|
|
- saatler ilerledikçe kahve kola karışımının zirve yaptığı bünyedeki beyin nöronlarının okunulanları kavraması anormal şekilde azaldığından asıl hedefine ulaşamayan eylem. ama işin ucunda dersten kalma korkusu olunca notların yüzüne bakmak bile bir yerde tatmin edici.
- final tarihi yanlış hatırlanınca mecburen yapılır.
(bkz: ağzıma sıçayım)
ayrıca final sonrası
(bkz: ağzıma sıçıldı)
- aslında finale çalışmak için değil final öncesi kafa dağıtmak için yapılan eylemdir. giri yazmak, oyun oynamak gibi aktivitelerle geçirilir bu zaman.
- sınav sonrası abi sabahladım ama olmadı demeye hazırlanan dürüst bir öğrencinin geçirdiği boş saatlerdir
- en gereksiz hareketler listesinin üst sıralarında yer alan kusurlu hamledir. zira o sınavdan bir halt çıkmadığı gibi önce başlasaydım vicdan azabıyla psikolojinin iyice içine edilir ve pişmanlıklar içinde gelecek sınavlara bakılır.
- itü'de geçirdiğim 4 yılın sonunda hiçbir işe yaramadığına %100 emin olduğum eylemdir. bunun yerine kendinize çalışmak için 1-2 konu belirlerseniz ve en az 5 saatlik bir uykunun ardından sınava girerseniz öncelikle; kopya çekme ihtimaline karşı algınız açık olur ve çalıştığınız o 1-2 konu hiç diilse birşeyler karalayabileceğiniz kadar işinize yarayabilir.
- genellikle finale kadar olan dönemde kitabın kapağı açılmadığı için final sınavından önceki gece yapılan eylemdir. bunun çeşitli evreleri vardır ve genelde halk arasında kısaca yumurta kapı ilişkisi teoremi ile açıklanabilir, tüm gece boyunca bol kafeinle birlikte ya ders içeriğinin ne kadar gereksiz olduğu tartışılmakla birlikte batak oynanır yada kasımpaşaaa deyip sabah kadar mışıl mışıl uyunur. (vize öncesi olanları söylemiyorum bile )
- çalışmazsan bütün hafta, sabahlarsın son gece. pek de işe yaramaz üstelik.
- (bkz: yumurtanın kapıya dayanması)
(fulya, 08.01.2008 01:36)
|