|
|
- fındık tarım satış kooperatifleri birliği'nin kısaltılmışıdır, her yıl toplanan fındığın büyük bölümünü satın almasıyla ve de zarar etmesiyle meşhurdur.
- zarar etmediği aşikar, fındık konusunda en güvenilir şirkettir. fındıkla bağlantılı birçok ürünü vardır.
bi de gereksiz bilgi olarak hepsinin ülkücü olması belirtilebilinir.(bınar, 28.07.2005 08:57)
- hayvanlar gibi zarar eden şirket her yıl tonlarca fındığı depolarında çürütür.
- kuruluş amacı olarak; ürünlerine sürekli satış olanağı ve pazarı yaratmak, piyasaya istikrar getirmek, fındığın yurtiçi ve yurtdışı pazarlarını en iyi biçimde değerlendirmek, üretimini kontrollü ve bilimsel şekilde sağlamak vs. olarak açıklayan fakat benim aklımda radyasyon yüzünden çay içmeyip, fındık yemediğimiz dönemlerde ilkokullara dağıttıkları fındıkların ambalajlarında karşılaştığım isim olarak kalan kuruluş.
- fındık ezmesini ezmeden satışa sunan birlik
- uzun yıllardan sonra bu sene kar açıklamış kuruluştur, çiftçiye iyi fiyat vermiştir. nutellayla karşılaştırılamayacak, eşi benzeri bulunmaz fındık ezmesi üretir ki kudret arayanlar için birebirdir.
- ödemeyi geç yapan ama üreticiye hakkını veren kurum. alacağı fındığın kalitesini çok dikkatle kontrol ettiği için iyi mahsül buraya satılır, devletin belirlediği fiyattan alınır.
acil paraya ihtiyacı olan üretici ise ne bulursa alan ama baya düşük fiyat çeken tüccarlara başvurur.
bi de bu eskiden hakkaten zarar ediyomuş ama son yıllarda üretim biraz düşmüş dolayısıyla depolardaki bütün ürünü değerlendirebilmişler.
- fındık üreticisinin parasını aylardır ödemeyerek insanları tüccarların şevkatli kucağına terketmiş çok şerefli, türk milletine gurur kaynağı olacak kapasitede, muhteşem anaların evlatlarını barındıran kurumdur.
- yaşadıkları sorunlar sebebiyle isyan etmeleri muhtemel, lan terbiyesizlik yapma fırçasını yeme potansiyeli olan fındık üreticilerinin bulunduğu kuruluş.
- fındık üreticisine para ödeyememesinin nedeni devletten para alamaması, depolarında kendisine gereken paranın karşılığından çok daha fazla fındık olmasına rağmen bankalardan kredi alamayan, hatta bu bankalara devlet bankalarının da dahil olduğu kurum. kredi engellemesinin başbakanın danışmanı ve çok büyük tesadüf eseri aynı zamanda fındık tüccarı olan bir zat tarafından yapıldığı söyleniyor.
(bkz: cüneyt zapsu)
- karadeniz'de açtığı büyük marketler zinciri fiskomar ile dikkat çeken kurum. sanırım en çok dikkati çekilenlerin başında başka bir marketler zinciri ve onun sahibi geliyor. buyrun efendim, çekinmeyiniz, bakınız:
(bkz: bim)
(bkz: cüneyt zapsu)
- hayatımda yediğim en güzel dökme çikolatayı üreten firma. nutella ile kapışır diyim siz anlayın. valla.
- fiskobirlik mhp temelli bir kuruluştur. hükümet ile fiskobirlik arasındaki gerilimin temel nedeni fiskobirlik delegelerinin akp'nin değil mhp'nin adayını başkan seçmeleridir.
- (bkz: ilkokulda bedava dağıtılan fındıklar)
- yıllardır giresun ve ordu'lu fındık emekcilerinin yanında olan ve 2007 yılı ürünü fındık alımlarını 20.08.2007 itibarı ile başlatan kuruluş.
http://www.fiskobirlik.org.tr/...
- onu bunu bilmem fındık ezmesi harika olan kuruluş..bir kaşık alacağım diyip kavanozun sonunu getiren çok duydum.
- fındık gibi bir bitki konusunda kesinlikle en az fındık tanıtım grubu kadar desteklenmesi gerekli kooperatiftir. ama nedense devlet desteklemez, milattan önce kalmış silolara sahip olan bu kuruluşta fındıklar bozulur v.s.
- çektikleri reklamlarla satışları düşürmeyi planlayan birliktir. hayır anlamadığım nedir bu son dönem reklamlarındaki yunan faktörü ve rum şivesi? buna dayanarak mı satışlar fırlayacak. bu reklamı izleyen bir yunanlı "aa bakiniz bizim çojuklar da findik yiyormuj" diyerek fındığa mı saldıracak?
madem mütemadiyen zarardasınız, varsayım olarak reklama ayıracak bütçeniz de kısıtlı; e ne diye gidip böyle "eti tutku" tadında reklam çekersiniz.
bak sinirlendim şimdi.
(bkz: dağılın ulan)
- (bkz: türkiye nin fındık politikası)
- kaşıklama ile kepçeleme arasında kararsız kalınan mükemmel yiyeceğin yaratıcısı firma.hastasıyım
- (bkz: fındık ezmesi)
|