görseller
floydian 

belki ilginizi çeker
  1. · şüphesiz ki biz onları solo atsınlar diye yarattık
  2. · devotee
  3. · pulse
  4. · octavarium
  5. · opel
  6. · deadwing
  7. · iao
  8. · comet
  9. · the doors
  10. · david gilmour
gündem
  1. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  2. · alex hagi den daha iyidir
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  7. · ahmet kaya
  8. · ben sana vurgunum
  9. · güneş tutulmasında gece tarifesi açan taksici

floydian  

1. (bkz: çarşı)
    (squadron, 07.12.2005 22:44)
  2. "pink floyd tanrıdır, roger waters onun kulu ve elçisidir (gilmour ya da syd de olabilir, mezheblere benzer bunlar) , albümler kutsal kitap, şarkılar sure, melodiler ve şarkı sözleri ayetlerdir."

inancını benimsemiş müthiş insanlar. çok fazla kalmadı artık bunlardan. 50 yaşındaki amcaları "nerde eski floydian'lar!" diye iç çekerken görünce şaşırmamak gerekir.
    (the joy of not being, 26.05.2007 01:57)
  3. bir kere pink floyd'un kutsal alanına girdikten sonra artık başka müziklerden eskisi kadar haz alamayan insanlardır, doğal olarak. çünkü söz ve müzik anlamında standardları aşırı miktarda yükselmiştir. her farkındalık biraz daha yalnızlaştırır, bu konuda da az sayıda ama öz nitelikte floydianlar olarak yine azınlıkta ama özlükte kalmışızdır.*
    (bkz: susun lan gilmour solo atıyor çarpılırız)
    (sirona, 26.05.2007 14:23 ~ 14:23)
  4. dördüncü nesil yazarımız.*
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 05.10.2007 05:36)
  5. pink floyd'a ve müziğe dair her konuda konuşmaktan büyük keyif aldığım, bu alandaki yorumlarıyla takdire şayan yazar.

"syd barrett, roger waters, david gilmour, nick mason, richard wright... derken akşam oldu.
    bike, lucifer sam, time, two suns in the sunset, keep talking, high hopes... derken sabah oldu..."
    (thecrimson, 06.10.2007 02:04)
  6. kanımca sadece pink floyd'u deliler gibi dinleyen değil, albümlerini de inceleyen, albümlerini ve felsefelerini anlamaya çalışan insanlardır.
    (minstrel, 07.10.2007 17:54)
  7. (bkz: freudian)*
    (thecrimson, 07.10.2007 21:43)
  8. 1. n. floydçu. 2. n. pink floyd isimli müzik grubu ile kafayı bozanlara verilen ad. 3. n. ölene dek pink floyd isimli müzik grubunu dinleyeceğinden emin olanlara takılan lakap. 4. adj. saykedelik, melankolik, çılgın. 5. -mak v/t. sürekli pink floyd isimli müzik grubunu dinlemek. eg. iki gündür floydianıyorum. 6. -mak v/t. belli bir süre çıldırmamak için pink floyd isimli müzik grubunu dinlemeye ara vermek, daha sonra dönüp pink floyd isimli müzik grubunun albümünü günlerce tekrar loop'a almak. eg. bu yıl 27 kere floydianmışım.
    (malina, 26.11.2007 22:23 ~ 22:26)
  9. pink floyd a gönül verenler için kullanılan bir lakap.
    (darksideofthemoon, 26.11.2007 22:30)
  10. harika tespitlere imza atan, ayrıntıları ve incelikleri çok iyi süzen, uzun süredir takip ettiğim nesildaşım bir yazar. (bkz: @2119374) girisiyle beni gerçekten kopartmayı başarmıştır. daha nice ince tespitlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
    (diazepam, 05.12.2007 17:50)
  11. sözlüğe artık çin semalarından teşrif eden güzide yazar. yavaş yavaş çinli olmaya başlamış.
    (thecrimson, 11.01.2008 19:45 ~ 31.07.2008 04:03)
  12. bir tesadüf eseri, üniversitedeki sıkı arkadaşlarımdan biri olduğunu öğrendiğim yazar. ey sözlük sen nelere kadirsin.
    (heathcliff, 09.03.2008 18:56)
  13. sözlüğün ne kadar büyüdüğünü anlama ikinci kez vesile olmuş yazar. tesadüf sonucu memleketten çok uzakta, birbirimize iki adım mesafede oturduğumuzu anlamış bulunmaktayım. hayırlı olsundur.
    (finch, 05.10.2008 21:08)
  14. iki gündür türkiye'de bulunan floydist yazar. yazar ne yazar ne yazamaz bilemiyoruz ama bu adam iyi yazıyor iyi tespitler yapıyor bir de pink floyd dinliyor. daha ne olsun! uçak yolculuğu sarsıntılı geçmiş bir de..

"sonsuz nehir

sonsuza dek, daima.."
    (memories never die, 24.01.2009 00:49 ~ 00:51)
  15. şu sıralar sevgili pc ciğinin rahatsızlığı yüzünden nete çok giremeyen yazar. gerçi girdiği vakitlerde en derin rüyalarımda oluyorum ama rüyalarıma girse de olur.. kimbilir belki halüsinasyonik bir şekilde bir emily görürüz.

ek olarak: yaptır şu pc ni artık yahu. çin'e gidecek paran var bir bilgisayara paran yok diyorum kendisine.
    (memories never die, 04.03.2009 23:21)
  16. pink floyd dinlemekten nefret eden kişilere söylenir. bu kişiler roger waters, david gilmour ayrımı yapmadan komple pink floyd'dan nefret eder, her fırsatını bulduklarında da bu nefretlerini insan içinde kusmaktan geri kalmazlar. dolayısıyla dünyanın görmüş olduğu bu en rezil grup karşısında ben de bir floydian olmaktan dolayı mutluluk ve halit kıvanç duyarım.

kahrolsun duvar! kahrolsun parıldayan çılgın pırlantalar! hehe.
    (geber marla singer, 03.05.2009 08:25 ~ 08:25)
  17. pink floyd'un the wall albüm kapağında kullanılan fontun adıdır.

bizzat tarafımdan the wall isimli sözlük stilinin banner kısmındaki "pink floyd" yazısında ve sağ üst köşedeki "all in all you're just another brick in the wall" yazsında kullanılmıştır.

ahan da buradaki yazıdır: (görsel: the wall/1086)
    (hayri potur, 11.11.2009 00:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil