görseller
fiat tempra 

belki ilginizi çeker
  1. · götü tempra olmak
  2. · götü kalkık araba
  3. · tempra sx ak
  4. · tempra sx
  5. · hoşlanılan kızdan ilgi görünce ilgisiz davranmak
  6. · milan silgi
  7. · gheorghe hagi
  8. · tofaş tempra
  9. · tempra
  10. · götü kalkık araba
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · ezel
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · aşk acısı
  9. · lost

fiat tempra  

1. fiat'ın ürettiği bir otomobil modeli.
    arka bagaj üstünün konumu ve şekli itibari ile çeşitli benzetmelere konu olur.
    (bkz. götü tempra olmak)
    (azureel, 14.04.2004 06:49)
  2. beyaz renkli olanları saygı uyandırırmış eskilerde, "baba"lar kullandığından.
    (kahraman, 14.04.2004 10:18)
  3. 90 lı yılların piyasasında uuuuugghh dedirten araba
    (wolverine, 14.04.2004 10:34)
  4. arabalar sınıfında klimasız olan modelin klimalıdan daha pahalı olduğu tek örnek
    (homo erectus, 14.04.2004 15:33)
  5. vakti zamanında avrupa'da yılın otomobili seçilmiş olan fiat'ın bir modeli...

(bkz: tipo)
    (bkz: uno)
    (okang, 17.01.2005 04:03)
  6. zamanının en az sürtünme katsayısına sahip,en aerodinamik otomobili.yüksek olan bagaj kısmı sürücünün arkayı görüşünü bir hayli engellese de türk tüketicisi tarafından çok beğenilmiş ve kullanılmıştır.
    (battal boy cekirge, 01.04.2005 01:03)
  7. "babam öyle diyo" diye bir reklam sloganı olan otomobil. kadranın elektronik olduğunu görünce apışmıştık*. kara şimşek* hesabı.
    (dlord, 16.12.2005 13:33)
  8. kıç tasarımıyla bör döneme damgasını vurmuş olan, dijital takometreyle türk halkının göünllerine taht kuran, ayrıca merak uyandıran köşeli araba.
    (hanspeterberigel, 24.12.2005 22:28)
  9. yanılmıyorsam 1990 yılında türkiye'de satışa sunulmuş otomobil.ilk çıkan modeli "tempra"dır.daha sonra s,sx,sx ak ve 2000i modelleri eklenmiştir.günümüzde çoğu arabada olmayan digital göstergelere de sahiptir.
    (stone cold, 02.02.2006 18:35 ~ 19:10)
  10. (zaknafein, 02.02.2006 19:52)
  11. ilk piyasaya çıktığında fırtınalar koparan, özellikle arka kısmının biçimsiz tasarımıyla "tempra götlü" deyiminin doğmasını sağlayan fiat modeli.
    (mgen, 20.07.2006 15:12)
  12. hala sahip olduğum kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğim,çok yakmasına aldırmadan hala tüp taktırmadığım, gaza basınca kendi motor hacmindeki birçok yeni arabayı dahi tokatlayan araç.

direksiyon sistemi biraz ağırdır virajlı yollarda hızlı gidilmek istendiğinde stres yaratır.

romanyada şu anda 2.5 v6 motorlu modelleri revaçtadır alemin kralıdır geçebilen araç bulunamamaktadır.
    (karaca, 20.07.2006 16:23)
  13. dijital göstergesi ile kitt havası veren zamanında uğruna nice pehlivanların can vermeye razı olduğu götü kalkık araba
    (vincent vega, 24.08.2006 00:06 ~ 00:10)
  14. dijital kadranlı modellerinin hemen akabininide bir de klasik analog kadranlı s serisi çıkartarak karizma üstüne karizma yapmış arabaydı. wooaaa tempra'nın normal kadranlısı diyorduk. hala binmek isterim, kullanmak isterim.
    (hepten aykırı, 29.10.2006 13:46)
  15. arkadaşımın babasında vardı dijital kadranlı bir tane. bir kez binmiştim ve kendimi star trek'de hissetmiştim, hala tempra görünce eski model bir arabaymış gibi değilde bir tt'ymiş gibi hissederim.
    (skinhead01, 05.09.2007 15:24)
  16. 93 yılında henüz bir tempramız yokken götü kalkık araba der gülerdim. sonra bizim de g.tümüz kalktı, tam 11 sene. sağlam ve de rahatmış.
    (acinreug, 05.09.2007 15:29)
  17. zamanında (ilkokuldayken) arkadaşımın babasında bulunan ve beni (en azından o zamanlar) dijital hız göstergesiyle mest eden fiat modeli.
    (karinca kararinca, 05.09.2007 16:10)
  18. uçan teneke
    (çakıl, 07.09.2007 17:24)
  19. 1990'lı yıllarda beyaz renk sxa modeline sahip olduğum efsane arabadır.
    efendim, efsane derken haklı bir şekilde fiat otomobil fabrikası avrupa piyasasına sürdüğü tempra modelinde o dönem aynı segmentteki otomobillerden pek çok artısı vardı. (dijital ekran ve hız göstergesi, içeriden açılan yakıt deposu kapağı gibi), haliyle de bir tempra sahibi o dönemlerin en çok gıpta edilen yüce seçilmiş kişilerinden biriydi.
    bu araba fiziksel olarak da güzel hatlara sahip olduğundan epey bir beğeni kazanmıştı.
    sonra malum nedenler ve otomotiv sektöründeki kasa değiştirme manyaklığı ile silindi gitti piyasadan. elitlerin tercihi canım tempralar ayağa düştü 2000 li yılların başlarından itibaren. şu günümüz türkiyesi için bile lüks sayılabilecek bu araç ne yazık ki bitirildi. kınıyoruz sizi sayın agnelli ailesi.
    halbuki yap arkadaş bu arabanın turbo dizel modelini bak bakalım piyasada ithal otomobil satılır mı?
    (börü budun, 30.03.2008 01:20)
  20. araba kullanmayı üzerinde öğrendiğim enteresan sigortalara sahip arabadır. özellikle yazın sıcakta atardı bunlar ara sıra. en kötü yönüyse hepsini tak çıkar, tak çıkar. dene allah dene. hangisinin arabanın hangi kısmının olduğu belli değil.

benim üstün motor bilgimden mi, ileri sürüş kabiliyetimden mi bilemiyorum yavaş hızlanırdı, hızlanınca da hız göstergesi ve bilimum göstergeleri, direksiyonu, panelleri, konsolu vs. titremeye başlardı bu meretin. o zamanlar oturduğum yerden 30-40 km uzakta virajsız uzun ve dik bir yokuştan sonra 5-6 km hemen hemen düz giden bir yol bulmuştum. oraya gidip gidip basardım.

neden bilmem, kamyoncular pek sevmezdi, üzerine üzerine sürerlerdi ama güzel bir özelliği vardı. araba aslı zatında özel harekatçının birinindi, ne polis ne jandarma durdurmazdı.

tabanı yere çok yakındı. kaldırıma çıkmaya yada bozuk yola gelmezdi.
    (just call me daydreamer, 30.03.2008 01:38 ~ 01:44)
  21. çocukluğuma tekabül eden bir dönemde tanıştığım, dijital göstergesi yüzünden çocuk aklımla ohalar eşliğinde ulan ben varya büyüyünce kesin bu arabayı alacağım diye arkadaşlara caka sattığım araçtır.
    (düş işleri bakanı, 30.03.2008 02:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil