belki ilginizi çeker
  1. · carnot çevrimi
  2. · koku sürmek edepsizliktir
  3. · flort zinadir
  4. · islamiyette kadının yeri
  5. · flört zinadır
gündem
  1. · kadınları sinir eden erkek davranışları
  2. · serdar ortaç ın haiti yi umursamaması
  3. · 30 yaşında oyun oynayan geri zekalılar
  4. · aşk ı memnu
  5. · boylumlama
  6. · üniversite mezunu erkeğin görücü usulü evlenmesi
  7. · itü sözlük yazarlarının odaları
  8. · progressive metal
  9. · şahin k nın msn adresi

flört zinadır  

1. islami kurallara göre doğrudur.

işin ilginç yanı, bunun islam ile bağdaştırılaması. "modern" olarak görülen şey, islam'a yamanmaya çalışılıyor hep nedense. islam iyidir, islam güzeldir, flört islam'a uygun olmalıdır.

"erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. çünkü allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. iyi kadınlar, itaatkârdırlar. allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. şüphesiz allah, çok yücedir, çok büyüktür." nisa:34

yukarıda gördüğümüz ayet, islam'daki erkek egemenliğini ve kadın haklarının hiçe sayılışını açıkça gösteriyor. kadının hakimi, erkek sayılıyor. ama çıkın şöyle bir nabız yoklayın, "bizim islam'ımız kadın erkek eşitliğini savunur, kadın haklarını savunur". modern görülmeyen bir şey varsa, o asla islam ile bağdaştırılamaz. (bkz: islam'da şiddet)

delikanlı olun biraz gençler. bir din, bütün günümüz şartlarını içermek zorunda değildir. "müslüman'ım, erkek egemenliğini savunuyorum" deyin, "müslüman'ım kadına şiddet uygulanmasını savunuyorum" deyin. ama sizin içinizdeki korkuyu da anlıyorum, merak etmeyin;

- ben flört ediyorum.
    - ama müslümanım.
    - o halde flörtün islama uygun olduğunu savunmalıyım.
    - ben böyle olduğuna inanıyorsam müslüman sayılırım.

delikanlı olun biraz gençler. müslüman'ım ama bu şartı yerine getirmiyorum deyin. "allah, ne halt yiyeyim şimdi" deyip, "uygundur abi o ya" diye dönekçe, kaypakça müslüman olmayın. ya modern olun, ya müslüman.
    (thedewil, 27.05.2008 16:12 ~ 16:14)
... toplu gösterim ...

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook