- allah ile konuştum, haberler iyi. yeni gelişmeler var.
herhalde böyle açıkladı din büyüklerimiz konuyu. zannedersin sürekli temas halindeler.
insanlar bir araya gelip devletleri oluşturuyorlar. devletin başı bir kurum kurulsun deyu emir veriyor. diyanet işleri. adamın biri de diyanet işleri başkanı oluyor. şimdi iki ihtimal var
a. diyanet işleri görevlileri kendilerini allah sanıyorlar
b. diyanet işleri görevlilieri allahın elçiliğine soyunuyorlar.
her ikiside akıl süzgecinden geçmemiş eylemlerin doğuşuna neden olur. başka hiç bir pozitif bilim dalına hakim olmadan sadece din ile geliştirilmeye çalışan beyinlerin hayalleridir bu tür söylemler. söyleyen o kadar çok kişi var ki benzer şeyleri.
yaratıcı akıl ve sentezden habersiz, cehaletini din alimliği ile örtmeye çalışan zevat zorda kaldığı her durumda allah'ın adı ile kandırıyor. onun doğrusu allahın adı ile oku olacak aslanım. kandır değil. açıklayamadıklarını takdir-i ilahi ile damgalarken sen, senin ilahi takdire bağladıklarını insanlar çözüyor yine, yeni cevaplar üretiyor. onları da allah sıfatına koyuyorsun. okumadan, pozitif bilimler ile ilgilenmeden din adamı olmak mümkün değildir.
olursun tabii.
sonra başlarsın,
dokuz yaşında evlenmek caizdir.
gazozuma ilaç attılar, minik yavruyu nasıl taciz ettim hatırlamıyorum,
kızımı elli yaşında adama nasıl sattım, yani evlendirdim.
caddede mini eteklilere töbe töbe çekerken, dergaha gelen yirmilik manitayı cin çıkartma oyunu ile nasıl iğfal ettim.
allah korkusu ile din bekçiliği yapmanın, sevgisiz ve ahlaksız olmanın güzel örneklerini ifade eden cümlelere güzel bir örnektir bu; flört zinadır sözü. kimin söylediğinin bir önemi yoktur.
insan yapısı bir teşkilatlanma olan din konusunda ne yazık ki doğu kültürleri ahlaksızlıkları ve geri kafalılıklarını din ile harmanlayarak ortaya korku ve dehşet saçan bir dinin gelişmesine neden olmuşlardır.
islamın birinci emrini unutarak hem de.
(bkz:
oku)