belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · boylumlama
  4. · yaran diyaloglar
  5. · ugg
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · colin kazım richards
  8. · benimle dans eder misin
  9. · asansör içindeki gerginlik

fok katliamına son vermek için sen de bir imza at  

1. kanada'da önümüzdeki 3 yıl boyunca 1 milyon fok öldürmeyi amaçlayan tarihin en büyük kıyımı için çevrecilerin başlattığı imza kampanyası,"1 milyon fok için 1 milyon imza" sloganıyla kürk endüstrisinin baskısına boyun eğen kanada hükümetini durdurmak ve henüz 10 günlük yavru fokların yok edilmesini engellemek için internet yoluyla sürdürülmektedir..
    http://www.ifaw.org/...
    (tutkuyakar, 07.03.2005 19:16 ~ 19:16)
  2. kıyımı başlatan kanada hükümetinin önünde durabilecek mevcut tek engel.
    (tutkuyakar, 03.04.2005 00:44 ~ 00:52)
  3. bir imza bir foku kurtarıcaksa, bolca kalem tüketmek gerektiresi, yararlı eylem.
    (gertaugh, 03.04.2005 00:51)
  4. vicdansız, yaşama değer vermeyen quebec'in bembeyaz örtüsünü kırmızıya çeviren, birkaç kokona mutlu olsun diye savunmasız hayvanları öldürmekten çekinmeyen bu insan dışı varlıklara karşı yapılabilecek tek karşı saldırı..zira kendilerini protestoya gelen hayvanseverleri bile sopayla kovalamışlardır..işin asıl hayret ve dehşet verici olanı hükümetin "sopayla öldürmeleri" durumunda bu katliama izin vermesidir..öyle ki bu caniler yakında şu şekilde olası bir savunmaya da girişeceklerdir :

-kardeşim öldürmesenize şu hayvancağızları...
    +öldürmüyoruz ki abla, sopayla başlarına vuruyoruz..ölmüyor onlar bi süre afallıyorlar biz de o sırada alıyoruz derileri..
    -allah belanızı versin..
    +saol..kürk veriim giyersin ??
    (rafael, 03.04.2005 21:59)
  5. hadi len oradan deyip de söyleyenden yanak alacağım bir istek. böyle abidik gubidik işlerle uğraşan bir kız vardı bizim üniversitede. ona yapamamıştım ama az önce yazdığım şeyi. uslu uslu dinlemiş, ne dediğini kavramaya çalışmış, sonra elbette gene kendimce taşak geçmiştim.

nesli tükenen fok balıkları için bi şeyler yapmaya çalışıyordu. sanırsam para karşılığında bir tane fok balığı alabileceğini söylüyordu herkese. önce yanaştım. kabul ettim hatta. zengin olduğumdan para konusu dert değildi. nasıl-nereden-hangi şekilde temin edeceğim ben bu balığı peki diye sordum. güldü. şaka mı yapıyorsun, sembolik olarak satın alıyorsun dedi. küfür etmemek için zor tuttum kendimi. çirkin kızlara hiç tahammül edemediğimden bi an önce uzaklaştım o ortamdan. giderken şey dedim ama, parayı verdikten sonra o fok balığı benim olur, ister yer ister ister bıyıklarını yalar istersem de üzerinde başka fanteziler denerim, bu kimseyi ilgilendirmez.

fok balıkları, greenpeace, türkiye çöl olmasın, v.s, üniversite ortamında bazı arızalı tipitoşlar çıkar bunlarla ilgilenen, kendi sapkınlıkları yetmezmiş gibi başkalarına da aşılamaya kalkarlar, gazetede çok görürdüm o kızı, bi gün güneş ışığının verdiği zarar için kendini zincirlemişti taksim meydanında, diğerinde de anarşik söylemler takınan bir grubun önünde yürüyordu. okul bitse de düşmezler yakanızdan. kafanızı siken bir sürü mail atarlar. yok orda şu oluyormuş da burada şu tutuyormuş falan filan, peki biz ne yapacakmışız? şöyle adam gibi sevişememek nelere kadir der geçersiniz ama, yok yok, o kadar da basit değil bu, siktirin gidin demek sanırım en doğrusu. ama duygusal bi insanım ben, yapamam bunu.
    (kayser sozer, 12.02.2007 00:38 ~ 23.02.2007 16:40)
  6. yanıbaşımızda hergün 60 - 70 - 80 insan evladı ölürken ister istemez ilgisiz kaldığım olay. ama bu ilgisizliğin kişisel kalmasını da isterdim. insanlar birşeylerin değişmesi için çaba harcamalı, bu saygıya değer birşey. ister yeterince sevişememekten olsun ister kendini tatmin için olsun, birşeyler yapıyor bu insanlar.
    (kısaveacısız, 12.02.2007 04:04 ~ 04:04)
  7. başarılı olursa tabii ki çok güzel kampanya. ama başarısız olmasında bile bize çok şey anlatıyor: kanada'nın en büyük sorunu fok katliamı yapılması. imrendim şahsen.
    (gelirsemkal, 12.02.2007 04:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil