microsoft flight simulator *  

adana çık aradan

1. ms'in en iyi işlerinden biri. 1980'li yıllardan beri versiyonları çıkan hayvani uçuş şeysi.
    (wondrous, 08.02.2005 12:40)
  2. adı gibi tek gerçek ticari uçus simülatörü. birden çok cd den oluşmakta, her ülkenin tüm havaalanlarının bulunduğu hayvani bir bilgi arşivine sahiptir. birebir simülasyon olduğundan istabul atatürk havaalanı'ndan kaldırdığınız uçağı izmir'e bile indirememeniz muhtemeldir. zaten onu indirebilirseniz, gidin cpl alın, paraya baba deyin.
    (comatose, 08.02.2005 12:44)
  3. gerçekçiliği ile hayret uyandıran ve süper keyif veren uçuş simülatörü. içindeki student pilot eğitimini tamamladıktan sonra kısa mesafelerde cessna 172 ile uçabiliyorsunuz. gerçek bir cessna'ya bindiğinizde ise büyük bir ihtimalle sizi zorlamayacak kadar temel eğitim seviyesi veriyor.
    (vikartindur, 03.08.2006 17:42)
  4. (bkz: microsoft flight simulator x)
    (comatose, 12.12.2006 21:06)
  5. (bkz: microsoft train simulator)
    (raiser, 12.12.2006 22:20)
  6. (bkz: uçağı sen indireceksin önündeki kolu görüyor musun/@986240)
    (zeus, 16.12.2006 13:05)
  7. üçüncü parti add-on ları ile tadına doyum olmayan simulasyon
    (bosvermis bunye, 17.03.2007 23:47)
  8. bir senedir oynadığım halde inişte çakılma konusunda hala bir çözüm bulamadığım, inmeyi başardığımda sevinçten nasıl indiğimi tekrar tekrar seyrettiğim, uçuş simülasyonu.
    (floydian, 18.09.2007 13:21)
  9. bir çok addona sahip simulatordur,pmdg,pss,wilco ilk aklıma gelen payware addon üreten firmalar,pmdg nin b-737ng serisi de inanılmaz gerçekçiliğe sahiptir manuellerini okumak gerekir bol bol olayı kavramak için,ve active sky denen harika addon var bir de,anlık hava raporu alıyor ve bunu simulatöre yansıtıyo bu program eş zamanlı olarak,addon anlamında sonu olmayan ve gerçekçiliği arttıkça daha da artmasını istiyeceğiniz biraz da kesenize zarar verebilecek simulator,bir de türkiye'deki havaalanlarını eklediğinizde tadından yenmiycek olan simulatordür.
    (spitzer, 29.10.2007 01:51)
  10. http://en.wikipedia.org/...
    (wondrous, 19.02.2008 02:32)
  11. oyun demeye dilimin varmadığı, simülatörlerin simülatörü. daha dos zamanında kullanmaya başladım ben bu programı. sanıyorum sürüm 4 ya da 5'ti. çok eminim ki 4 disketti ayrıca. bu detayı hatırlamamın sebebi 3.disketin sonradan bozulmasıydı. neyse.

taaa o zamanlar bu über simülatöre pek anlam veremezdim ben. küçüktüm tabi. "uçur uçur bitmiyo bu ne be" derdim hep. sonra yıllar geçti. fs de gelişti tabi. şimdi anlam vermenin ötesinde 700 sayfalık pdf manual'ını okurken büyüleniyorum. flap, motor, kanat, kule ben inmek istiyorum vs vs.yle gelmiş geçmiş en mükemmel simülasyondur fs serisi. neden derseniz, ben hayatımda başka hiç bir program bilmiyorum ki istanbul'dan kanada'ya uçup ardından ümit burnu'na doğru hareket etme hazzını versin. dünya'yı dolaştırıyor en detaylı biçimde, daha ne yapsın?

not: uçakları çok mükemmel uçuruyorum demiyorum. olsa olsa cesna pilotu olurum. boeing'leri falan hayatta indiremiyorum. böyle bir şey işte.

not 2: mod desteği de süper. savaş pilotluğu, akrobasi falan her şey yapılabiliyor.
    (noscho, 25.02.2008 21:45 ~ 28.02.2008 02:40)
  12. 2002den beri bu oyunu oynuyorum. oyunu bilmeyenler için söyleyeceklerim "amma da attın be birader" cinsinden bir tepgi görebilir ama oyunu bilenler bana hak verecektir. şu ana kadar ki oyun tecrübemle bir yolcu uçağının boing yada airbus fark etmez, pist başına çıkarılması koşuluyla; onu kaldırır gideceği hava alanının iniş hattına sokarım. ancak inişi gerçekte yemez. o sebeple kaptan pilota "al abi benden bu kadar indiriver" derim.
    (volakoglu, 10.03.2008 11:13)
  13. tanım olarak microsoft'un ürettiği şimdiye kadar ki en faydalı program.

şimdi saçmalamaya başlayabiliriz. öncelikle benim için asla bir oyun, vakit geçirebileceğim hoş bir yazılım ya da alelade bir simulator değildir bu. benim için bir yaşam tarzı, hayallerimi süsleyen bir hayat ve dahası hala yeni hayaller kurmamı sağlayacak bir araçtır bu. kimi zaman sabahlarsınız uzun gerçek uçuşları simüle edebilmek için ardınıza baktığınızda elinize geçen sadece uzun yolculuğun yorgunluğu ve dudaklarınızda ki kısa bir tebessümdür. manyaklıktır bu yaptığınız boş gözlerle bakarsınız artık hayata simulatör başından kalktığınız zaman. çünkü aklınız hep oradadır. flapları topladınız mı ya da stall speed neydi on bin feet'in altında ikiyüzelli knot geçtik mi? bu soruların cevabı asla olmaz çünkü cevaplar sizin hayatınızın bitişidir.

belki de benim bundan sonraki yaşantımı flight simulatör sayesinde yeniden şekillendireceğim belki de flight simulatör artık benim hayatımın ta kendisi olacak. hayallerimin peşinde koşturduğu için ve en önemlisi bana yeni hayaller kurdurabildiği için teşekkürler sana flight simulator.
    (phriksos, 14.03.2008 01:57)
  14. bende bunun 2002 olanı var, öyle böyle havalansam da adam gibi inemiyorum. ben de dağ tepe demeden her yere kafama göre inip takılıyorum.
    (tazmanya canavarı, 29.03.2008 22:10 ~ 30.03.2008 05:16)
  15. türkiye'den amerika'ya sağ salim, sorunsuz uçulabilinip inilemeyebilinen simulasyon. bu cümle kadar sinir bozucu olabiliyor. 10 saatten fazla uçtum lan, bari 10 saatin hatırına inseydim adam gibi.
    (tazmanya canavarı, 17.04.2008 20:52 ~ 20:52)