gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · boylumlama
  4. · prison brake
  5. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · nan gibi
  9. · temizlikçilerin yaptıkları mallıklar

finale gitmemek  

1. etraftan gelecek tepkiler bakımından çok aşağılayıcı bir durumdur. "sınava gitmedin mi? niye ki? mal mısın olum sen? adama bak ya finale girmemiş. fevzi duydun mu itulujune8 finale girmemiş. öküz." çoğu zaman "sanane girmediysem. ben psikolojikman rahatsızım belki nereden biliyon? karışmayın kardeşim. deli etmeyin adamı. zaten vizeler dipte. finale girsem nolcak. sanki çok farklı bir sonuç alacağım." diye düşündürten, yapıldığında belli bir müddet köşe bucak arkadaşlardan saklanılması gereken olaydır.
    (itulujune8, 10.01.2005 10:41)
  2. muhteşem bir duygudur.genelde finale giden akıllılar "ohaa öküze bak sınava gitmemiş"diyebilirler.kaçmayı gerektiren durum eğer gözetimde iseniz ama gözetimde değil ortalamanıza etkisi yok gibiyse karizma amaçlı kullanılabilir şöyleki bana yazmaz girmesem ne olmuş tarzında ifadelerde bulanabileceğiniz bir durumdur.
    (sycokiller, 10.01.2005 10:49)
  3. bir de finale gitmeden dersten geçtiyseniz insanları iyice şaşkına çevirebilirsiniz. dumurdan dumura sokarsınız. sabah uykunuzda yanınıza kar kalır.

(bkz: elimde belgeler var açıklarım)
    (napoleon, 10.01.2005 11:07)
  4. kaldığın kesindir, üçüncü kez ortalaman 0.0 oluyordur*, gözetilmekten paranoyak hale gelmişsindir, derslerden kalmak artık korkutmuyordur.
    belki de hayat akıyor mu akmıyor mu biliyor, konsantre olup da bir kaç saat masa başında oturamıyorsundur.
    o vakit ne gereği var ki finale gitmenin. sonuç değişmeyecek, ha ff ha vf. kesin olan,
    kesin olan bir şey var ki, oooof offff...

[düzeltilmiş hali böyle bunun]
    (azureel, 10.01.2005 18:22 ~ 12.01.2005 07:10)
  5. vizeye gitmemenin arkasından yapılması kuvvetle muhtemel davranıştır. nasıl olsa vizeye girmedim diyerek dersten kalındığını kabullenme psikolojisine girilir doğal olarak, ancak eğer vize, final şartı değilse, o dersten geçme şansınız hala varmış. sadece finaline girdiğim dersten 4 sorudan, 2 tanesini yaparak, 1 tanesini yarım yapıp diğerini yapmayarak dd ile geçmişliğim vardır.
    (bkz: diferansiyel denklemler)
    (bkz: ben bunu gördüm)
    (miyuv, 03.01.2006 00:03)
  6. (wolfshade, 03.01.2006 00:28)
  7. arkasından "en fazla bir dönem daha uzar .mına koduuum." yakarışı getirten eylem...
    (lazarushadow, 03.01.2006 01:03)
  8. o dersten kalmaktır. kendi seçiminizle okulu uzatıyorsanız dokunmaz. okul zaten en az 6 yılda bitmelidir.
    (bkz: okulu 6 yılda bitirmek)
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 24.11.2007 12:10)
  9. geçmeniz için 80 veya üstü bir not almanız gerekiyorsa kasmamaktır. zaten bütün sene vizelerinde bir varlık gösteremediğiniz bir dersin finalinde o notu almak için uçmak gerekir. rahat olunmalı önününüzdeki finallere bakılmalıdır. seneye alttan alırsınız, hocaya bir çiçek yaptırsınız, bir mesaj attırırsınız geçmek ne kelime heykelinizi bile dikerler.
    (ekraba, 24.11.2007 12:29)
  10. (usako, 08.05.2008 01:28)
  11. tuttuğu takımın kendi evinde oynayacağı maç saatine denk geldiğinde hemen her öğrenci taraftarın yaptığı iştir.

ayrıca finale gitmemekle çok bişey kaybetmezsiniz. bütte geçersiniz, götü yiyen taraftar finali değil vizeyi eker.
    (belki ilginizi çeker)
    (bkz: okulu uzatmak)
    (anakin, 08.05.2008 15:51)
  12. nasılsa kalacağını bildiğinden evde uyumayı tercih etmek sonucu meydana gelen olay.
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 09.08.2009 14:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil