bütünlemeye ön hazırlık
her yıl iki defa belli bir aralıkta öğrencileri çileden çıkartmak için üstün zeka
* ürünü sınavlardır.
(bkz:
götümüze giren finaller)
evin bok götürdüğü, uyumamak için sürekli kahve içilen, "okulu bırakıp evlenip 2 de çocuk yapıcam" dediğim dönemdi bitti mutluyum
şu an kafamı fena halde tırmalayanın ta kendisi.
bitse de gitsek lafının en güzel anlamını bulduğu dönem.
bitmesini çok istediğimiz halde bitince boşlukta hissetme olayını yaşatan insanın insanlığını unuttuğu birkaç haftadan oluşan zor günler.
sonuçları geldiğinde, öğrencide ana avrat sikme isteği yaratabilen sınavlar sürüsü.
(alik, 22.01.2009 18:39 ~ 18:39)
bir gün önceden delicesine ödev yetiştirmek için uğraşmışsanız ve bir de üzerine bu eklendiyse stresten gözyaşlarınıza hakim olamamanıza sebebiyet veren şeydir.
bazı derslerde ise konuların sene başından beri toplanmış halinin sınavıdır.
(bkz:
bitse de gitsek)
bittikten sonra ardında mahvolmuş bir mide, feri sönmüş gözler, sayfalarca ders notu, uçuk çıkmış dudaklar bırakan sınavlar topluluğudur.
güzelim üniversitenin en kötü yanı. bir de şunlar olmasada rahat etsek dedirten illet şeylerdir.
projelerden sonra tatil gibi gelen sınavlardır.
bir hafta içinde bir dönem boyunca görülmüş bütün konulara sıfırdan çalışmayı gerektiren zaman dilimidir.(bkz:
düzensiz çalışma)bir an önce bitmesi insanın ruh sağlığı açısından yararınadır.
bunların sonuncusuna girerken ayrı bi heyecanlanır ınsan, aman kalırsam okul uzar diye diye çözer soruları.
batman gibi yaşatır insanı. mesela ben az önce kalktım daha. şimdi sabaha kadar çalışacağım. sınava gireceğim, sonra gelince yine yatacağım. 7 saat uyuyup akşam yine kalkacağım, çalışacağım.
hayallerdir genelde finalleri geçmenizi sağlayan. benim hayalim denizdir. kumsaldır. sahile atılmış tahta bir masadır. üstündeki ahtapot salata ve efe yaş üzüm rakısıdır. muhabbetttir. yüzlerdeki hafif tebessümdür. batan güneştir. uykum var hala..
kanındaki nikotin miktarını arttırıp, kakanın renginin değişmesine sebep olan zincirleme felaket halidir.
başını döndürüp, midenin ayarını bozar, bir senelik küfür kotanı aşıp defteri anlamsız yere doldurmaktan başka bi halta yaramaz maalesef...