belki ilginizi çeker
  1. · fm oynayarak kendini teknik direktör sananlar
  2. · championship manager 01 02
  3. · orospu çocuğu
  4. · fm
  5. · championship manager
  6. · kız puanlamak
  7. · let s kick racism out of football
  8. · oynanan oyunun etkisinde kalmak
  9. · bıkmadan usanmadan oynanabilecek oyunlar
  10. · jens mustermann
gündem
  1. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · rasim ozan kütahyalı
  6. · 2012
  7. · tanrıya sorulacak tek soru
  8. · ironi sinyali
  9. · darjus lavrinovic

football manager  

sayfa  / 2
  1. efsanevi championship manager serisinin, sigames ile eidos 'un anlaşmalarının bitmesi itibariyle ortaklıklarının bozulup, isim hakkının dağıtımcı eidos 'ta kalması sebebiyle, asıl yapımcıların efsaneye uygun gördükleri yeni isimdir.

fm 'nin 2007 versiyonunda akılalmaz yeniliklerle bizi altüst edecekler, oyunun blog 'unda bira ve çerez stoğu yaptırtan şeylerden bahsediyorlar. göz atın derim.

http://blog.myspace.com/...
    (lefteyenine, 20.09.2006 19:25)
  2. (bkz: fm)
    (pushitonmeshitonme, 14.10.2006 01:37)
  3. 2007 versiyonuyla hayal kırıklığı yaratmasına rağmen hala aralıksız 20 saat oynayabileceğim tek oyundur.
    (finrod, 09.01.2007 20:21)
  4. sevgilinin 2 günde bir uyumasına ve her buluşmaya şiş gözlerle gelmesine, geldiğinde de juventustan ya da 2. ligde keşfettiği genç yeteneklerden falan bahsetmesine neden olan, haliyle de dişi kesim tarafından hazzedilmeyen bir tür bağımlılık.
    (kedikara, 05.02.2007 23:49)
  5. öyle bir oyundur ki, real betis'le şampiyonlar ligi finalinde 60. dakikada gol atınca sevinçten zıplayıp kafanıza diz atıp, gözlüğünüzü yamultabilirsiniz.
    (snitch, 18.02.2007 00:39)
  6. vizelerin ve finallerin baş belası oyunu. 97/98 sezonunda kendisiyle tanıştım ve o tanışmadan sonra bugüne değin uzanan bir kankalığımız oldu. eskiden adı championship manager'dı, adı değişti ama "cm'ci" tabiri baki kaldı. ilk avrupa kupamı kazandığım zaman yaşadığım sevinci asla unutamam. her sezon oyun ilk çıktığı gün alınır büyük bir hevesle oynanır, sezon ortasına gelindiğinde bütün transferler editor'den yapılır, kadrolar güncellenir, future transfers konur (ör: roberto carlos-fenerbahçe veya voronin-liverpool), sezon sonunda her gün internet siteleri araştırılarak her gün transferler editor'den oyuna aktarılır. ayrıca ingilizce öğretmesi de ayrı bir avantajdır. bana ingilizce'nin cümle yapısını öğreten ve kelime dağarcığımın gelişmesini sağlayan lise eğitimim değil championship manager(football manager)'dır. her oyun hard disk'e yüklenir, oynanır, bitirilir ve nihayet silinir ancak cm bir kez yüklendi mi silinmesi için diğer sezonun cm'sinin piyasaya çıktığı ilk gün beklenmek zorundadır.
    (pharaoh, 11.04.2007 19:46)
  7. aile bireylerinin size deli gözüyle bakmasını sağlayan oyundur. şöyleki ;

tottenhamla kötü bir ilk devre geçirilmiştir. ikinci devreye müthiş başlanmış ve 4. olup şampiyonlar ligine gitsem iyidir dediğiniz sezonda üst üste gelen galibiyetler sayesinde son maç şampiyonluk potasına girmişsinizdir. rakipleriniz chelsea ve manchester evinde mağlup olurken siz 88. dakikada attığınız golle averajla şampiyon olmuşsunuzdur ve bunun sevincini haklı olarak yaşamak istersiniz. ama bu sevinci fazla abartıp evin içinde bağıra bağıra koşuşturunca baba anne ve kardeş size deli gözüyle bakar ve beklenen soru anne tarafından gelir : "oğlum kafayı mı yedin ?"
    (gönlümegörenickbulamadım, 26.06.2007 02:11 ~ 02:13)
  8. (bkz: fm oynayarak kendini teknik direktör sananlar)
    (darksideofthemoon, 29.06.2007 11:59)
  9. özelliklerinin artmasıyla birlikte daha yapay hale bürünmüştür nedense. 99-00 ya da herhangi bir cm'nin tadını yakalamak zor oldu bu oyunda. ya da yaş ilerliyor bizim tadımız kaçtı.
    (pvh, 04.07.2007 13:37)
  10. eğer benim gibi futbol manyağısanız bağımlısı olacağınız oyundur. fakat anlamadığım saçma şey niye küçük toplar oynuyo oyunda adam gibi 3 boyutlu yapsa ya sigagames ..
    (mbolunmez, 06.08.2007 19:28)
  11. yaşınız eşşek kadar olsa da çoluk çocuk sahibi olsanız da sizi sarıp sarmalayacak, uykusuz bırakacak, toplantılarda defterin bir kenarına taktik çizdirecek oyundur.
    (altan ve babası, 05.04.2008 12:16 ~ 12:58)
  12. (bkz: ömür törpüsü)
    (uysalim, 05.04.2008 12:57)
  13. zamanında kasetli bilgisayarlar (bkz: amstrad cpc 464) (bkz: commodore 64) varken en basit versiyonundan beri takip edilen oyundur.
    (kaynak kişi, 05.04.2008 13:19)
  14. football manager aşktır.
    (deoignoto, 22.08.2008 22:13)
  15. dünyanın en zevkli oyunudur. öyle ki yemek yemeyi bile unutabilir, başından kalkmamak için altınıza sıçabilirsiniz. o derece.

(bkz: içimdeki fm aşkı bambaşka)
    (higher than hope, 27.08.2008 15:27)
  16. http://www.footballmanager.net/...

kafam karıştı.
    (neverlander, 03.09.2008 19:29)
  17. bir şekilde edinip bilgisayarıma yüklediğim, belki ayda bir ya da iki defa açıp biraz oynadığım, ama bu kadar az sıklıkta oynamama rağmen az önce garip bir şekilde etkilendiğim oyun. şöyleki; efendim az önce bir haber okudum.. şu anda bursa'da oynayan beşiktaşlı eski bir futbolcu* bir açıklama yapmış ''beşiktaş'a ayrı motive oluyorum. dört haftalık 3 puan hasretine beşiktaş maçıyla son vermek istiyoruz. bu maçta hocam bana görev verir ve oynarsam, eski takımıma gol atmayı çok istiyorum'' diye. ben şaşırıyorum tabi ''olum daha dün takımından ayrılmak istiyodun, mutlu değildin hani, ne oldu iki günde coştun'' diye geçiyor aklımdan. iki saniye sonra hatırlıyorum tabi.. fm'deki transfer durumu bölümünde ''wants to be transfer listed'' yazıyordu bunun. zihnimin zayıf bi anına mı denk geldi noolduysa. hayır bi de bu oyunun manyakları var biliyorum, onlara neler oluyordur kimbilir.. sanal dünya nasıl da küçük oyunlar oynuyor zihnimizde.
    (ian of trafford, 13.11.2008 19:24)
  18. kesintisiz 18 saat oynama rekorumu elinde bulunduran oyun. gta ıv ile kırmaya çalıştım ama yemedi
    (the game, 29.01.2009 13:50)
  19. ödev yapamıyorsam, cv hazırlayıp sağa sola gönderemiyorsam sebebi budur diyebileceğim oyun.
    (badman, 30.01.2009 15:54)
  20. bir bilgisayarımın şehit olmasına sebebiyet veren oyun. evet, gitti güzelim bilgisayar. en sonunda anakart, ekran kartı, bataryası ve şarj cihazı bozulmuştu. hepsi birden. bunların hepsi bilgisayarın bu oyun yüzünden hırpalanması sonucu oluştu. daha da oynamadım uzun uzun o günden sonra. zira ne zaman o oyunu açsam eski bilgisayarım hacer gelir aklıma( acer marka bir laptoptu, hacer ismi vermiştim ona), hüzünlenirim. velhalsıl, bu oyun bana iki önemli hayat dersi verdi.

- bilgisayarına isim verme, duygusal bağ kurma.
    - asla ve asla football manager oynama.

daha da oynamıyorum hakkaten. işte buralarda sağda solda sürtüyorum. mutluyum, yeni bilgisayarım da benden mutlu. gül gibi geçinip gidiyoruz.
    (çürükşehir, 06.07.2009 04:00 ~ 04:00)
  21. bilgisayara :

-please kill the process

çığlıkları attıracak kadar bağımlılık yapan oyun.
    (tommyknocker, 06.07.2009 04:54)
  22. championship manager 01 02'nin götünü sildiği tuvalet kağıdı bile olamayacak oyun.
    (kaçakçay, 06.07.2009 05:02)
  23. çok güzel bir yazı için: (bkz: www.ntvmsnbc.com/id/24982544/)" onmousedown="return bkc('3691311','www.ntvmsnbc.com%2Fid%2F24982544%2F')">www.ntvmsnbc.com/id/24982544/)
    (mustbe, 11.07.2009 11:16)
  24. four four two'nun iddiasına göre ingiltere'de 15 yaşındaki bir çocuk football manager oyununda nottingham forest takımını premier lig'e cıkaramayınca intihara kalkışmış. oyun tanıtımına "aşırı dozda oynandığında bağımlılık yapar" şeklinde yazılması gerekir.
    (karmapolice, 20.07.2009 12:06)
  25. bir hastalığın adı... ben hayatımda hiç bir şeye üzülmedim totti'nin manchester'e gidişi kadar... (evet kendimi bildim bileli roma'yı yönetiyorum)... ben o kadar çok üzüldüm ki daniela de rossi'nin sakatlanışına... peki ya panucci'nin artık emekli oluşu... kolay değil ben onlara sadece hoca değil ham ana hem baba oldum... gecenin bir yarısıhatta sabaha karşı en ucuza en kaliteliyi getirmek için canımı dişime taktım... ama sonunda ne oldu... orospu çocuğu ludovıc guıly menajeriyle mutsuzmuş... neden... sabaha kadar barlarda sikiştirmiyorum diye... kuran çarpsın attım rezerv takıma... gel dedim vucinic ne varsa sende var... taddei artık şans istiyormuş... ulan adama sormazlarmı sağ kanatta mancini varken seni deli mi sikti de taddei'yi oynatıyorsun diye... esposito varken taddei de hangi yarrağın başı oluyor diye... ah o günler yok mu...derbileri kazandığımız o günler... lazio'yu yerden yere çarptığımız günler... herşey ne kadar güzeldi... ve fakat kulüp para vermeyince eldeki kadroyla ancak dördüncü beşinci olabildim... uefa da ne yapıcaz bakalım...
    (ortaoyuncusu, 09.08.2009 22:08)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil