|
|
- the truman show filminde bu olayın parodisi çok güzel bir şekilde yapılıyor. kadın jim carreynin karakterine evden bikaç ürün gösteriyor reklam yapar gibi, jim carreyde buna benzer cevap veriyor: "kime gösteriyorsun bunları? benden başka kimse yok" layer cake filminde ise işin bokunu çıkarmışlar. adam bi mağzaya girer ve heryer fcuk eşyalarıyla doludur.
- vergi ödememek için gizli reklam yolunu deneyen abd şirketlerinin bulduğu dahice yöntem.tabii oralarda vergi kaçırmak adam öldürmekten beter olduğu için gizli reklamlar derhal kayıt altına alındı.türkiyede ise "aleni reklam" olarak kurtlar vadisinde izliyoruz.
- (bkz: sanal reklam)
- abd'de yasak olduğunun doğru olmadığını düşündüğüm hede. zira tüm hollywood filmleri bu etken üzerine kuruludur günümüz amerika'sında..
(bkz: amerikan filmlerinde yoldan geçen fedex tırı)
- kurtlar vadisinde nes-nestarın* "öeeaaghhhh gözünü çıkardın" iniltileri arasında yaptığı olay...
- değerli televizyoncularımızın bu olayı yanlış anladıklarını ya da algıladıklarını düşündüğüm hede.
öyle ki ben bu tarz reklamlara en fazla kurtlar vadisinde rast gelmiştim ki bana göre en komik ve başarısız olan 3'ünden örnek vereyim:
1-) dizinin sponsoru olan uydu sistemleri firmasının reklamı yapılıyor. bir evin üzerine uydu anten yerleştirilmiş. fakat o da ne ev gecekondu denebilecek cinsten bir şey. monte edilen uydu ise evden büyük ve evin çatısında... yurdum insanının mimarisini ayakta alkışlamak lazım.
2-) başka bir bölümde polat'ın adamları ofis ya da salon gibi bir yerde oturmakta. ortada geniş sehpalardan var. polat içeri giriyor sehpanın hemen altında yerde açılmamış kiloluk çay paketi. sanal reklam tabi. fakat anlayış göstermek lazım adamlar o kadar meşguller ki devlet falan kurtarıyorlar şimdi kim kalkıcak da o çayı kavanoza koyucak ordan alıp dolaba koyucak...
3-) polat'ın ofisindeyiz... sol arka duvardaki dijital yollarla monte edilmiş poster dikkatimizi çeker. posterin üstünde hülya avşar ablamız reklamı yapılan firmanın gözlüklerini takmış poz vermektedir... anlarız ki polat hülya avşar hayranıdır...
|