21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 739 tane
günün başlıkları: 739 tane
- ·
- ·
- ·aşk (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·fakir ama güzel kız (17)
- ·
- ·behzat ç (36)
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (9)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·istanbul (2)
- ·zaman (4)
- ·via port (2)
- ·
- ·
- ·
- ·beşiktaş (3)
- ·
- ·
- ·this is sparta (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kate upton (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
videolar
fetih 1453
- "sonunda!" dedirten, aksoy yapım'ın mart 2010'da seyirciyle buluşturmayı planladığı film. yönetmen koltuğunda da faruk aksoy olacakmış. sanırım büyük bir kısmı animasyon olacak. türk ve dünya tarihinin en önemli olaylarından olan istanbul'un fethi hakkında böyle bir filmin bu zamana kadar yapılmaması zaten büyük bir kayıptı. umarım bu film, bu açığı kapatır. fragmana şuradan ulaşabiliyorsunuz;
http://www.1453fetih.com/
yıllar sonra gelen edit: bak bak bak nasıl da mal gibi sevinmişim. bana ne oluyorsa, ne beklediysem artık faruk aksoy'dan? "sonunda dedirten" ahaha aklımı sikeyim. film bariz kötü. cüneyt arkın'ın tarihi filmleri çok daha iyi. bunu da silmiyorum ak, ibret olsun. - filmden çok age of tanıtım fragmanına benzettiğim film.
edit: işbu giri, ilk fragman için yazılmış olup...
son fragman güzel. - fragmanındaki bilgisyar animasyonları tamamlanmış hali mi bilmiyorum ama 10 sene öncesinden gelmiş gibi duruyorlar. böyle yapacaklarsa hiç yapmasınlar filmi daha iyi.
bi de tanım koyalım format olsun: iyice elden geçmezse hayal kırıklığı olacak olan film. - soundtrackine can atilla'nın el atması gereken filmdir.
- fragmanıyla kalite açısından pek umut vermeyen, konu açısından sonu belli olan film.
- fragmanı bile hayal kırıklığı yaratan bir film. daha yüksek bütçeli ve daha profesyonel bir yapım olması gerekirdi. kıyafetler, savaş sahneleri, animasyondaki kalitesizilik falan... olmamış.
- ilk olarak isimden kaybeden film, fetih 1453 ne lan? sözlük nicki sanki. gördüğüm gibi bana alkolik2000i çağrıştırdı.
fragman desen insanın içi acıyor görünce. - age of tipi oyunları pek bilmesem bile- filli sahneleri görünce aradaki boşluklara sağ tıklayıp ev, işçi yapasım geldi.
milletçe toplaşıp para verelim de güzel bi film çekelim di mi. herkes bi tl verse, 70 küsür milyon, hmm iyi fikir... - şahaneler yaratılabilecek bir hikayeden vasatın altında bir film nasıl yapılırın adı. truva gibi bir eser yapılmadığı sürece istanbulun fethi filmi ancak ve ancak stv dizisi kıvamında olur.
- aksoy yapımcılığı gördüğüm an çok şey beklemeyi bıraktığım proje. ısınamadım , alışamadım , bir umudum yok bu yapımcılıktan çıkacak filmden.
- fragman denilen video panorama 1453 tarih müzesi için yapılan geçen sene çıkmış videodur büyük ihtimalle bu videoyuda aksoy yapım yapmıştır çünkü o zamanlar filmin kararı alındı.tahmin ettiğim gibi bir belgesel tadında çoğunlukla animasyonla yapılmış bir film olucaktır, çünkü hiç bir zaman boktan filmlere verilen milyon dolarlar böyle yapımlarda toplu olarak kullanılıp sağlam bir yapıt çıkmaz ortaya.bunu yapsa yapsa holywood yapar ve bir gün beklemekteyim içlerine sindirirler ve hristiyan aleminden onay alınırsa istanbul'un fethi filmini yaparlar.çünkü böyle bir senaryo kaynağı çok iyi şekillerde kullanılmalıdır.
- can atilla'nın "1453 sultanlar aşkına" albümü bu filmin soundtracki olabilir. dadundan yinmez valla...yapsınlar...
- total war'ın yeni oyunu..
aa, pardon, filmmiş ki bu..neyse.. - öncelikle aksoy prodüksiyonun daha önceden üstlendiği filmlere bakalım.
recep ivedik 2
ayakta kal
avanak kuzenler
recep ivedik
çılgın dersane kampta
çılgın dersane
filmlerinin maliyeti 1 milyon $ geçmeyen,vizyonsuz ve misyonsuz murat aksoy'un yapamayacağı filmdir.
annem'in sevgili faruk aksoy'a buradan iki çift lafı var ;
-milleti kendinize güldürmeyin.
yapacaksa adam gibi birisi yapsın izleyelim ama onlarda yapacak göt var mı yok ?
neden ?
çünkü türkiye'de es geçilmemesi gereken bir özen film var.
özen filmin konu ile ne alakası mı var ?
çok alakası var dostlar. - padişah'ın imam olması ya da diğer bazı hatalar belirtilmiş de, benim aklıma takılan... yahu osmanlı ordusu'nda fil mi vardı... timur'da vardı filler, 1402 ankara savaşında kullandı, ezdi bizimkileri geçti... keza hannibal'de vardı, roma'ya kadar yürüdü adam ama osmanlı'da, hele hele fatih'in ordusunda fillerle ilk kez karşılaşıyoruz... ayrıca, osmanlı'nın trebuchet tipi mancınık kullandığını da gene ilk kez göreceğiz... osmanlı genelde, age of empires 2 hariç, mangonel tipi mancınık kullanmıştır... trebuchet dönemi için daha batı avrupa silahı değil midir? şu tür filmlere zahmet edip ilber hocam'ı falan kosept danışmanı alsanız, ne kadar maliyet olur ki... ama hiç olmazsa adam gibi bir şey yapmış olursunuz... ha derseniz biz 300 gibi fantastik film yapacaz, bana o zaman bütçe de lazım bazı bazı, bir de sağlam hayal gücü....
- fatih sultan mehmet'i kimin oynayacağına karar verilmesiyle beni en başından büyülemiş yapım. en azından 10 hollywood aktörünün adının geçmemiş olması filmin bir başka dikkat çeken yönü.
kevin costner, "beni aramadılar şaşırdım" derken, orlando bloom, "çağırsalardı bir ihtimal düşünürdüm" diyesiymiş.
antonio banderas ise "esmer tenimle iyi giderdim doğrusu bu role" diyerek "fetih1453 episode 2" için şimdiden göz kırpmış. - fragmanında medieval 2 total war'dan bolca yararlanıldığını düşünüyorum. animasyon olmayan sahneleri de el kamerasıyla çekilmiş gibi.
her neyse eksikleri bir yana, benim derdim şu her ortamda yeri geldiğinde bahsi geçen "halbuki istanbul'un fethinin filmi çekilse ne muhteşem olur" geyiğiyle ilgili; bu olayda filme çekilecek bir şey bulamamışımdır hiç. zamanının iki süper devletinden biri (şimdi garip geliyor ama diğeri de venedik) ikinci haçlı seferinden sonra iyice beli kırılan bir şehir devletini kuşatıyor. asker sayıları arasında 1'e 10 gibi bir oran var. burada epik bir mücadele, fazla bir kahramanlık göremiyorum (fakat amacım olayın önemini küçümsemek de değil, film senaryosu olmaya uygun olmadığını düşünüyorum).
halbuki fatih'in babası ıı. murad'ın jános hunyadi önderliğindeki itifak ile olan mücadelesi filme çekilmeye çok daha uygun kanımca. osmanlı iki savaş kaybeder, sonra büyük bir ölüm kalım savaşında düşmanını yener, biz de gaza geliriz. - yapımcısı tarafından divxplanet'e şu ana kadar hiçbir fragman, teaser, video hatta filme ait bir tek kare bile yayınlanmadığı açıklanan film. yani bizim şimdiye kadar izlediklerimiz kendini istanbul'un fethi filmini çekecek bir film ekibine yardım etmeye adamış gönüllülerin(!) kendi imkânlarıyla çektiği fragmanlarmış...
konusu itibariyle süper olması gereken bu filmi çekenler bizim aksoy film olunca, insanın beklentileri pek yüksek olamıyor.
(bkz: recep ivedik) - habertürk'ün haberine göre çekimlerinde sona yaklaşılmış. bir de türk sinemasının en pahalı filmi olarak vizyona gircekmiş. merakla bekliyorum doğrusu inşallah ellerine yüzlerine bulaştırmazlar.
- eğer bahsedildiği kadar kaliteli bir yapımsa ne yapıp edilip yurt dışında da gösterilmesi sağlanmalıdır. çünkü ilkokuldan üniversiteye kadar defalarca bu fetih devrini en ince detayına kadar okuduk ezberledik. bizim için bu film, okuduklarımızın vücut bulmuş hali olur sadece. ama istanbul'u hala yunan şehri zanneden milyonlarca insan için çok farklı anlamları olur bu filmin. amerika her yıl 3-4 tane kahramanlık filmi çekiyor. zannediyor musunuz ki tek amaç film sadece abd'de gişe yapsın, oscar'a oynasın? tabi ki işin maddi getirisi de önemlidir, hiçbir yönetmen öpücük kazanmak için film çekmez, cebinin dolmasına da bakar. bütün dünya hiç bir tarihi olmadan, sanal bir geçmiş yaratılan ülkenin kahramanlıklarını salyaları aka aka izlesin, hayranlık ve saygı duysun, işin asıl amacı budur.
onlar birçok olayı gerçekten çok uzaklara çekerek, hatta bazıları hiç yaşanmamışken yaşanmış gibi göstererek sahte kahramanlıklar anlatırken bizim sinemamız tarihimizin her sayfasındaki destanları aktarmada yetersiz kalıyor nedense... - haberde bahsedildiği gibi ulubatlı hasan'ın cesur(!) sevişme sahneleri yer alacaksa gitmeyeceğim film.
ulan yeter be! muhteşem yüzyıl isimli zırvayla yerin dibine soktunuz güzelim osmanlı'yı, bari peygamberin müjdesi istanbul'un fethine elinizi sürmeyin! eğer erdoğan muhaliflerinin söylediği gibi baskıcı bir başbakan ise, şu filme de müdahale etsin sonuna kadar destekliyorum. - hollywood şu işe el atsaydı da,adam gibi bir türk tarihi filmi izleseydik diye düşündürür.sonuçta dizilerde oynayan tomarla adam ve kadını,bu tip ciddi projelerde görmek,beni filme konsantre edemiyor.kullandıkları efektler ve görsel öğeler biraz yapmacık duruyor.
mesela hollywood'un yunan tarihindeki bazı kesitleri konu alan truva yada 300 spartalı filmleri,yunan sinemasını büyük bir dertten kurtarmakla kalmamış,izleyenlerde yaratabileceği,en büyük etkiyi yaratmıştır. - fragmanlar iç açıcı değil. grafik kalitesi kötü. muhtemelen epik bi' anlatıma girişelim ayağına bolca ahistorik hata ve anakronik detay yapılageldi ve halen yapılıyor vs vs. vizyon sonrası bolbol bu hataları konuşuruz artık. e tabi vizyona konulursa.
- 2009'dan beri fragmanının ne kadar kötü olduğu konuşuluyor. sanıyorum vizyona girmesine müteakipen bir 14 sene falan ne kadar kötü bir film olduğunu konuşacağız. boru değil, 17 milyon dolar bütçeli bir film için yayınlanan fragmanlar ortada.
- (bkz: devrim evin)
- çok etkileyici bir fragmanı yayınlanmış olan film.
http://www.1453fetih.com/