öğrenci kişisinin zaten rulo olup bir yerlerine batmış finalin stresinden kurtulması için mükemmel bir yoldur. boş kağıt bile verilse insanı kelebek gibi hafifletir bu hareket. mükemmeldir
cidden psikolojik olarak olumlu etkisi vardır. yaptığınız zaman dünya daha güzel daha ferah bir yer olur
(mavio, 12.01.2005 15:36)
keyif verici, bir nevi tatmindir. hocaya resttir bazen.
final sonrası tüm notlar zaten elde özensizce taşınmaktan rulo halini almıştır.bu halde de atılır.ancak notlar açıklanıp aynı dersi tekrar almak zorunda olduğunu öğrenen öğrenci giden gitti kalan sağlar bizimdir şeklinde kendine yeni rulolar yapar.
bütünleme sistemi olan üniversitelerde finallerin açıklanmasına kadar ertelenmek zorunda olan zevk. ne olur ne olmaz...
en faideli hadisedir.her öğrenci yapmalıdır,yapmayanı rulo yapılıp atılmalıdır.
insanları kötü geçen sınavdan sonra bir nebzede olsa rahatlatan aktivite. iyi geçmişse sınav ayrı bir zevk vermektedir.
kötü geçen final sonrasında,atılan yerin formuna uyum sağlayacak olan notlardır.
kötü geçen final sonrası, eğer vize(ler) de kötü geçmişse yapılmaması gereken eylem. zira bir daha ki dönem o notlara muhtaç olunabilir.
eğer bu notların arkaları boş ise, not tutmak, eskiz yapmak vs amaçlar için kullanıldıktan sonra yapılması gereken eylem.
yaratıcılıktan yoksun bir eylemdir;
radula: abi notlar, eski sınavlar falan duruyo mu? alayım bi ara..
iki dönem üstten arkadaş: yok ya.. taşınırken gömdüm ben onları.. ya da yakmıştım.. yok onlar başkaydı, gömdüm gömdüm..
*
radula: napalım canın sağolsun..
işin kötüsü böyle bir adam var, doğru söylüyor ve her geçen gün bana daha normal gözüküyor.
eğer kişi mühendislik öğrencisi ise, mezun olduktan sonra önüne gelen proje donelerini veya çizimlerini rulo yapıp götüne sokacağına işarettir. her bilgi değerlidir; notlar atılmamalıdır. bir gün işe yarayabilirler.
her vize sonrası yaptığım sonra 2. vize ve final sonrası debil debil başkasından fotokopi çekmeme neden olan aptalca davranış ama yine de psikolojik bir rahatlama o notları atma.
rulo halinde göte giren sınav kağıtlarına bir tepki hareketi
eğer hocanın masasında unutmasaydım hayata geçirecektim bu eylemi..
kanımca psikolojik olarak accayip bi rahatlama yaratan,fakat finalden geçilmediği,bütünlemeye kalındığı takdirde her yerde aranan,bulunamayan,sizin gibi rulo yapmış arkadaşlardan da edinilemeyen,kahrolasıca eylem.(bkz:
yaşayan bilir)
dört gözle beklediğim eylemdir.
bi tarafa giren şemsiye açılmaz lafının tersidir adeta..giren girmiştir ama çıkarılıp bir güzel rahatlanır...
notları rulo olmasını bilmemde bizim bir arkadaşın notları tuvalet kağıdı yerine koyduğunu iyi biliyorum.eleman motoru bozmuştu,malum sınava mecburen o halde girdi.çıktığında ise elinde notlarla tuvalete koşar adım gitti.tuvaletten rahatlamış ve notlar olmadan çıkmıştı.notları sorduğum zaman ise bana bakıp güldü ve içerde tuvalet kağıdı yoktu o niyete gitti demişti.
finali iyi geçmiş,o dersi bir daha almayacaklarına emin insanların yaptıkları eylem
geri dönüşüme atılırsa pek de yararlı olur.
(dbk21, 08.03.2006 23:59)
kesin sonuçlar alınmadan yapılmaması gereken davranış.
(mek, 09.03.2006 00:26 ~ 00:26)
hep içimde kalan eylemdir.yapamam bir türlü çünkü yeniden fotokopi parası vermek istemem.
(bkz:
önümüzdeki finallere bakıyoruz)