belki ilginizi çeker
  1. · uyku nedir bilmeyen sözlükçüler
  2. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · disko kralı
  8. · giri ve nick uyumu
  9. · diş ağrısı

filmlerdeki gibi  

1. üçüncü nesil yazar.
    ayrıca filmlerde taksi sahnelerinde eğer müşteri öndeki arabayı takip et demişse hep şu şekilde devam eder:
    -öndeki arabayı takip et, acele.
    -hemen abi. ya aynı filmlerdeki gibi di mi?
    -hı hı tabi. önüne bak sen hadi.
    (alexis, 17.12.2005 18:55 ~ 01.01.2006 23:06)
  2. 'balığa çıkmak' bir huzur dünyasına giriş kapısı gibi gelir uzaktan bana.. filmlerden sahneler kesip de yapıştırırım gözümün bir kenarına..

ellerimizle yaptığımız, göl kenarındaki ahşaptan evimizden bir sabah gül kokan yerinden çıkıyoruz.. göle doğru güzel bir yürüyüş omuz omuza..

aklımda sabahın benzersiz güzelliği.. her adımda bir dünya, her adımda bir oyun.. oyun değil miydi zaten dünya? elimdeki oltaya gözüm çarpıyor bir an.. nasıl da sallıyorum yürürken onu.. narin.. sanki bir bebeği sallar gibi.. kaldırıp koyuyorum onu omzuma.. kaldırırken nasıl da heybetle bakıyorum etrafa.. bellidir ki dayanağım sağlam.. uzunca göle doğru yapılmış tahta yoldan geçiyorum.. geçerken bir etrafa bakıyorum bir tahtalara.. her adımda bir dünya her adımda bir umut.. umut değil miydi bağlayan bizi kötülükler dünyasına? ..

yol bitiyor.. göl bir adım ötemde.. bir adım, ve yeni bir dünya.. usulca atıyorum adımımı.. binerken kayığa hafiften etrafa bakıyorum bizi izleyen var mı diye.. filmlerdeki gibi.. binerken son bir bakış.. bakışım adımımı izliyor.. bakarken son bir nefes.. nefesim sabah kokuyor.. sabah, umudun güzelliğinde gizli..

oturuyoruz karşılıklı kayığa.. sert ve gururlu bir bakış atıyorum ona.. gururum ondan geliyor elbet.. ' ne dersin boş mu döneriz bugün? ' diye soruyor bana anlamlı anlamlı.. eskiye gidiyor birden düşüncelerim.. ' kısmetimiz neyse ona bakalım.. ' diyorum kararlı bir ifadeyle.. yerindeliğim ondan geliyor.. sonra asılıyoruz küreklere..göl ortasına doğru.. her kürek çekiş yeni bir düşüncenin elçisi.. düşünce hayallere dair.. her çekişte bir nefes.. dedim ya her nefes bir dünya..

göl ortasında bir kayık.. göl ortası dünyanın ortası.. dünyanın orta yerinde bir kayık.. kayığın kalbi var biliyor yaşananları.. bir kayık gibi sallanıyor kalbim..elimi kalbime atıyorum.. kalbim bir kayık.. derme çatma.. her yerinde bir delik.. her yanı yara bere.. kalbim, kayığın mat hüznünde.. her yerinde binbir kıymık..

göl ortası.. kalbimin tam ortası.. kalbim bir dünya yeri.. seyyahların derme çatma han'ı.. elimde kalbimin orta yerinde.. hayat ellerimden akıyor.. bakışım.. bir elim suda bir elim kalbimde.. kalbim su misali.. ellerimden akıyor.. vakit oluyor, ve vakit ölüyor.. her ölüm bir siyahın ayrıntısında.. bakışım suda..

irkiliyorum birden sesin sıcak buğusuyla.. tüylerim diken misali.. bakışım sudan kalkarken su ellerimden akıyor.. yani ki hayat akıyor dünyanın orta yerinde ve ben duruyorum hayatın ortasında.. hayatın ortasında dünya üzerime tufanları ile geliyor.. ' evlat! 'diyor.. tüylerim yelkenini salmış gemiler misali, suya iniyor.. yüreğimde gümüşi bir huzur.. ' geç oldu, dönelim mi? ' diyor.. huzur bir umudun meyvesi.. tebessüm ediyorum : ' bana uyar baba! ' diyorum.. sözlerim akıntıya ters yüzen balık misali.. kendime ters düşüyor.. ' biraz daha kalsak.. ' demiyorum.. biliyorum canı sıkılır fazlalık'lar dünyasında kaldığı zaman..

geri dönüyoruz.. dünyanın ortasından hayatın başlangıcına doğru sanki.. herşey başa dönüyor.. hayat başa alıyor.. görüntüler gözlerimin önünden gerisin geri geliyorlar üzerime doğru..

geçerken huzurun üzerinden biz kendime doğru akıyorum.. akış başlangıca doğru.. başlangıç bir rüya.. rüyalarda büyür umutlar.. ben kelimeler arasında yeni ben'ler ararken buluyorum kendimi.. oda ılık.. lakin koca bir boşluk.. filmlerdeki gibi bir hayalin güzelliği bakışlarımın orta yerinde..

bir özlem ve bir bekleyiş içinde..
    (abıefsun, 29.03.2007 23:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil