|
|
- yenilenen savaş sistemi sebebiyle final fantasy hayranları tarafından tepkiler alsa da, seriye yeni başlayacakları fazlasıyla tatmin edecek bir oyun. türü, rpg öğelerine banılmış turn based hack and slash. evet, değişik bir tür. kamerayı uzaklaştırıp diablo tadı almak mümkün. ama fallout tarzı diyaloglar beklemeyin, üzülürsünüz. civilization?
oyunun çok ilgi çekici bir konusu yok ama eğlenceli dövüş sistemi ve epey fazla olan eğlenceli yan görevleri bu açığı kapatıyor. eşya manyaklığı da cabası.
eksi diyebileceğim üç unsur var oyunda. birincisi, karakterlerin kendilerine has özelliklerinin bulunmaması; sadece özel vuruşları farklı. herkes tamamen aynı özelliklere sahip olabiliyor. ikinci eksi ise, bosslardan eşya çıkmaması. çalma tekniğiyle de ancak uyduruk kristaller alınabiliyor. eşyayı geçtim, exp. bile kazandırmıyorlar. kocaman boss öldürmüşsün, tecrübene katkısı olmaz mı? it bile 100 exp. veriyor! üçüncü eksi ise, ana karakter gibi gözüken çocuğun saçları. o nasıl saç evladım? kıyafeti de çok kötü. diğer beş karakter mükemmel oluşturulmuş; sesleri, görünüşleri mükemmel. yan karakterler de müthiş, kralın küçük kardeşi hariç. peki bu çocuğun günahı ne? zaten yetim.
120 saattir oynuyorum(dörtte üçü ancak bitti) ve bir saniye sıkılmadım. level up yazısını görünce gözleri parlayan her insan evladının oynaması gereken bir oyun. yayıla yayıla oynanmalı.
|