleyim dedim sonunu getiremedim. henüz çözemedim ama bi yerlerinde bi olmamışı olan parça..
zor da, ola ki bir gün intihar edersem loopa alıp eşliğinde bileklerimi keseceğim parça, dinleye dinleye ölürüm. kan kaybından bayılışım 2:48'e denk gelsin, kamera üst plana geçsin kayarak falan. sonra uzaklaşsın. legendary intihar istiyordun, al sana.
1996 yılında çıkan ''like gods of the sun'' albümünde yer alan ağıt niteliğinde şarkıdır..bu şarkının ardından yine aynı albümde yer alan ''for you'' adlı şarkıyı dinlerseniz,nirvana'ya ulaşırsınız..
gece olduğunda tüm ışıkları kapatıp penceremin kenarına oturduğumda, gökyüzünün derin karanlığından düşen yağmurların eşliğinde şarkıdaki keman partisyonlarından yükselen hüzünlü notalar ile birlikte elimde adeta benim tükenişim gibi eriyip giden camel'ımın dumanının yükselmesine neden olan parçadır for my fallen angel.
mavi ekranla karşılaşmak isteyen bünyelere tavsiye edilesi bi' şarkıdır. lakin gel gelelim şarkıdan öte bi'şeydir for my fallen angel. bizler için olmasa bile aaron için öyledir. çok vurucu bi' parçadır, kemandan yükselen notalar adeta ağlayıp kalbinize akar, içinizi karartır. intihar sebebidir bi' nevi, tıpkı aaron gibi.
evet bu şarkıyı dinlerken bu şekilde efektler yükselir bedeninizden.öyle bir şarkıdır.ağlatmadan bırakmaz.yatağınıza uzanıp odanızdaki bordo karanlıkta,kuruttuğunuz güllerin yanında yanan mumlarla ölü meleğinizi düşünüp onun yanına gideceğiniz günü düşlersiniz..
aaron un bir röportajında kendisine gelen
- neden for my fallen angel ı hiç canlı okumadınız veya sonraki albümlerde tekrar yorumlamadınız? sorusuna
- o şarkı tamamen benim özel hayatımla ilgiliydi ve albüme koymuş olmamız bile hataydı, konserlerde neden hiç söylemediğimize gelirsek; o şarkı hayatım boyunca sadece bir defa okudum ve artık hangi şarkıyı söylersem söyleyeyim beynimde zaten for my fallen angel çalıyor. şeklinde kendisine tapınmamızı sağlayacak bir cevap verecek kadar özel olan bir şarkıdır.
şarkının bilinen hikayesi şudur;
aaron hayatının aşkını bulur ve yıllarca gayet mutlu bir beraberlikleri olur, bir gün konserlerden birisinin sonrasında otel odasında içilir sohbet edilir sevişilir vs hanım kızımız kalkar giyinir ve pencerenin önünde durup aaron a döner ve.
- hayatımda kimseyi senin kadar sevmedim ve kimse ile senin kadar mutlu olamadım, herşeyi güzelken bitirip sonsuz uykumda güzel hatırlamak istiyorum der ve atlar.
aaron ise sevgilisinin cansız bedenini toprağa verdikten bir süre sonra sarhoş olduğu bir akşam sevgilisinin resmine bakarak bu şarkıyı yazar ve bileklerini keser lakin kurtarılır.
aaron un 1995 de ki bu olaydan sonra hala hayatına bir kadın girmemiş olmasıda şarkıyı ekstra özel yapar.