belki ilginizi çeker
  1. · bıkmadan dinlenilen şarkılar
  2. · benim kavgam
  3. · insana yalnızlığını hatırlatan şarkılar
  4. · star tv nin prison break i yayınlaması
  5. · kaçış
  6. · intihar ederken dinlenecek şarkılar
  7. · superman returns
  8. · ilk duyuşta aşık olunacak şarkılar
  9. · hammond organ
  10. · rakı lazım dedirten şarkılar
gündem
  1. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  2. · prison brake
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · arka sayfa güzeli
  9. · kapat telefonu ecdadını sikerün

firar  

1. gökselin kendinden beklenmeyecek kadar harikulade şarkısı. arkada kullanılan hammond organ da şarkıya ayrı bir renk katmış ve göksel'in ilginç sesi ile birleşmiş, ortaya muazzam bir eser çıkmıştır.

sözleri:
    kelimeler kısa anlamsız
    yüzünde bir telaş
    anladım geldi zamanı
    ayrılık yavaş yavaş

beni beni sinene sar
    sevdanı gönlüne sar
    öldürür bu canı bu firar
    benim senden başka neyim var, kimim var

çözemedikçe bağlandım
    ben esir sen esrar
    kolay değil çok alıştım
    ayrılık yakar yıkar
    (kornish, 13.03.2005 20:06 ~ 20:06)
  2. melihat gülses' in söylediğin çok güzel bi şarkı:

bir sihir gibiydi şehre inerken gece
    mektubun güvercin oldu vardı gizlice
    gel diyor geç olmadan gel geçiyor yıllar
    böyle başladı dönülmez bu müthiş firar

madem ki yeminimiz var madem aşk mukadder
    işte geldim bilmesinler yarına kadar
    bilki artık dönüşüm yok gitti son vapurlar
    sakla beni bulmasınlar sabaha kadar

belki herkesin dilinde şimdi bu firar
    belki verildi kararım şimdi yoldalar

beste: cengiz onural
    güfte: cengiz onural
    makam: kürdî
    (usiyin, 12.02.2007 22:23 ~ 22:24)
  3. incesaz'ın eylül şarkıları albümünde melihat gülses yorumuyla dinlenebilecek yok yok daha doğrusu dinlemeye doyulmayacak şarkı.
    ilgili ilgisiz firar edesi gelir insanın.
    (şapşal lanu, 21.02.2007 20:20)
  4. insanı asla sıkmayan nadide eserlerden biridir. şarkının introsundaki kanun sesleri ruhunuzun en ücra köşelerini bile titretir.
    (firsattanistifade, 08.09.2007 17:30)
  5. tam anlamıyla insanın içine nakış gibi işleyen bir şarkı.. hele ki incesazdan dinlendiğinde.
    (ruhsuzkz, 06.11.2008 00:42)
  6. incesaz la tanışmamın müsebbibi olan parça. bu parçayla tanıdığıma mı sevinsem yoksa geç kalmışlığıma mı üzülsem bilemedim ama bildiğim tek şey var ki o da incesaz dinlemenin vermiş olduğu müthiş huzur.
    (marshmallow, 25.04.2009 14:00)
  7. incesaz'ın mükemmel şarkısı. insanı dinlendiriyor. hep bir şeylerden, birilerinden, bir yerlerden kaçmak isteyenlerin şarkısı.
    'sakla beni bulmasınlar sabaha kadar.'
    dinlemek isteyenler için ;
    http://www.izlesene.com/...
    (ada, 01.06.2009 11:47)
  8. kaçmak, mahkum olduğun yerden gizlice gitmek, ortadan kaybolmak. mekandan firar edilir de zamandan edilmez. kapalı kapılar, duvarlar ardına kaçılır ama an'ın dışına sızmak ne mümkün. an dediğin gelir geçer, geçerken silinmez iz bırakır. sonra biz ona hafıza, hatıra deriz. kapatılmışlıktan, kıstırılmışlıktan, türlü cezadan ve başa gelecek ezadan kurtulmak için firar edilebilir ama zamanın elinde hapis olan hayatımızdan kaçmak olası değildir bir türlü. vah bize.
    (pürhayal, 27.06.2009 14:37)
  9. yüz kere dinlense de doyulmayacak güzellikte bir incesaz şarkısı.
    ''madem ki yeminimiz var'' derken boğazını düğümler insanın,
    ''sakla beni bulmasınlar sabaha kadar'' diyerek son darbesini vurur.
    (şarap olamayan üzüm, 19.07.2009 00:25)
  10. her dinleyişte ağlatır insanı, ağlatır eskiden öylesine firar edilecek bir aşkın varlığına inandığından ''madem ki yeminimiz var madem aşk mukadder '' demişsinizdir ''bilki artık dönüşüm yok gitti son vapurlar , sakla beni bulmasınlar sabaha kadar '' ama o duymak istemememiştir bunları çünkü sevmemiştir başka sevdaların peşinde koşmaktadır. siz ''firar'' edilecek sevdanın peşinde koşarken , bi bakarsınız yüreğiniz dayanamayıp sizden firar eder.
    ama vazgeçemezsiniz bu şarkıdan ,gece herkes uyumuş siz eski resimlere dalmış geçmişi düşünmeksizin ona bakarken bu şarkıyı mırıldandığınızı fark edersiniz, bu sizin canınızı daha fazla acıtır artık uyku tutmaz olur kalkıp bi sigara yakarsınız.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 25.07.2009 03:27)
  11. melihat gülses'in kelimeleri kifayetsiz bırakan yorumuyla aklımı firar ettiren bir incesaz şaheseri. şimdiki gençlik ismail yk, tarkan markan dinliyor üzülüyorum kayıp gençliklerine... çok şey kaçırıyorlar.
    (no reply, 07.10.2009 16:21)
  12. 3 senedir başımın tacı olan incesaz şarkısı. dinlerken firar etmiş kadar olursunuz ve bir kez daha anlarsınız ki melihat gülses eşsiz bir sestir.
    (theladyofshalott, 10.11.2009 12:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil