daha şimdi
the truman delusion başlığına yönelmiştim ki karşıma
@2844141 nolu girinin çıkmasıyla lan dedim bu iş olur. gerçekten olur bu iş dedim. evet, aynı cümleyi kelimelerin yerlerini değiştirerek kullandım hem de.
tanım: en güzel duyguların insanı olmak, kurtarılmayı beklemektir.
neyse dostlarım,
fm oynayan insan bambaşkadır. bu insanın içinde bulunduğu ruh halini ancak yaşayan bilir, bu insanı ancak bir
fm (veya
cm ) fanı anlar. çünkü bu fm dünyası, bu sanal ortamda ütopik dünyalar yaratan hisseli harikalar kumpanyası bambaşka bir şeydir. ben oynadım zamanında, ordan biliyorum, olay yerinden bildiriyorum hesabı.
işte üstteki paragrafta bahsettiğimiz fm oynayan insan(ki bu insan genellikler erkek olur her ne hikmetse, bok var sanki ama bırakamıyoruz erkek milleti olarak) günlerce ve hatta haftalarca bu oyunun esiri olmaya, fm ile yatıp fm ile kalkmaya, belki rüyasında bile bilimum sabri'yi, ibrahim üzülmez'i, daniel guiza'yı yedek kadroya göndererek zevkin doruklarına çıkmaya başladığı zamanlarda bazı değişimler geçirmeye başlar. bilgisayarın başından ayrılamamanın ötesinde, bilgisayarla tüm fiziksel temasını kesip sosyal hayatına devam etmeye çalıştığında da birtakım anormallikler yaşar.
işte bu anormalliklerin belki de en masum, en ürkek halidir kendi kendine teknik direktör havalarına girip mutelif yerlerde demeç vermek. tuvalette, balkonda, yürüyüşte, yemekte... kısacası hayatın her alanında bazen bir iç ses, bazen de bir dış ses bize her zaman gelecek sezon yapılacak transfer planlarını, takımdaki köklü taktiksel değişiklikleri, uyumsuzluk sorunu yaşayan veya formsuzluktan bir türlü kurtulamayan futbolcular hakkında yapılması gerekenleri anlatır durur. adeta milli maç öncesi fatih terim'in önündeki kalabalalık basın ordusu önündeymişçesine konuşur bu ses. bu sırada fm oynayan insan iç ve dış sesine minnettardır, hayrandır.
bu gibi durumlarda fm oynayan insanın kendisindeki bu psikolojik bozulmayı erken teşhis etmesi çok önemlidir. durumu fark eden fm oynayıcı kişi en yakın zamanda bu lanetli oyundan uzak durma çalışmalarına girişmeli, gerçek hayatın acı gerçekleriyle yüzyüze gelmelidir. çünkü bu dünyada gelecek kaygısı, aşk acısı, para sıkıntısı, yakınını kaybetme acısı, en azından can sıkıntısı çeken insanlar vardır.
ve;
gerçekler acıdır dostum.
iyi geceler sözlük...