belki ilginizi çeker
  1. · reese witherspoon
  2. · yeni başlayanlar için c sharp
  3. · rhododendronluteum
  4. · nicki aynı zamanda bir yiyecek ismi olan yazar
  5. · daha gençsin
gündem
  1. · insanın hayatına sıçan şeyler
  2. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  3. · tanrıya sorulacak tek soru
  4. · kaşlarını almayan kızlar
  5. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  6. · thierry henry
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · konsantre ayran
  9. · yurtkur

fonden  

1. fonden bir çeşit tatlı. en tatlı beşinci nesil yazar. beşinci nesil pembe kalpli bir dost. hoşgelmiş.. *
    (absinthe, 25.03.2008 17:01)
  2. deli tatlı bir insan. hayatımın son 10 yılında hatrı sayılır büyüklükte zaman geçirdiğim ve bundan çok mutlu olduğum ay parçası. aramızda çok değişik bir bağ var. moralimiz bozuk da olsa, hayat artık anlamsız da gelse bi araya gelince olur olmadık şeylere eğlenip gülüyoruz. moralimiz iyiyse zaten kopma noktasına gelip sağlık problemi yaşıyabiliyoruz.. hal böyleyken lisede birlikte biyoloji dersi alma gafletinde bulunduğumuzu hatırlarım. zaten o zamanlar herşeyi boşvermişiz. öss yi kendimize deli gibi sorun etme derdimiz de yok. dersin ortasında iki yandan gülme bombardımanıyla hocanın bize anlamsız bakışlarına güleriz hala. öss de hiç yoktan 5 tane biyoloji sorusu yaptım, o ayrı.
    anlat anlat bitmez anılar elbet ama misafirperver kişiliğine değinmek lazım mutlaka. yazın bi sıcağında karpuzun yanına çorba da koyar. evde ne varsa yiyelim diye. hiç çekinmez..
    rahat bi insandır bi de. geçenlerde bana iskambil numarası yapıcaktı. "elimdeki kağıtlardan birini seç, aklında tut corç" dedi. tuttum aklımdan bir kağıt. biz muhabbete dalmışken öte yandan kağıtları evirdi çevirdi, değişik atraksiyonlar neticesinde "işte bu!" dedi. "tuttuğun kağıt bu".. "yok valla değil, şuydu" dedim. rahat ya.. "hımm olmadı o zaman, neyse" dedi.
    yanaklarını sıkıp bağra basılası, dönya tatlısı..
    (absinthe, 15.04.2008 17:11)
  3. içinde bulunduğu durumu tarif etmek için uzun ve meşakkatli, daha da ilginci anlamını tam bilmeden kelimeler seçip kendine uydurabilen yüce insan.
    (bkz: müşkülpesent)
    (absinthe, 05.06.2008 02:03)
  4. yeni yaşını 10 yaş genç ruh hali içinde geçirmesini istediğim, özüne dönmesini dilediğim fonden'im..iyi ki varsın papatyam, tüm güzellikler seninle olsun.
    (absinthe, 17.07.2008 00:03)
  5. ilkokulda başlayan arkadaşlığımız aralarda sekteye uğrasa da, yaşadığımız son olayla yok artık denilebilecek düzeye gelmiş, gece gece sokak ortasında gülmekten kopmuş,unutulmayacak anımız ortaya çıkmıştır şüphesiz ki...
    süper araba itiyomuşuz bunu da öğrendik bu yaştan sora!*

sonuç olarak,güzel,yeni,pembe dost...
    (rhododendronluteum, 28.07.2008 19:04)
  6. (bkz: mızıkçı) (ahah)

büdüt : editlenecek giridir. önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

edith piaf : "nickaltını editle bak" şeklindeki baskısını saymazsak bizi utandırdı, hanım hanımcık tabusunu oynadı. materazzi'den zidane'a doğru bi değişim yaşamış geçen süreçte. sevindik. deplasmana da * bekleriz.
    (neverlander, 21.09.2008 19:19 ~ 23.11.2008 03:45)
  7. statüsü hayırlı uğurlu olsundur.
    (rhododendronluteum, 09.10.2008 01:58)
  8. şu güne kadar kimse nasıl yazmaz gerçekten şaşırdım :

(bkz: reese witherspoon)

pembesine kadar yahu.
    (neverlander, 02.04.2009 05:05)
  9. beni sözlüğe kazandıran yazardır kendisi.. bu nasıl bir cümle oldu şimdi yaa.. sözlüğü bana kazandıran yazardır kendisi.. karar veremedim..artık benden nickaltı beklemeyen yazardır kendisi aynı zamanda.. görünce şaşıracağını düşündüm şimdi.. saçmalamadan kendisini tanımlamak istedim birden.. ne de olsa sözlük ortamı burası.. 3 kelime ile tanımlamak istesem.. pembe, alışveriş ve geyik olurdu... iddia ediyorum herkes bu 3 kelimeyi söylerdi bu yazar için.. ama 4 kelime ile tanımlamaya kalksam.. o zaman iş ciddileşir işte..ne de olsa ilk 3 geyik oluyor.. ne bileyim adaya düştüğümde de 3 şey seçiyorum.. ama asıl önemli olan o seçemediğin 4. dür...yine saçmalıyorum..neyse 4. dost olurdu... fonden kesinlikle arkadaştan da ötesi olan bazı insanlar vardır dost da olabilirler aynı zamanda ondandır.. yani bir derdin varsa otur konuş dertleş.. bu zamanda nadir bulabildiğin şeyden yani..

o zaman toparlıyorum..

fonden: pembe rengini çok seven (pembe toka taktığı için pembe hırka satın aldığını bilirim ben onun), alışveriş tutkusu zaten parantez içinde yazdığım cümleden anlaşılan, oturup gülüp eğlenip bolca geyik yapabildiğim dostumdur benim...

öpüyorum kendisini buradan..
    (zaphod, 13.09.2009 01:20 ~ 01:24)
  10. "inşaat mühendisinden tıpçı olmaz." diyen yazar kendisi.

çok yönlü kişilik sahibi olabilmenin istisnai durum olduğunu kendisine belirttikten sonra alternatif tıp yolunda emin adımlarla ilerlemek istediğimi kendisine belirttim. tam destek verdiğini söyledi. dedim teşekkür metninde senin de bulunmanı sağlayacağım. altın dedim , maden dedim. neymiş? vay efendim adını altın harflerle yazacakmışım. dedim o kadar basit olmaz ; olamaz. arkadaşlarım var afrika'da. en değerli elmaslarla adını yazdırırım dedim. yapı istedi. serde mühendislik var. elmaslardan ev hayali , afrika'nın elmas madenlerini aşar ortak. mutfağa evye desen hadi neyse *
    (ch, 28.09.2009 01:29 ~ 01:32)
  11. bu sözlük insanıyla ilgili şöyle bi anım var.

bi kafede yemek yiyeceğiz. sipariş vermek üzere menüye bakıyoruz.
    çay : 4 tl
    bira : 4 tl

absinthe : bomba ya, çay ile bira aynı fiyatmış.
    fonden : valla ya iyimiş. absinthe, bi şey iç bira iç. *
    (absinthe, 04.10.2009 12:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil