disket ve cd lerin ödevin çıktısını alırken yaşattığı korkunç süprizlere en güzel çözüm..
okulda birçok insanın boynuna astığı şey.
(gülümsün, 10.04.2005 19:17 ~ 18.04.2005 21:29)
neden bilmiyorum ama durduk yere kanımın ısındığı alettir. meğerse yıllardır aradığım huzur buymuş
(mavio, 18.04.2005 21:17 ~ 21:17)
cd'ye yazma özürlülüğümden dolayı boşa giden cdlere dur dememi sağlayan,herkese tavsiye ettiğim pratik alet.
adını mümtaz koydugumuz alet
mümtaz(f)
bir zamanlar bütün amiga oyun arşivimi içine alıcak kadar bir veri saklama kapasitesini anahtarlık olarak taşımanın verdiği duygu bombardımanın bilimsel adı.
usb bağlantılı mp3 playerin yanında küçük emrah gibi kalan teknolojik takıntı
(anarko, 19.04.2005 15:12 ~ 15:12)
ilk alındığında insanı çok güzel, mükemmel, hayatımın teknolojisi havasında dolaştıran, ancak daha alınışının dördüncü gününde durduk yere arızalanınca tonlarca para verdiğine bin pişman eden, hicran denizinde yüzdüren, yüklemiş olduğunuz 1 gb'lık bilginin uçup gitmesiyle deliye çeviren arızalı teknoloji. ancak iki yıl garantisi olduğu ve değiştirilebileceği söyleniyor, göreceğiz...
not: sözlerimi bana yedirmiş olan teknolojidir.
(bkz:
kingston data traveler)
(selenge, 19.06.2005 15:48 ~ 19.10.2005 17:28)
2 tane 1 gb'lığı ile aynı paraya, 40
gb harici hard disk (usb 2.0) alabildiğiniz için, artık eskisi kadar popüler olmayan şey, hatta pahalı bir veri depolama ünitesi bile diyebiliriz. ha ödevlerini
disketlerde taşımaya kasanlar için başarılı bir
alternatif olmuştur, hala kullanılmaktadır ufak kapasitede olanları,
o ayrı.
(bkz:
usb)
bu ufacık aletlerin boot prosüderleri, dosya yönetimi gibi ayrı modüllerden oluşan karmaşık ve güncellenebilir firmware'leri vardır. bugün bir adetini güncellemek zorunda kaldım, alet patlamak üzereydi. ehil olmayan kişilere önerilmez.
ahir zaman editi: bahsettiğim şey bir mp3 player'dı aslında, neden buraya yazmışım bilmiyorum.
(wondrous, 14.11.2005 18:51 ~ 03.02.2007 06:55)
pc den çıkarırken "donanımı güvenli kaldır" mayıp, birden çıkarırsanız kullanılmaz hale gelebilmektedir,bu hale gelirkende sizin o çok önemli belgelerinize hiç de acımamaktadır,bu tür bir bozulma zannımca garanti kapsamına da girmemektedir. (tecrübeyle sabittir; 32mb usb bellek,128mb mp3 player) fakat,sanırım piyasadaki bazı ürünlerde bu tür bozulmalara karşı garantisi olanlar bulunmakta.
(smg, 02.02.2006 02:19 ~ 02:19)
parmak disk olarakta bilinir.
(bkz:
parmak disk)
(troke, 05.09.2006 17:02)
canlar, bu güzel cihazların safely remove hardware merasiminden sonra çıkarılmadığı takdirde arızalandığı söylentisi, eğer o esnada cihaza bir erişim yapılmıyorsa hurafedir. ancak write caching ayarı kurcalandığı şekliyle böyle bir işlem zararlı olabilir ancak default olarak bu ayar windows'larda "kapalıdır". usb cihazlar zaten hot-plug olmalıdır ve bu durum da bu prensibe uymaktadır. hadiseyle ilgili güzide bir screenshot için:
(bkz:
http://img507.imageshack.us/...)
yerine vidalanmayan pci usb kartları birkaç kez yerinden çıkıp tekrar sokulunca kendine bağlı olan flash disk'leri çalışmaz hale getiriyor.
bazılarında
u3 diye bir ibare bulunmaktadır. bu özellik kimine gereksiz gelirken kimi sever. ben daha hiç kullanmadım. flash disk üzerinden program çalıştırmaya yarıyormuş. yani flash diske install edilen bir programı hangi bilgisayara takarsanız takın sanki onda kurulmuş gibi davranıyor.
içinde hayata dair herşey, hatta hayatınız kayıtlıdır ve en gerekli anında kayıplara karışır.
halk arasında "çük" diye anılmaya başlanılan teknolojik aygıt.
philips'in 1 gb lık modellerinden birini cebimde unutmam sonucu çamaşır makinesinde geçen bir sürenin ardından, içindeki bilgilerden umudu kesmişken tamamen kurutup bilgisayara bağladığımda sıfır problemle ve 0 kayıpla tüm verilerime laşmamaı sağlayan mucize alet.
her ödev tesliminde problem çıkaran aygıt.
her bilgisayar sahibinde en az 2 gb'lık olanlarından bir tane bulunması gereken aygıt...
hele ki hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar sahibiyseniz şarttır...