fikret hakan 

adana çık aradan

1. arkadaşım adlı filmdeki performansı ile beni benden almış yalnız genel olarak baklıldığında o kadar da yetenekli bir oyuncu olmayan, benim hayatımda gördüğüm en güzel ve samimi gülüşlerden birine sahip olan (diğeri için bkz: gelecegim), kedi adlı tgrt dizisinde oynadıktan sonra benim için biten tonton sinema oyuncusu.battal gaziyi sonradan müslüman olup kanka listesine ekleyen bizans kumandanı olarak da bilinir.hatta müslüman olduktan sonra birden "hooydebree battalımm!" gibi deyimleri kullanarak nasıl yanar döner nasıl coşkun bir kişilik olduğunu göstermiştir.
    (bkz: ukte)
    (ucurtma, 12.03.2005 12:55 ~ 13:54)

2. asıl adı bumin gaffar çıtanak olan ünlü sinema sanatçısı. 23 nisan 1934 tarihinde balıkesir'de dünyaya geldi.
    (stairway to heaven, 11.05.2006 00:43)
  3. sinema oyuncusu vede yönetmeni,taksim lisesini bitirmeden ayrıldı, 1950'de ses tiyatrosu'nda sahneye çıktı, 1953'de yönetmenliğini renan fosforoğlu'nun yaptığı köprüaltı çocukları filmiyle sinemaya girdi,zamanında bumin gaffar çıtanak gerçek adıyla edebiyat dergilerine şiirler ve öyküler yazdı, türk sinema tarihinin en düzeyli filmlerinde oynayarak her döneminde ayakta kalmasını bildi, 1971'de yönetmenliği denedi, ancak bu daldaki denemelerinde başarılı olamadı, 1971-76 yılları arası 4 başarısız film yönetmiştir.
    (yeşilçam, 21.01.2007 01:02)
  4. you can't win 'em all'da charles bronson ve tony curtis ile arz-ı endam eden aktör. o filmde çok şaşırtıcı bir performans sergilediğini söyleyebilirim. film seyredilmeli, fikret hakan görülmeli.
    (üçüncü adam, 22.07.2008 21:47)
  5. özellikle siyah beyaz filmlerdeki hali ile "kardeşim bu ne güzelliktir" dedirten şimdi takriben babamdan büyük olan aktör. bir de kendisinin rum olduğu söylentisi vardı da ne derece doğrudur bilemicem.
    (florianus, 22.07.2008 22:14)