fiona apple   

adana çık aradan

1. müziğin arıza kadınlarından biri. kadın erkek ilişkisinde düşülebilecek herhangi bir durum için hazırda şarkısı bulunan, şifa niyetine ya da daha fazla acı çekmek için dinlenebilecek hatun. güzel mavi gözleri, siyah beyaz fotoğraflarda belli olmasa da farklı bir hava vardır bu hatunda. ince uzun yüzü, bununla tezat oluşturan dolgun dudaklar ve kocaman gözleriyle hipnotize eder sanki bizi. acı çektiğini anlarsınız ama onu kollarınızın arasında alıp korumanıza ihtiyacı olmadığını da gösterir bakışlarındaki sert ifadeyle. nasıl gözükürse gözüksün, bir kere dinledikten sonra bir daha unutamazsınız onu. kendisinin de bir şarkıda dediği gibi, you’ll remember me like a melody. yeah, ı’ll haunt the world inside you. ne kadar da doğru...
    (jellicle, 06.04.2004 14:04 ~ 23.09.2007 13:04)
  2. buruk sesli kız.güzel sesli kız.nerden çıktın karşıma dedirten kız.hayatın allak bullak olduğunda ya bir şarkı bu kadar mı güzel anlatır ruh halimi dedirten kız.
    beatles'ın across the universe coverını dinlemediğim gece yok ki.
    (stars giggle meh every nite, 25.02.2005 15:23)
  3. words are flowing out like endless rain into a paper cup,
    they slither while they pass they slip away across the universe
    pools of sorrow, waves of joy are drifting through my opened mind,
    possessing and caressing me
    jai guru de va om
    nothing's gonna change my world...

ne güzel sözlerdir onlar öyle
    (famenoth, 26.02.2005 00:39)
  4. mtv ödül gecesinde yaptığı sarhoş konuşma olsun, limp olsun, paper bag olsun sesiyle müziğiyle sözleriyle vazgeçilmezlerden. kathryn williams ve patti smith ile beraber karşıma alıp bir ondan bir bundan dinlemek isterim sabahlara kadar
    (diskonnektus erektus, 17.03.2005 15:29)
  5. (bkz: extraordinary machine)
    (jellicle, 02.10.2005 17:10)
  6. (bkz: across the universe)
    (famenoth, 28.10.2005 11:45)
  7. 1977 doğumlu şahane kadın,hem yazdım hem okudum familyasından
    (bokarec, 17.08.2007 04:06)
  8. şarkıcının 1999 yılında çıkarmış olduğu "when the pawn hits the conflicts he thinks like a king what he knows throws the blows when he goes to the fight and he'll win the whole thing fore he enters the ring there's no body to batter when your mind ıs your might so when you go solo. you hold your own hand and remember that depth ıs the greatest of heights and ıf you know where you stand. then you'll know where to land and ıf you fall ıt won't matter, cuz you know that you're right." isimli ikinci albümü müzik tarihinde en uzun isme sahip albüm olması nedeniyle guinness rekorlar kitabına girmiştir.
    (mytilusedulis, 16.09.2007 17:39 ~ 17:40)
  9. aşkın her haline iki çift sözü olan, aşk duygusunun insanı.
    (işbukutuyayazdım, 23.09.2007 13:39)
  10. part-time çalışırken yeni tanıştığım iş arkadaşımla aramdaki muhabbette bahsi geçen şahıs.

arkadaş: abi ben öyle pek yabancı dinleyemiyorum ya. genelde türkçe yani. ama kafa çekerken fix dinlediğim bişey var, ne olduğunu bilmiyorum ama o kadar rahatlatıyo ki beni. arkadaşım bi dinletti zamanında şimdi her çektiğimde uçuruyo beni resmen. neydi adı yaa, kadının sesi o kadar tatlı ki...

ben: fionna apple mı?

arkadaş: oha abi! nerden bildin?

ben: oha lan harbi! ne biliim aklıma o geldi sen öyle anlatınca.

böyledir işte fiona apple. evrenden soyutlar yeminlen.
    (bkz: across the universe)
    (errant, 16.11.2007 18:07 ~ 18:07)
  11. 12 yaşındayken tecavüze uğramış sanatçı. sullen girl şarkısında da bunu anlatır. şarkıları çok içten söyler, anlatmak istediklerini hissettirir. çok da güzel bir bayandır ayrıca. albümleri:

tidal (1996)
    when the pawn... (1999)
    extraordinary machine (2005)
    (devil, 16.11.2007 18:54)
  12. (bkz: oh sailor)
    (chat noir chat blanc, 29.02.2008 21:08)
  13. kendisinden -her anlamda- esinlenilme oranı yüksek sanatçı kişilik.
    (nisan cadısı, 29.02.2008 21:11)
  14. bir insan yazarken kendine bu kadar mı dürüst olur..aynı anda hem hırçın,hem uysal hem mantıklı hem deli saçması sözler yazıp;sonuçta acayip insansı bir tablo oluşturur kendisi..

ayrıca bu aralar içimden geçip de açıklayamayacağım bildiğim her şeyi bana anlatıvermiştir..
    (pyramid, 06.03.2008 16:25)
  15. quentin tarantino'nun kankası, paul thomas anderson'ın eski sevgilisi.
    masum seksigillerden.

http://www.youtube.com/...
    (chat noir chat blanc, 29.03.2008 22:31)
  16. aşık olup olup yazdığı sözlerle her tür rüzgarı bir anda estiren kadın.
    (wykka, 14.05.2008 21:36)