belki ilginizi çeker
  1. · fidelcastro
  2. · opera
  3. · the summoner
  4. · farewell
  5. · real illusions reflections
  6. · sensin aptal
  7. · wall
  8. · arrgh
  9. · seraph
  10. · anne ben nasıl oldum
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · ugg
  3. · domuz gribi
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · thierry henry
  8. · wiechy
  9. · jackie kennedy

firewall  

1. türkçesi güvenlik duvarı olan , dışarıdan gelebilecek her türlü saldırıyı engelleyen veya engellemeye çalışan bi sistem.
    (dark, 17.04.2004 15:41)
  2. bilgisayarın data transferindeki giriş çıkışlarını, portlarını, paketlerini denetleyen yazılım veya donanımlardır.

ev kullanıcıları olarak sygate personal firewall veya zone alarm türü bir program yeterli olurken
    orta ölçekli bir network'te (30-50 workstation) bir adet pc'nin sırf bu işe ayrılması ile halledilir. (linux firewall örneğin mitel networks)

donanım olarak henüz fazla gelişmemişlerdir fakat tripware alternatif firewall çözümleri arasındadır.
    (azureel, 22.07.2004 12:32)
  3. son zamanlarda çıkan birçok adsl modemle dahili olarak gelen şeydir. genişbant interneti olanların olmassa olmazıdır.
    (creepingdeath, 17.10.2004 15:13)
  4. kardeşim sırf nete giremesin die bilgisayarıma kurup ordan internet bağlantısını yasakladığım program.
    (muvo, 07.01.2007 11:34)
  5. harrison ford, paul bettanygibi oyuncuların oynadığı film.

konusuna gelince harrison abimiz bir bankada güvenlik uzmanı olarak çalışmakta. ailesnine de feci derecede önem veriyor. bunu farkeden bir teknoloji hastası tarafından ailesi rehin alınır ve harrison abimizden belirtilen adrese para transferi yapması istenir. olaylar bundan sonra başlar. izlenilesi filmlerden bir tanesidir kanımca.
    (rise of legend, 07.01.2007 11:55)
  6. adamı paranoyaya sürükleyen yazılımlardır. ağır paranoyaya dayanamayan benim gibi end-user'ları intiharın eşiğine getirmiştir firewall'lar. "abi şöyle bi program var bak nete ulaşmaya çalışıyor. izin verim mi?", "şu ip adresinden atak yapılıyor, besmele çek", "sen pc başında yokken şöyle ataklar oldu ço fena engelledim; kimi lavuk programlar nete gene ulaşamaya çalıştılar anuna bile koydum!" gibi ardı arkası kesilmeyen mesajlarla adamı fitil edebilirler. multiplayer oyunların ve/veya torrentin yavaş çalışmasına tabiatlarından ötürü neden olabilirler. en sonunda çektim maksimum korumaya, ne giren var ne çıkan. arada bir peder soliter atıyor işte, ben de sanatoryumdan yeni geldim.
    (keyif pezevengi, 16.10.2007 00:21 ~ 00:21)
  7. altıncı nesil bir yazar.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 27.05.2009 01:56)
  8. fidelcastro... burda!
    firewall... yeni geldi!

siniroldum.com'dan tanıdığım, sevip saydığım, değerli insan. kendisini sözlüğe kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. burada birlikte olmak ayrı heyecan katacak. hem orada hem burada yazılarımı okumak umarım sıkmayacak seni. hoşgeldin ağabey...
    (albastropos, 28.05.2009 19:44 ~ 29.05.2009 02:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil