finish him 

adana çık aradan

1. fatality,brutality *,animality,babality,friendship ile finish eylemi yapılabilir...ayrıca finish her de vardır
    (okang, 13.04.2004 22:08)

2. mortal combat ta can götürme çabalarının sonucunda oyuncuya kendini tatmin etmesi için verilen ödül..
    (doaaa, 13.04.2004 22:27)
  3. mortal kombat'ta rakibinizi üç raundun ikisinde yendiğiniz zaman ekranın hafifçe kararması ve karizmatik sesli abimizin "fünüş hööüm" telaffuzuyla yapmanız istenen, 10-15 tuşa doğru sırada basmanızı gerektiren fakat sonunda bu meşakkatli işin karşılığını rakibinizin kafasını omurgasıyla birlikte sökerek aldığınız,* dövüş oyunlarında çığır açmış sistem.
    (soulforged, 13.04.2004 22:33)
  4. karşınızdaki dövüşçü tanya ya da sonya ise "finish her"e de dönüşen çoşkunluk nidası...
    (rasputin, 13.04.2004 22:49)
  5. sırf bu olgu yüzünden bir çok ülkede yasaklanan oyundur mortal kombat. gençliğimizde hatırlıyorum da atv kanalında aynen hugo oynatır gibi karşılıklı mortal kombat dövüşü yaptırılıyordu. minik bedenlerin ellerinde tuttuğu telefonun tuşlarına basarak milyonların önünde karşı karakterin ağzını kırmaya çalışıp kan revan içerisinde fatality denemeleri yapıyorlardı. o zaman ki zihniyet şimdi kurtlar vadisine bürünmüş olsa da acayip yıllardı.
    (hansvoralberg, 14.04.2005 20:16)
  6. hız ve yeteneğin birleştiği yerde ortaya çıktı, bir güneş gibi parladı ve atarinin joystiğini kırmama neden oldu..

3 gaz arkadaş 37 ekran bir televizyonda mortal kombat oyunuyoruz..ben karşımdakini ultra (konuya uysun diye bu sıfatı seçtim) hararetli bir oyundan sonra haşamat etmişimdir, sıra gelmiştir finish him şovuna..allah kahretsin bir bunu başaramıyorum, ellerim acıyor, kafam karışıyor yapacam diye (tabi o zamanlarda)

oynamayan ark : olm dur pauzlaaa*..bakalım komboya..
    rakip arkadaşım : baymayın ya adamı tamam aldın eli..
    zeus : dur dur zevki cıksın (ulan karizma yapacam diye rezil olacan birazdan ne zevki)
    oa: olm bak hk, hk, f, f, lp, hk tamam mı?
    z : ne??! olm anlamam ben öyle ne ki lp mp? (fire no#1)
    oa : high kick, high kick, ileri, ileri, low punch, high kick işte yaa, yapacan sırayla..
    z : tamam (emin değil ki, heyecan arttı..)(fire no#2)
    oa: bastın pauza..

bipp..
    çat çut çat çut çat çat.. (ahanda joystick kırıldı)

oa: naptın yaaa??! (ağlayacak çünkü atari onun)
    z : olm bitirdim işte adamı..
    ra: ashhhdhshdhshsdhdaa..

not: hadi kırdım da, hareketi de yapamadım o asıl bombaydı..boşu boşuna..ey gidi günler..
    (zeus, 10.01.2006 23:47 ~ 23:48)
  7. cem yılmaz'ın yeni opet reklamında kendine yan arabadan laf atan serseriyi kastederek gitt'e sarfettiği cümle. koparmasa da gülümsetmiştir.
    "gitt, finish him!"
    (the nova, 18.03.2006 18:16)
  8. (bkz: bitir işini)
    (siyah, 18.03.2006 18:20)
  9. (bkz: mercy)
    (finch, 18.03.2006 19:15 ~ 19:23)
  10. (bkz: fatality)
    (bkz: stage fatality)
    (bkz: animality)
    (bkz: friendship)
    (bkz: babality)
    (hypnotica girl, 18.03.2006 19:32)
  11. mortal combat camiasında "hadi lan fatality çek" anlamına gelen gaz cümlesi.
    gerçek hayatta ise haftada en az 3 defa çevremizdeki insanların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde alt benliğimize verdiği emir.

örn:
    - cihan senden ayrılmak istiyorum.
    + neden?
    - **finish him** "kendime vakit ayırmam gerek.."
    + ah! (ölme efekti)
    (gxix, 14.04.2007 02:52 ~ 14.07.2007 01:13)
  12. mortal kombatı diğer dövüş oyunlarından kesin bir şekilde ayıran özelliktir.
    mortal kombatta rakibi döğmek yetmez, rakip ayakta sersem bir şekilde durmaya çalışırken ona fatality uygulanır.
    çok çeşitli fatalityler vardır.
    rakibin kafasını sökme, kalbini sökme, bacağını koparma ve kopan bacakla rakipi dövme, elektrik vererek kafasını patlatma, ateş üfleyerek yakma, çatallarla delik deşik etme, ejderha olup rakibin yarısını yeme vs sayılabilir.
    (kagan7558, 21.05.2007 21:37)
  13. birde bunun bir grup gençliğimiz tarafından değişik anlamlara çekilebilecek finish her versiyonu vardır.
    (raptor, 16.06.2007 22:15 ~ 22:30)