başlıklarından özet geçtiği başlangıç kısmındaki içerik yüzünden ana haber bülteni olduğuna inanmakta güçlük çektiğim, haberleri görüntüler üzerinden anlatırken olaylara "ok" kullanarak yaklaşmalarıyla büyülendiğim, insanı aptal yerine koyan haber bülteni.
eskiden show haber kullanılarak yapılan esprilerin yeni nesnesi. cimbombom diye öten kuş artık bunlara haber oluyor.
keyfine izlenebilitesi olan bi bülten, zaten televole seslendirir gibi seslendirilmiş, bi gaz bi gaz. ok falan çıkartıyolar gariban haber konularının tepelerinden. aha da bu teslim etmedi tavuklarını, aha da teslim olmayan hindiler babında.
bi de acaip bi huyları var: şaka yapıyolar. 1 saat aynı görüntüyü dannn efektleriyle işte cin fotoğrafı diye gösterip, kolpadan bi muhabiri olayı incelemeye yollayıp, haberin sonunda bu aslında internette dolaşan bi fotomontajdan başka bişe değil, biz bu yalanı ortaya çıkardık diyebiliyolar. haberleri yarım izleyen bünyelerin başına metafizik dertler, kabuslar açıyolar. bu derece ciddi habercilere sizi gidi şakacılar diyebiliyoruz ancak.
-ya hakan abi bu gün haber çıkmadı ne yapacaz
+olm naptınız lan ne yapcaz şimdi yayınada 1 saat var,bi dışarı çıkalım belki malzeme buluruz
(dışarısı)
-abi bak ağaçta bir kedi var olur mu?
+olur olur hadi itfaiyeyi ara çabuk çabuuk!!ver şu kamerayıda bana
+ağaçta kalan masum kedi,koçum benim..
aslında diğer ana haber bültenlerine kıyasla daha çok haber içerir. çünkü haber adı altında güzellik salonu reklamları yapmaktadırlar ki bu işten iyi para kazanılır. bu adamcağızlar kendilerini haberlere çıkarması için parları akıtacak müşteri bulamadığından memleketten büyük küçük haberleri toplamaktadırlar.
haber arasına kattıkları yorumla, çizdikleri oklar, şekiller de pek eğlencelidir. haberlerin geyiklrini de yapı verirler kendi kendileri. eğlencelidir.
en çok adobe aftereffects kullanan haber bültenidir. "abi böyle çok ilgi çeker flaş flaş ışıklı falan acayip şeyler" demiş birisi kamera arkasından heralde, bulursam sgicem.
papa ya müslüman olması için çağrıda bulunan, ve'hadi papa benden sonra tekrar et müslüman ol sen de!'deyip monologa girerek şahadet getirerek insanevladını şaşırtan sunucular silsilesine sahip eğlenceli, sağ gösterip sol sallamasıyla karakterinin kaypak olduğuna kannat getirilen tv nin haber bülteni.
habere geçmeden önce çarpıcı başlık olsun diye ekrana saçmasapan manşetler yazan bu da yetmezmiş gibi haberi sunan spikerinde önce bu başlığı okuyarak sunduğu magazin-haber programı.bir keresinde şöyle bir başlık vardı:
"tayyip erdoğan aşık oldu"
haberin gerisi ise aynen şöyledir:
"tayyip erdoğan'a benzerliğiyle tanınan nejat işler aşık oldu"
bülten boyunca gecenin en sıcak haberi az sonra ibaresi ekranın yarısını kaplamaktadır...
sarhoş haberlerine katlanırsınız...şişirme haberler dinlersiniz...
ama olsundur...sıcak gelişmeler vardır ya eliniz kumandaya gitmez!
sonuna kadar bekledim gerçekten...
açıklıyorum...
3 katlı ahşap binada yangın çıktı,itfaiye dar sokaklardan geçerken zorlandı...
terkedilmiş binada çıkan yangında can kaybı olmadığı açıklandı...
ve şimdi olay yerinden ilk görüntüleri izliyorsunuz...
sıcak bir haber izledik böylece...
ilerleyen gecelerde bu olaylar takrarlar...
sıcak haberler fos çıkar...
özellikle gece 12 de yayınlanan versiyonu günün en ciddi haberini bile dalga konusu yapar.mesela devletin zirvesindekiler bir davete katılmıştır ve sezer,arınç,büyükanıt,erdoğan,baykal,gül sırası ile yanyana oturmuştur dolayısıyla hepsi son derece mutsuzdur.ve işte flash haber'in bir bültenlik malzemesi hazırdır.bu insanlara saçma sapan konuşma balonları ekleyip oklarla gösterip bin türlü hale sokarlar.tam yatmadan önce izlenmesi sağlığa zararlıdır zira bu bahsettiğim haberi izlediğim izlediğim zaman rüyamda sürekli bunları barıştırmaya çalıştığımı en sonunda da sezer'le erdoğanın şarkı söylediğini filan görüp gece boyunca bunları sahneden indirmeye çalışmıştım.çok da etkileyicidir görüldüğü gibi.
bir kişinin haberini yayınlarken mutlaka o kişi ile ilgili film veya dizi gösterilir bu da haberin boyutunu oldukça uzatır.
örnek:kemal sunal haberini yaparlar habab sınıfı ile ilgili bir sey gösterilir.
2.örnek:ramazan,oruç ile ilgili haberlerinde mutlaka çağrı filminden bir kesit sunulur.
iyi ki jenna jameson ile ilgili bir haber göstermiyorlar.
hani orada bir anchorman oturmasa, hani ekran kenarında flash haber yazmasa farketmekte zorlandığım bülten.yok ben alık değilim de haber niteliği taşıyan pek bir naneye rastlama zor.eğer kasarsanız bültenin başlangıcında birkaç bişey izleyebilirsiniz.sonrası göt-göbek.bir de hakan aygün'ün sadece kendini güldüren esprileri.kameraman bile hasbinallah çekiyor zaman zaman, duyuyorum ben bizim bir komşunun kaynı var orada.
uçak kazası haberinde losttaki uçak kazasını defalarca göstermeleri her ne kadar kırdı geçirdiyse de kendi kendime ''vay be bu adamlar çağımız televizyon programlarını takip ediyorlarmış'' dedirten b.ktan tv kanalının b.ktan haber bülteni.
ülkemiz televizyonlarının en eğlenceli haber bülteni. hemen hemen tüm kanallar saçmasapan haberler veriyor zaten. hepsinin yarısı magazin programı gibi. ben aralarında en çok eğlenceyi flash tv'de buluyorum. ve bu adamların bu işi sadece eğlenmek için yaptıklarına inanıyorum. çok geyikler.
her akşam izlerken gülüyorum ama bu akşam bir başka güldüm. 105 yaşında 120 tane torunu olan bir yurdum insanının bu yaştan sonra saçları siyah çıkmaya başlamış. abuş amca'nın bu haberini verirken amcanın görüntüsü üzerine benjamin button seslendirmesi koymuşlar. abuş amca şöyle diyor;
"my name is benjamin button. ı was born under unusual circumstances. while everyone else was aging, ı was getting younger"
yanına da "bünyamin buton mu?" yazmışlar. valla bence şahaneler. ne içtilerse aynısından istiyorum.