görseller
finansbank 

belki ilginizi çeker
  1. · cardfinans nakit
  2. · kredi kartından nakit avans çekmek
  3. · hsbc
  4. · hd iskender
  5. · izlanda satılık
  6. · sakın geç kalma erken gel
  7. · hamdolsun korkulduğu gibi bir şey söz konusu değil
  8. · hüsnü özyeğin
  9. · ethniki trapeza tis ellados
  10. · 0212 444 0 900
gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · google wave
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · ezel
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · avea
  9. · komik küfürler

finansbank  

sayfa  / 4
  1. sahibinin (hüsnü özyeğin) cimri olduğunu öğrendiğim banka. kendisi ilk ya da ikinci harvard lı türktür de bu arada.
    (fidelmiyo, 13.04.2004 19:59 ~ 20:36)
  2. hizmetiyle, kalitesiyle en takdire şayan bankadır. çok güzeldir çok.
    (cerceve, 30.09.2005 12:09)
  3. buz gibi havalarda okul çıkışı istanbul'un belki de en soğuk yeri olan üst geçitten geçince finansbank'ın maslak şubesi ısınmak için birebir.ayrıca hem şubede hem de telefonda müşteri hizmetleri gerçekten kaliteli.
    (orcinus orca, 09.03.2006 22:02)
  4. absürt yerlere koyduğu konuşan atmleriyle tiksindiren banka. birtanesi mesela istiklal caddesinde afm'nin hemen dibindedir, yol ortasındadır ve konuşur. boş bir sokakta atmsinden para çekmek istediğinizde kapkaçcılara davetiye çıkartır.

tiskiniyorum.
    (man on the moon, 01.04.2006 15:36)
  5. kredi kartı extrelerinin son ödeme tarihinden sonra elinize geçtiği banka. olur da cep telefonuna gelen borç mesajını dikkate alırda şubeye gidip para yatırmak isterseniz, ortalama sizden önce bekleyen 150 kişi olduğunu da farkedersiniz. neyse ki atm den kredi kartı borcu ödenmektedir. hem de atm önü boştur. bir hışımla geçersiniz dijital ekranın önüne. süper. hiçbir aksilik yok. paranızı hazırlayın dedi. tamam. dik ve aynı hizada uzatıcakmışız. problem değil canım zaten. çeker parayı makine ve saymaya başlar. ilk şaşkınlıkla birlikte 3 banknotu iade eder. para ekle der devam edersiniz. bu kez iki banknot iade eder. para ekle der devam edersiniz. bir tane iade eder. heralde bu parada problem var deyip değiştirirsiniz banknotu. alır onu atm ve karşınıza şöyle bir not bırakır. sistem bir hatadan dolayı paranıza el koymuştur. lütfen şubenize başvurunuz. mnkym sen kimin parasına el koyuyorsun lan. makine!! makinesin lan sen!! diye feryat edip soğukkanlılığımı koruyamadığım için olacak vermedi geriye. şubedekilerde bir dilekçe yazdırdı. iki gün sonra gelin diye. iki gün sonra görüşmek üzere dedim bende. görüyorsunuz ya sinir bozucu işte.
    (kuzudis, 16.05.2006 20:25)
  6. sokakları aşıp okul içlerine giren elemanlarıyla bir kredi kartı edinmemizi arzulayan banka.bu kayıtçı şahısların dediğine göre hiçbir ücret de ödemeyecekmişiz alırsak kartı.yahu hadi oldu da kart ücreti falan ödemedik,biz bu kartlarla alışveriş yapmayacak mıyız?bu paraları sanki başkası ödeyecek.bunu söyleyince de "alış veriş yapmazsınız" der bu kart kaydı yapanlar."e o zaman neden kart alayım?" diyince susar ve uzaklaşırlar.

anlıyacağınız peynir ekmek gibi kart dağıtan bir bankadır.

(bkz: kartını da al git buradan)
    (sycrone one, 17.10.2006 19:27)
  7. okulun içinde masa açarak insanların yolunu defalarca kez kesmek suretiyle kart dağıtmaya çalışan banka.. dayanamayıp söyledim çalışana "s.ktirip gidin" dedim.. istiklaldeki "greenpeace"çiler bir, bunlar iki..
    (kerdem, 28.11.2006 14:31)
  8. zorla yolda çevirip kimliğinizi alayım işleminizi yapalım deme boyutunda bir yüzsüzlükle karşımıza çıkan bankadır.uludağ üniversitesine de musallatlardır ama kayboldular piyasadan şu sıralar.
    (jellyjam, 28.11.2006 16:01)
  9. trafiğin ve işin gücün en yoğun olduğu zamanda telefonla arayıp, müşteri bilgilerinizi sorarak 1 ay sonra kredi kartını başvuru yapmadığınız halde gönderen bankadır. "kardeşim, salak mısın, sen de verme bilgilerini" diyenler olabilir. haklı oldukları da bir gerçektir. ancak seçilen zaman ve 30 sn içinde 30.000 kelime sarfedebilmeleri tahminime göre stratejik bir harekettir. kart limitini kafalarına göre arttırdıkları ve hemen sonrasında süper bir iyilik yapmış gibi "kredi kartınızın limitini arttırdık. şu kadar oldu. eki eki eki.... " tarzı bir mesajı cep telefonuma gönderdikleri de olmuştur. ancak an itibariyle -ki yanılmıyorsam değişen kanunlar gereği- limitinizi arttıracağız, onaylıyorsanız e onaylamıyorsanız h yazarak bu mesajı cevaplayınız diye bir mesaj göndererek izin istemişlerdir. e ben de yeni işe girdiğim için gaza gelip e'yi basmışımdır anında...
    (cheetosyiyenpenguen, 28.11.2006 16:30)
  10. sunduğu kredi kartı fasilitesinin çalıntı kredi kartları ve hatta çalınıp alışveriş yapılan kredi karttları konusunda son derece duyarsız kaldığı, mağduru değil de hırsızı güçlü kılan yöntemlere sahip olan banka.
    (kuzudis, 23.12.2006 00:35 ~ 12:39)
  11. garip güvenlik memurları ve vezne görevlilerine sahip olan bankamsı. şöyle ki geçen gün arkadaşım hiç bir yerde adam gibi taksit bile yapmayan kartını kapattırmak istediği için gittiğimizde, vezne görevlisi ekstreyi göremediğini ve bankayı aramamız gerektiğini söyledi.şaşkınlıkla 'bankanın içinde' 'bankayı' telefonla aramaya yeltendik.o sırada güvenlik görevlisi saolsun dahili bir telefondan çevirdi numarayı.bu sırada da sohbet ediyor:
    g.g: hangi üniversitedensiniz siz?
    m.e: x üniversitesi.
    g.g: özel mi orası?
    m.e: yok hayır olur mu yüzyıllık üniversite.
    g.g: kimler var sizin okulda ünlülerden?
    m.e: bilmiyoruz valla dikkat etmedik pek.
    g.g: manken filan yok mu yani?
    m.e: ??????
    işte böyle bir macera yaşamışızdır daha da uzatmak mümkündür ancak ruh sağlığı açısından gerek yoktur diye düşündüm bir an.
    (minik elma, 12.01.2007 17:20 ~ 17:33)
  12. nakit parayla uğraşmaktan hoşlanmayan bir kimse olarak kredi kartı borcunu online ödeyebilmek için bu banka-ı şahaneden bir mevduat hesabı da açtım. başka bir hesaptaki günlük işlerimi hallettiğim hesaptan eft'yle borcum ne kadarsa aktarıp ay sonunda finansbank'la selamımı kesiyorum. buraya kadar her şey güzel. ancak, ilginç bir ayrıntı var ki güzide kurum yaklaşık 3 aylık periyodlarla içinde para olmayan hesaptan hesap işletim ücreti kesiyor. önce gereken miktarda eft yapıp daha sonra hesaba baktığımda işletim ücretinin kesildiğini görüp ikinciye eft masrafı ödemekten sıkıldım. bu bir.

ikincisiyse bugün karşılaştığım müşteri ilişkileri anlayışı. her zaman olduğu gibi bugün de kredi kartı vermeye çalışan güzel bir kızımız yolumu kesti. yakaladım, bırakır mıyım:

- zaten kartım var ancak şu şu amaçla açtığım hesaptan sürekli kesinti yapılıyor rahatsızım
    + her bankada alınıyor beyefendi bu
    - hayır, iş bankası ve yapı kredi almıyor
    + o zaman onları kullanın

orada karambole geldi cevaplayamadım, nasıl olsa banka yetkilileri burayı okuyordur, onların gözü önünde cevabımı vereyim: "zaten bu saçma uygulamalar yüzünden onları kullanıyorum"

birkaç ay önce bir form doldurmak için insanın peşinden dört dönenler birkaç ayda nasıl "o halde onları kullanın" mantığına evrilmiş bunun yorumunu da ben yapmıyorum. sanki ticari kurum değil, devlet dairesi. aymazlığa gel.
    (wondrous, 09.04.2007 22:11)
  13. telefonda ayak üzeri kredi kartı vermek için kasan güzide bankamız. bir de kendilerinden o kadar emin şekilde başvuru yaptığınızı söylüyorlar ki insanın inanası geliyor. telefonda biriken cevapsız aramaların ardından, babama ulaşıp beni şikayet etmeleri de ayrı bir komedi unsuru.
    (jellicle, 10.10.2007 20:59)
  14. skype ile şifre oluşturamayacağınız kadar antika telefon santrallerine sahip, telefon bankacılığı konusunda rakiplerinden birçok şey öğrenmesi gereken firma.

ekleme: okumuşlar galiba bu şikayeti ve o sorunu çözmüşler. teşekkür ediyoruz kendilerine.
    (dünyayı kurtaran adam, 26.11.2007 20:06 ~ 21.05.2008 11:29)
  15. tamamen kendi hatalarından dolayı ortaya çıkan gecikme bedellerini müşterilerine yansıtmak gibi bir politikaya sahip olan, kesinlikle uzak durulması hatta mümkünse önünden bile geçilmemesi gereken bir banka.
    edit: hiç kullanmadığım kredi kartına 35 ytl yıllık işlem masrafı kesen inanılmaz(!) banka, yuh be, biraz insaflı olun yahu, müşterilere resmen yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar. aklı olan bu bankadan uzak durur, ben etrafımdakilere uzak durmalarını tavsiye ediyorum, kendi iyilikleri için.
    edit2: açtığım telefon sonrasında bir anda 180 derece dönüş yapıp, yeterki kapatmayın kartınızı biz ödeyelim yıllık işlem masrafınızı diyen banka, e bu bir kanıt değildir de nedir bazı çok bilmişlere, yıllık işlem masrafı altında alınan haraçların yasal olmadığının?
    (soulblighter, 18.01.2008 13:12 ~ 19.03.2008 09:19)
  16. fiba holding- hüsnü özyeğin tarafından yunan ulusal bankasına satılan banka.
    yabancı sermaye düşmanlığım olmasa da bu duruma bir de şu açıdan bakalım.

şimdi bizim memleketimizde bir banka düşünün bu bankanın yaşamını sürdürebilmesi için özkaynakları olması, kredi vermesi ve bundan para kazanması gerekmez mi? bu tüm bankaların yaşaması için gerekli durumdur.

peki finansbank'ın farklılığı nerede?
    finansbankın farklılığı da şu;

finansbank ta diğer bankaların yaptığı gibi karlılığı arttırmak adına ticari ve bireysel krediler vermekte, özkaynaklarını arttırmak adına arazi, tapu, devlet tahvilleri, hisse senetleri satın almakta. bu da bir ticari işletmenin karlılığını arttırmak için gerekli durumdur. lakin fark finansbank'ın yunan ulusal bankasının malı olmasıdır.

yunan ulusal bankası yani yunanistan devleti.

adamlar banka sayesinde türk işletmelerini borçlandırabiliyor, ortak olabiliyor, daha da önemlisi türkiye topraklarında mal, mülk satın alabiliyor.
    şimdi yarın birgün istermisiniz finansbankın satın aldığı arazileri yunanistan hükümeti "buralar bizim toprağımız" diyerek talep etsin.
    bu kadar mı bu milleti yönetenlerin gözü kapalı, kulakları sağır?

gidin bakalım yunanistan'a senin merkez bankana bir çöpünü satıyor mu adamlar.

beğenmediğimiz, küçümsediğimiz talabani bile "kürt kedisi bile vermem" diyerek posta koymadı mı bize?bir talabani kadar, barzani kadar olamıyoruz.

gün gelecek ayıkacağız bazı şeylere ama iş işten geçmiş olacak.
    şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağı, bu vatanın özkaynakları, değerleri bu kadar kolay nasıl satılabiliyor efendiler?

"yunanistan ne ki tükürüğümüzle boğarız" değil mi?

sıkar anam biraz...
    (börü budun, 23.03.2008 13:23)
  17. üniversitelerde stand kurup öğrencilere zorla kredi kartı vermeye çalışan bir bankadır.çok cin yöneticileri vardır.öyle ki taksitli bir işlem yaptığınızda size siz istemeseniz de zorla artı 3 taksit yaparlar bu sayede taksit sayısını uzatırlar.taksit sayısının uzaması demek sizin o karta olan minimum bağlantı süresini uzatmaktır.taksitler bitmeden kartınızı iptal edemezsiniz.normal zamanlarda çok taksit verilmesinin de sebebi budur.tamamen kredi kartlarının üzerinden çalışan bu bankaya kaesinlikle fazla borç yapmamanız ısrarla tavsiye edilir.
    (mkopaw, 16.04.2008 02:23)
  18. beni delirten banka. delirten banka. ağzıma kötü sözler aldırtan banka.

yahu arkadaş bir banka, üstelik hayatımda kapısından içeri adımımı atmadığım banka, neden bana haftada üç defa sabahın beşinde hiçbir şekilde alakam olmayan, adını bile bilmediğim bir kadının hesap hareketlerini fakslayıp uyandırır? neden çağrı merkezini arayıp anlattığımda banka müşterisi olmadığım için yardımcı olamayacaklarını söylerler? neden benden anne kızlık soyadımı ister? size ne lan benim annemin kızlık soyadından.

(kusura bakma sözlük. en tatlı rüyalarımdan uyandım evimde deli danalar gibi dönüp duruyorum. şimdi sinirden kendimi sikicem o olacak.)
    (chaghdash, 27.04.2008 05:31 ~ 19.06.2008 15:07)
  19. kendilerine göre, bir prensipleri vardı. hiç bir şekilde internet bankacılığı işlemlerinden komisyon almayacaklarını defalarca beyan ettiler, bununla övündüler ve internet sitelerinin her yerine yazmışlardı. bugünki gelinen noktaya bakıyoruz evet, komisyon almaya başlamışlar internet işlemlerden bravo, sözünüze bu kadar sadık olduğunuz için, bravo!

diğer bir özellikleri ise sistemde eğer müşterinin cep telefonu var ise, spam smsleri ile bıkkınlık getirmeleridir. en son gönderdikleri mesaj ise " facebook'ta arkadaşlarınızı card finans'a davet edin, bedava parapuan kazanın " temalı idi. pazarlama, reklamcılık işleri bu kadar ayağa düşmemeli, umarım tez zamanda kendilerine çeki düzen verirler.
    (dünyayı kurtaran adam, 29.04.2008 14:55 ~ 15:08)
  20. giden, gitmeye hallenen, hatta gitmeyi düşünmeyi akıllarından geçirmiş olabilecek müşterlerine bile inanılmaz bir baskı kurup, bankadan ayrılmamalarını garanti altına almak için kasan başka bir bankacılık kuruluşu yoktur sanıyorum. ben kartı iptal ettirmek için dilekçe üstüne dilekçe yazdım, telefon üstüne telefon ettiler, isteğimi yineledim lakin tekrar tekrar yolladılar. yolladıkları kartı teslim al(a)madım, "istemiyorum yollamayın" dedim dinlemiyorlar. açıkçası churn teamlerinde veteran yamyam çalıştırdıklarını düşünmeye başladım artık. ama inatçıyım, iptal ettireceğim o cardfinans'ı.
    - yem etmeyeceğim size kendimi. yedirmem ben beni!!!!!!!111birbir
    (azureel, 18.06.2008 20:57)
  21. telefon bankacılığı hizmetlerinde arka planda merhum barış manço'dan " sarı çizmeli mehmet ağa "parçasını çalan banka. nakaratta ise " yaz tahtaya bir daha, tut defteri kitabı " sözlerini devamlı tekrar ettirtmeleri bir müşteri olarak beni sanki 7/24 onlara borçluymuşum gibi bir psikoloji içine soktu. neyse telefon görüşmesi bitti, o beter durumdan çok şükür kurtuldum.
    (dünyayı kurtaran adam, 18.06.2008 21:20)
  22. bir dönem adına outsource çağrı merkezinde çalıştığım bankadır. sanırım şu an %51 ile yunan ortaklı. yıllık kart ücretini iptal etmekte direnir.
    (yamuk prenses, 18.06.2008 21:40 ~ 02.09.2008 12:59)
  23. go card diye bir hesap cinsi çıkarmışlar mükemmel ötesi bir karttır..
    yıllık kart ücreti alınmıyor nakit avansa fait almıyor aylık 200ytl'yi geçmeyen harcamalarda aylık faiz uygulamıyor(asgarisiini yatırdığın taktirde) harcadıkça para diye kullanabildiğimiz puan ve yanındada kontör kazanıyoruz.. yaptığın her takside +2 taksit veriyor bide kendi içinde çekilişler falam yapıyor hediyede kazanabiliyorsun ztn ekstreni ev yerine e-mail adresine istersen kart +5ytl ile geliyor sana şahane bir kredi kartı öğrencilere ve 25 yaşını geçmemiş çalışanlara veriyorlar..
    (ucgolgelisey, 30.06.2008 12:13)
  24. 6.6.2008 tarihinde itü işletme fakültesi'nde çağrı merkezi ve güvenlik görevlisi alımı için sınav yapmış banka. kaç kişi alınacağını bilmediğimiz halde 975 kişi çağrı merkezi için sınava girmiştir. bunlar işin detay boyutu. finansbank türkiye'de kriz döneminde markalaşmış bir bankadır. hüsnü özyeğin -memleketi neresidir bilmiyorum ama- kayseri organize sanayi'deki tüm şirketleri arayıp paraya ihtiyaçları olup olmadığını sormuş ve bunu zaman kısıtı olmaksızın teklif etmiştir. ayrıca özyeğin üniversitesi ile türkiye'de bir çığır açmış "önce oku sonra öde" sistemini getirmiştir ki bunun finansbank ile hiçbir alakası yoktur.

gel gelelim öğrenci kartının faiz oranlarıyla getirdiği puanlarla kullanımı cazip bir kredi kartına sahip bankadır finansbank.
    (dünyayı kurcalayan adam, 07.07.2008 23:52)
  25. uzun yıllardır müşterisi olduğum ve son bir kaç aya kadar hizmetlerinden son derece memnun olduğum bankadır.

son bir kaç aydır bana kazık attıkları için fikrimi değiştirmedim tabiki, zannımca şube sayılarının artması buna bağlı olarak da müşteri sayılarındaki artış aynı hizmet kalitesini sürdürmelerine olanak vermiyor. ya da buna uygun bir örgütlenmeleri yok.

şöyle ki; bu bankada uzun süredir hesabım var, kredi kartları, internet şubesi, otomatik ödemeler vs vs. her şeyi bu bankadan yapıyorum. dolayısıyla tüketici kredisi ihtiyacımı da bankadan çözerim diye düşündüm,

evet, safım ben.

çünkü düne kadar çalıştığımız banka meğer yaratıkmış. her yerde reklam yapan, 1 günde kefilsiz, kampanyalı kredi cart curt diye bağıran adamlar kapıdan girince birden değiştiler. talep ettiğimiz kredi miktarı kadar kredi kartımın limiti olmasına rağmen ilk olarak kefil istediler. her ne kadar saf da olsak sevenimiz varmış ki hemen kefil de bulduk, formalite ya bunlar, hemen yarın paramızı alabileceğiz ya, rahat davranıyoruz.

neyse, 3 gün geçti ses seda yok, biz arayalım dedik ayrı gayrı mı var?

ne oldu bizim kredi işi dedik, ilgili hanım ben sizi yarım saate kadar arıyorum dedi. ama ertesi 2 gün geçti. ben kadının başına bir şey mi geldi diye endişeyle geri aradım, krediden falan geçtim, kadına bir şey olmasın.

neyse, aynı kadın beni başka birine aktardı, dosyam ondaymış, o da ben sizi 1 saat'e kadar arayacağım dedi. araya hafta sonu da girince, herhalde pazartesi ararlar dedim. bu arada da başvuruyu yapalı tam beş gün oldu.

sonra pazartesi oldu arayan soran yok, salı günü ben aradım, ben artık kredi falan beklemiyorum, şubedeki insanların sağlığından endişeliyim.

tüm bunlar olurken de ben mal gibi sadece bu süreci beklemiyorum tabi ki, işim gücüm var, arada aklıma geliyor, "bir kredi başvurusu vardı ne oldu diye" ben merak edip arıyorum.

efendime söyleyeyim o hafta da öyle geçti, adamlar yoğun haliyle, sorun çıkarma, sen ara diyorum kendi kendime.

üçüncü hafta artık ben kredi almaktan vazgeçtim, evraklarımı gelip alacağım, işlem yapmayın diye aradım. evraklarımı alabilmem için talimat yazıp fakslamam gerektiğini ilettiler.

ben artık kendimi (bkz: game) filmindeki michael douglas gibi hissediyorum, dedim ki faksa gerek yok ben direkt geliyorum, gelince size şifahen talimat veririm "verin lan evraklarımı" diye.

gittim aldım evraklarımı, daha önce şubesine dahi girmediğim başka bir bankaya, şirketin muhasebe müdürü olan arkadaşımın yönlendirmesi ile gittim, cuma günü saat 16.00 civarında girdim, p.tesi günü kredim onaylandı, salı günü 13.30 da gittim paramı aldım.

(bkz: anılarla yaşıyorum)
    (nicknicktir, 10.07.2008 13:14 ~ 13:16)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil