belki ilginizi çeker
  1. · rep gelirse devamı var
  2. · yılan hikayesi
  3. · bateri ince duvarlar ve üst kat ergeni
  4. · bir savaş aleti olarak flüt
  5. · ölmek istiyorum
  6. · birçinatasözü
  7. · apartman boşluğundan gelen flüt sesi
  8. · bir işkence aleti olarak flüt
  9. · uykuların delik deşik olduğu an
  10. · işkence aracı olarak flüt
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · disko kralı
  8. · itü sözlük radyosu
  9. · csi ny

flüt süper baba melodisi ve komşu veledi  

1. dünya üzerinde hiç bir üçlü yok ki bir araya geldiğinde bunlar kadar kafa s.kmesin, kulak tırmalamsın, ömür törpüsü olmasın. kulvar olarak aynı olduklarından söylüyorum; izel çelik ercan bile vakti zamanında bu denli üzmemişti bizi. olay nedir?

bir adet helvalcıoğlu marka flüt

bir kuble süper baba melodisi

bir adet komşu çocuğu

ve tercihen osurunca bile sesi duyuran dandik ev duvarı..

işte bunlar bir araya geldiğinde adamın anasından emdiği süt burnundan gelir; ne ders çalışabilir! ne uyuyabilir hepsini geçtim rahat rahat gaz bile çıkaramaz onlar da beni duyar diye..
    ev alma komşu al demişlerdir ya kesinlikle eksiktir. evrimini tamamlamamış bir orta okul veledi varsa etrafta; evin cephesi, kullanışlılığı, katı vb. boştur efendim. çünkü günün herhangi bir saatinde bir zamanlar insanın gözlerini yaşartan melodi bu defa korku filmi müziği gibi olur. dın dın dınının dınınını dınının..
    zaten çalmasını da bilmiyordur. başlar, yarıda keser, başlar, yarıda keser. yavru geyik madem bilmiyorsun çalma. hem biz müziğin sesini açınca annen hemen damlıyor; ''jemandcan sesini kısar mısınız bizimki ders çalışyor da..'' allah belanızı vermesin alsın flütü gitsin bayırda çalışsın müzik dersine..

evlerden ırak efendim. dın dın dınının dınınını dınının...

(bkz: hatırladın değil mi)

(bkz: ölmek istiyorum)
    (jemand, 29.07.2006 18:15)
  2. katil olmama neden olacak melodidir komşunun oğlu elimden zor kurtulmuştu aslında o flütü alıp neyse..
    (sorunsal, 29.07.2006 18:18)
  3. (bkz: türkçe sözlü naif çocuk müziği)
    (jemand, 01.08.2006 23:23)
  4. bir de bunun "do bir külah dondurma" ve "ılgaz anadolunun sen yüce bir kazısın" versiyonları ile sınıf öğretmeni adayı müzik dersi alan bir yurt dolusu insanla komşu olma versiyonu vardır ki bundan sağ kurtulanlar ermiş olur nirvanaya ulaşır hatta abartır nirvananın bir üst katını oluşturup, oraya yerleşir.

işin kötü yanı şudur, atlatmanız gereken tek bir veledin çıkardığı notalar değildir. üç bin spartalıyı kaçırabilecek kalabalıktaki sınıf öğretmeni adayının, bir sonraki gün olacak olan müzik sözlüsünde 3-5 mantıklı nota çalabilme umuduyla bütün gece çalışmasıdır; üstelik bu kalabalıktan yükselen notaların biri diğerini tutmaz. do, re ne ki? , ki, gibi notalar olduğunu anlarsınız.

(bkz: bir savaş aleti olarak flüt)
    (bkz: bir işkence aleti olarak flüt)
    (saçmaladı yine bu, 12.04.2007 04:38)
  5. şişman, yanakları al olup da zaman zaman apartmanda karşılaşılınca yanakları sıkılan sevimli, böyle bir anda ise bir canavara dönüşen velettir. fıstığı kırbaçlayan şişko çocuk gibidir. tatlıdır ama tiksinirsiniz o an ondan. hani geçen gün o aşağıda top oynarken markete gitmiştiniz de onu görünce ona da bir dondurma almıştınız ya. haram olsundur o çikolata!
    (wfnietzsche, 10.06.2007 13:50 ~ 12.06.2007 01:07)
  6. (bkz: apartman boşluğundan gelen flüt sesi)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 10.06.2007 14:07)
  7. bir kere, herkes komşu veledi olmuştur,herkesin bir adet helvacıoğlu flüdü de olmuştur. ayrıca sizin zamanınızda süper baba yoktur, olabilir. samanyolu vardır? hı?

şimdi burda yazılanları okudum da, demek hakkaten çok rahatsız etmişim vakt-i zamanında komşuları. ne yazık ki bunlar olacaktır. bundan sıkılan insan sokaktaki çocuktan da sıkılır, onun futbolundan da. yok ona kızmam da ben, eskiden yaptığı şeyleri niye inkar eder insan; ona kızarım. ben de çaldım flüt, ben de oynadım top, ben de kırdım cam, birinin kafalarının içini doldurdum saçma müzikler ile. e çocuktum, o da çocuk. sus diyemezsin ki. o halde, carpe diem baby !
    (possible dreams, 10.06.2007 14:08 ~ 14:09)
  8. tam da iki ayrı balkondan çok da senkronik olmayan şekilde yükselen seslerle beni süper babanın melodisinden soğutmak üzere olan veletlere karşı en güçlü kulaklıklarımla birlikte savunmaya geçmiş sözlüğün başına oturmuşken bu başlığı görmemle yalnız olmadığı hissettip yüreğime biraz da olsun su serpen pazar günü sorunsalı
    (hariboo, 10.06.2007 14:10)
  9. ciğerlerindeki bütün havayı bir kerede üflemeye çalışan ve zavallı flütten pöyyk diye bir ses çıkmasına sebep olan cani veledin kendini flüt öğrendim sanması sonucu oluşması çok muhtemel vaziyet.akabinde eğer ses dışarıdan geliyorsa cam/pencere kapatılır , içeriden geliyorsa odadan kaçılır.
    (headcrab, 10.06.2007 14:16)
  10. bu melodiyi çalmak isteyip de çalamayan veletlere dev hizmet :
    birçinatasözünden unutulmaz kıyak :

re fa mi fa mi
    mi mi mi mi fa sol fa
    mi re re re mi fa mi re fa

rep gelirse devamı var

(bkz: emeğe saygı)
    (birçinatasözü, 10.06.2007 19:33)
  11. ilkokul beş sonrası bizzat gerçekleştirdiğim eylemdir -çalma eylemi. o an itibariyle ve yaş hususiyetinde son derece keyifli, minik çaplı bir melankolidir. çokça güzel bir melodiyi o yaşta, öylesine basit bir aletle kendi kendine çıkarabilemenin verdiği sevinçtir... sinir olanları yaş itibariyle düşünememedir, bir nevi çocuklara özgü mallık teşkiliyetir...
    (yeşilşair, 15.06.2007 18:12)
  12. daha beteri için;

(bkz: bateri, ince duvarlar ve üst kat ergeni)
    (zephyr, 15.06.2007 18:51)
  13. her veled'in, bir dönem bu trionun ortasına düşmüştür.

zira o şarkı flütle çalınmaz gibi bir iddia ortaya attığım da olmuştu. orta 1 öğrencisi ben nerdeeeeeee, süper babanın melodisini çalan adamlar nerde... sonralarda bi daha denedim ama bu sefer de unutmuşum melodiyi.

ya da her neyse, ben de sizdenim, alın beni aranıza!
    (kahnesty, 15.06.2007 19:14)
  14. efenim bir de bu zatların kulağı olmayanlar vardır. süper baba melodisini mi yerine re den başlayarak çalar. bu durumun ekstra bir kafa sikiciliği vardır.

kısa bir not: evet ben de flütle süper baba çalanlardandım.
    (never walk alone, 15.06.2007 19:24)
  15. (bkz: şerefsizim bir cinnet her şeyi halleder)
    (ronn, 03.08.2007 14:52)
  16. pek değerli komşunuzun minik,sevimli mi sevimli(!),ilköğretim öğrencisi bir çocuğu olması durumunda başınıza gelmesi gayet olası facianın baş rol oyuncuları.kendi çapında sanatını icra eden bu veletin yaptığı gürültünün çapı maalesef ki sizin dairenize kadar uzanır.playlist inde de genelde süper babadan başka şu şarkılar olur
    -postacı
    -çanakklale marşı
    -samanyolu
    -benim annem
    -öğertmenim canım benim
    (amanın da amanım kim gelmiş, 10.09.2007 20:51)
  17. bir de yılan hikayesi vardı ki sormayın. çalamayanlar kız kaldıramıyordu.bu da böyle bir anımdı
    (cherydomates, 28.07.2009 00:29)
  18. kendisine özenilen velettir kimi zaman da. elinizde flüt çalıyor bulursunuz kendinizi . evet evet kendimden biliyorum.
    (idiot, 04.08.2009 00:57)
  19. elinden tutulması, barok müzikle tanıştırılması ve süper baba'dan handel'e terfi etmesi gereken velettir. ama ne yazık ki o aşamaya gelinceye kadar bir süre daha süper baba, yılan hikayesi, hatta ve hatta "dostluğuuunnn biiizzz seeeevvvgiiiiisiiiyleeee (do mi sol mi mi sol mi mi re re)" dinleyeceksiniz.
    (naylon besteci, 14.11.2009 13:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil