gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · kapıcı çocuğu ayakkabısı
  9. · sarah silverman

football manager ı türkçe oynamak  

1. bir türlü zevk alamadığım eylem...

bu türkçe oyun furyası cm 01-02'yle başlamıştı. o zamanlar ben yedinci ya da sekizinci sınıftaydım. ingilizcem şimdiki kadar iyi değildi, ama oyunu zorlanmadan oynuyordum. sanırım ilk türkçe yama türksportal'dan gelmişti. gayet başarılıydı, türkçe karakter ekliyordu, türkçe spiker vardı vs... ama nedense bana birşeyler eksik gelmişti. cm'yi türkçe oynamak, orjinal dilinde oynamak kadar zevk vermiyordu nedense...

yıllar geçti, ingilizcem daha da ilerledi ve ben birkaç hafta önce yine aynı siteden football manager'ın türkçe yamasını indirdim. sonuç aynıydı... yine orjinal dilden aldığım zevki türkçe'den alamıyordum... transfer pazarlıkları, medyaya demeçler... olmuyordu, ingilizce kadar etkili değildi...

belki de cm 00-01'den başladığım oyunun beni ingilizce alanında müthiş geliştirmesindendir bilmiyorum, ama ben fm'yi türkçe oynarken zevk alamıyorum.
    (noscho, 21.07.2007 21:57)
  2. hollywood yapımı bir filmi türkçe dublajla izlemek gibidir bazen, zevk vermez zira alışılan, efsaneleşen o güzel kalıpları arar gözler.
    (o s c a r, 21.07.2007 21:59 ~ 22:00)
  3. ihanettir.

döverim. adam olun.
    (lefteyenine, 21.07.2007 22:13)
  4. cm 01-02 versiyonunda

ankaragücü taraftarı tesisleri bastı yazısını gördüğümde lan bu oyun ne kadarda gerçekçi dedirten bir yamadır cmtr.
    (westowl, 21.07.2007 23:50)
  5. ilkokuldayken play station da final fantasy tactics oynayan çocuğun (bkz: aa bu benim lan) gelişmiş versiyonu olan football manager'i ingilizce oynayan çocuğun uzak durması gereken saçmalıktır..
    (jose, 22.07.2007 00:10)
  6. ingilizce özürlü eski ev arkadaşımın yıllardır yaptığı şey. ayrıca kendisi oyunu cheat kullanmadan oynamadığı için ronaldinho'lu, beckham'lı hatta metin oktay'lı konyasporu defalarca avrupa şampiyonu yapmıştır.
    (işte, 22.07.2007 00:10 ~ 00:11)
  7. herkes de ingeltere lord'u kadar akıcı ingilizce biliyormuş,dedirten hadise.
    (offguard, 22.07.2007 00:15)
  8. aslında genelde çeviri doğru düzgün olmadığından oyunu türkilizce oynamaktır.

(bkz: a kafa sakatlığı)
    (raptor, 22.07.2007 00:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil