belki ilginizi çeker
  1. · sevişerek evlendik
  2. · modern ortam romantikleri
  3. · ozan kotra
  4. · flörtöz
  5. · kim bunlar
  6. · flört zinadır
  7. · toprak
  8. · date
  9. · bu havalarda dönme bana
  10. · manolya
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · colin kazım richards
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · odontonomi
  9. · çakıl çakmaktaş tişörtü giyen meymenetsiz kızlar

flört  

1. küçük çocuk annesine:
    -anneciğim flört ne demek?
    anne:
    -bak evladım aksam ablanın erkek arkadaşı gelecek onları izle öğren.
    akşam çocuk gizlenerek ablasıyla arkadaşını izler.ertesi gün annesi sorar:
    -anlat bakalım flört neymiş öğrendin mi?
    çocuk anlatmaya baslar:
    -ablam ve arkadaşı bir süre oturup konuştular. sonra ablam fenalaştı ve arkadaşı elini ablamın kazağının altına sokarak kalbini kontrol etti. ablamın ateşi çıkmış olmalı ki arkadaşı ablamın üstünü çıkarmak zorunda kaldı. sonra ablamın hastalığı ona da bulaşmış olmalı ki, o da soyunmak zorunda kaldı. sonra sarılıp öpüştüler. arkadaşının önünde birden bire bir yılan çıktı. ablam ısırıp yılanı öldürmeye çalıştı. uzun bir süre uğraştıktan sonra yılanı öldürdü.çok yorulmuşlardı bir süre dinlendiler. ama yılan tekrar dirildi. demek ki ölmemişti. sonra ablam yılanın üstüne oturarak onu tekrar öldürmek için uğraştı en sonunda öldürmeyi başardı. bu defa öldürdüğünü biliyorum çünkü arkadaşı yılanın derisini soyup tuvalete attı.

ve anne düşüp bayılır...
    (whisper, 26.01.2005 01:50)
  2. gereksiz vakit öldürmektir zannımca.
    flört diyince akla basit, ciddiyeti olmayan sadece gününü gün etmek gibi kavramların oluşturduğu bütün gelir.
    (gülümsün, 11.03.2005 22:24)
  3. bazı insanlarla bi adım ileriye gitmemesinin büyük şans, bazı insanlarla olduğu yerden bi yere gidememesinin büyük cenabetlik olduğu canlı dürtüsü..
    (bınar, 19.04.2005 22:38)
  4. (bkz: aşk uzmanı)
    (azureel, 22.04.2005 20:16)
  5. muhteşem bir rock grubudur.
    (bkz: ozan kotra)
    (megatron, 10.03.2006 18:14)
  6. benim için bir anne deyimi kelimesi
    cümle içinde kullanımı :
    " ben babanla flört ederken ...... " gibi.
    (arinna, 01.09.2006 01:01)
  7. zaman aşımıyla ilgili kullanımı için;
    "ayol şimdiler de flört yok çıkıyolar bunlar ne demekse çıkmak, nereye çıkıyosunuz ?..... " ( bir de böyle soğuk bir espiriye mahal verir)
    (arinna, 01.09.2006 01:04)
  8. yaşlılar konuşmak olarak da tanımlar. genel olarak karşı cinsten iki kişinin arkdaşlıktan öte şeyler paylaşmasına, cilveleşmesine denir.
    (cheetosyiyenpenguen, 01.09.2006 01:14)
  9. (bkz: sevişerek evlendik)
    (arinna, 01.09.2006 01:16)
  10. ucuz bulgar votkası.
    (bkz: http://www.flirt.bg/)

×açılan sayfada "da" butonuna tıklayınız.
    (keyif pezevengi, 06.09.2006 00:55 ~ 00:56)
  11. modern ortam romantikleri gibi süper işler yapabilen, vokalistinin etkisi ve soundu ile feci şekilde mfö'yü andıran,iyiki andıran, iyiki var olan grup.
    (seanpenn, 18.12.2007 23:14)
  12. hayatın tadıdır bu be.
    (rotasız pilot, 21.08.2008 01:01)
  13. sürekli pratik isteyen edim. hani neredeyse bir sanat dalı. doğal bir yetenek yoksa bir süre icra edilmeyince unutuluyor bu.

mantıklı düşünüldüğünde gayet saçma, gülünç birşey flört. düşünsene beğendiğin adamla ya da kadınla, başkalarıyla kurduğundan farklı bir iletişim kurmak zorunda, hatta neredeyse bunun için farklı bir dil geliştirmek zorundasın. (ergen cilveleşmesi kıvamında değil elbette ve mümkünse) belli konularda konuşmak, belli konuların çevresinden dolaşmak, hazır cevap olmak, diyaloğu sürdürürken atılan pası gole çevirmek zorundasın. kelimeleri toplayıp cümle devşirmek adeta mayın tarlasından çilek toplayarak geçmeye çalışmaya benziyor. uzun suskunluklar gerilim dolu. ama boş ve yavan konuşmakla dolmaz o boşluklar. sorulara verilen kısa cevaplar kurmaya çalıştığın köprüyü daha da uzatmaya muktedir, kısa cevapların sayısı arttıkça köprü inşaatı tehlikeye giriyor. göz teması şart. dikkat dağınıklığı kaldırmayacak kadar ciddi bir mesele bu. ama aslında tabi... dünyanın en ciddiyetsiz, en hafif meselesi.

bana kalırsa bunları yaparken rahat olmanın yolu yok. dediğim gibi rahat olmak doğal bir yetenekle ya da engin bir gamsızlıkla mümkün. hali hazırda bir ilişkin bile olsa, flört etmeyi sürdürmezsen ilişki dediğin şey gazı kaçmış gazozdan farksız hale geliyor: sıkıcı, yavan, anlamsız, alışkanlıklara ve yalnızlık korkusuna kurban edilmiş zaman ve enerji kaybı hatta son tahlilde.

flört stres yaratan bir olgu. hele ilk aşamalarda insan sürekli "maymun mu oluyorum lan" yoksa korkusu taşıyor. herkes flört ederken biraz maymun oluyor bu kesin, ama en fenası "boşuna mı maymun oluyorum lan yoksa" kaygısı. diğer yandan maymun olmamak adına takınılan karşındakini sallamıyormuşçasına tavırlar ters tepebiliyor. sabit bir dozu, formülü filan da yok ki uygulayasın.

flört esansında daha ziyade erkeklerin çaba göstermesi beklenir. böyle olması gerektiğine inanılır hatta. fakat bu durumun kadınların işini kolaylaştırması beklenemez. "erkek kovalar, kadın kaçar" mantığı baştan sakat. en azından kendini kazanılması gereken bir ödül gibi görmeyen kadınlar için bu böyle. sadece kovalanan olmak, gurur okşayıcı değil, can sıkıcı ya da sadece sıkıcı.

flört üstünde ne kadar düşünülürse uygulamada o kadar çok aksaklığa neden olan birşey. gerçekten bu konuda çok fazla fikri, anlatacak çok şeyi olanlar, genellikle uygulamada en beceriksiz olanlardır.
    (fantaghiro, 22.10.2008 10:59)
  14. tarafların salaklıklarının şirinlik olarak algılandığı süreç
    (üç kilo reçellik vişne, 05.02.2009 01:40)
  15. sonu evlilik olmasada çoğu zaman flört güzeldir. bu yemek yaparken yemeğin tadına bakan bir aşçıya benzer. tadına ilk o bakar, ama yemeği hep başkaları yer.
    (taştozu, 31.05.2009 14:17)
  16. gece yatağına yattığında, onun da seni düşündüğünü hayal ederek uyumaktır.
    (hayatııskalamalüksünyoksenin, 17.10.2009 00:49)
  17. (bkz: date)
    (libitina, 17.10.2009 00:59)
  18. sevgili olabilme ihtimalinin girizgahıdır
    (indrowus, 17.10.2009 01:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil