fethullah gülen okulları 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. sadece okullardan ibaret olmayıp türkiye çapında onlarca dershanesileri de bulunan eğitim kurumlarındandır. fem, güvender, med ... hatta istanbulda fem dershanesinin yurdu bile vardır. dershaneler, bulunduğu ilin başarılı çocuklarını tek tek tespit eder, daha sonra evlerine bile gelerek ailelerinden çocuklarını dershanelerine kaydettirmelerini isterler. aile izin vermezse, dershane yöneticileri direk olarak çocukla temas etmeye başlarlar. 'bu senin geleceğin' 'ailen senin yerine karar veremez, onlari ikna et' gibilerinden laflar söylerler. pek bulaşmayın.
    (whopper, 08.03.2004 00:51 ~ 26.03.2004 00:58)

2. lojistik destek amacıyla ülke çapında neredeyse her apartmanda irşad destek üniteleri mevcuttur. derslerinde sorunu olan potansiyeller, bu ünitelere gidip anlamadıkları konular hakkında bilgi alabilir, ücretsiz olarak seminerlere katılabilirler. en önemlisi kendilerine çevre edinip dünyada hızla büyüyen bir topluluğa ait olma yolunda önemli bir adım atabilirler.
    (whopper, 08.03.2004 01:01)
  3. tehlikeli okullar birliği beyin yıkama üniteleri
    (wildboy, 08.03.2004 19:53)
  4. (bkz: fethullah gülen)
    (chete, 08.03.2004 19:54 ~ 05.01.2005 19:33)
  5. karl marx'ın arka bahçesi olmadığı kesin olan okullar
    (bkz: imam hatipler arkabahçemiz)
    (kısaaralıklarlalustral, 28.03.2005 21:41)
  6. (bkz: fethullah gülen cemaati)
    (bkz: hizmet)
    (balta, 28.03.2005 22:11)
  7. (bkz: bunlar adamı fethullahçı yapar)
    (atlantis, 28.03.2005 22:16)
  8. bence kültürümüzü dünya ülkelerinde yaşayan müslüman gençlere öğretme açısından oldukça başarılı okullardır. sadece dünyanın dört bir tarafında yaşayan bu çocuklara kendi kültürlerini, dillerini, dinlerini öğrenme tanıma fırsatı tanır. bulundukları ülkenin kültürüne bulanıp kimliklerini kaybetmelerine engel olmaya çalışır. gerici, dinci diye laf etmektense buyrun siz daha iyisini yapın demekteyim.. ayrıca bu türkiye'de bulunan avusturya, fransız, amerikan vs. liselerinden farksızdır kanımca.. onlarda kendi kültür ve dillerini öğretme amacını güderler.. objektif bakmak lazım.. lütfen..
    (amy, 29.03.2005 14:38 ~ 04.12.2006 14:37)
  9. fetullah'a gülen okullar (dötüyle gülen)
    (venom, 29.03.2005 22:16)
  10. (bkz: körfez dershanesi)
    (new mohican is walk on water, 30.03.2005 00:19)
  11. (bkz: hocanın okulları)
    (neverland, 30.03.2005 02:09)
  12. (bkz: safiye sultan koleji)
    (bliss, 30.03.2005 02:19)
  13. devlet kurumundan sonra türkiyede ikinci olarak gelen eğitim virüsü
    (16v, 30.03.2005 16:24)
  14. (bkz: amerikan okulları)
    (all of nothing, 09.08.2005 02:49)
  15. (bkz: mektep)
    (kornish, 28.10.2005 14:23)
  16. fethullah gülen'in sponsorluk yaptığı okullardır.izmir'de özel yamanlar koleji vardır mesela.okulun spor salonunda bu sene universiade güreş müsabakaları yapıldı.spora yatırım iyi de bir de kütüphane vardır ki dışarıdan gördüğümde beni dumura uğratmıştır.kütüphane dedikleri şey minaresi yapılmamış camidir. (bkz: minareyi çalan kılıfını hazırlar) ilk emir ''oku'' ile islamın beş şartından biri olan namaz kılmayı karıştırdıklarını düşündüm bi an.ama olamaz ki,hoca efendiymiş kendileri.ayrıca okullarına burslu olarak başarılı öğrencileri çekme çabaları ailelere bağlı olarak başarıya ulaşmaktadır.ancak öyle güzel ekonomik ve sosyal seçenekler sunarlar ki çoğu aile hayır diyemez.
    deli gibi para yatırıyor bu adam okullara deliii demek istiyorum son olarak.ikinci bi son olarak da bu kadar yatırım elbet bi gün dönecektir geri yol,su,elektrik olarak.
    (böcek, 28.10.2005 18:25 ~ 18:28)
  17. insanların ne kadar da mantık yoksunu olduklarını bizlere gösterebilen okullardır. sırf bu yüzden bile takdir edilesi okullardır.. bugun turkiyenin gelişimine zerre kadar faydası bulunmamış , daimi olarak asalak yaşamış insanların " yok fakire yardım etselerdi okul yapmak yerine daha faydalı olurdu , yok bunların alayı şeriatçı yok bunlar beyin yıkıyor , bunların arkasında kesin bibok var evet evet ben görüyorum var bi bok " dedikleri okullardır. bilmezler ki bu okullar hem yurt içinde hem yurt dışında bulundukları ülkelerin en zeki çocuklarını ortaya çıkarmada bir numaradır.. bilmezler ki yurt dışındaki okullarında o ülkenin ileri gelenleri çocuklarını okutmak için yarışırlar.. bilmezler ki bu okullar bilimsel yarışmalarda hep derece çıkarırlar.. bugün ülkede itibar gören insanların televolede şov yapanlar olduğunu gördükten sonra fethullah gülen ve okullarının kötülenmesi çok normaldir..
    bugün itü , odtu, boğaziçi , i. ü (tamam i.ü çokta iyi sayılmaz ama olsun torpil geçtim i.ü ye ) deki öğrencilerin çoğu bu okullarda yetişmiş hiç olmasada dersanelerinin tozunu yutmuş insanlardır .. sınıfınızda kaç tane yobaz beyni yıkanmış insan gördünüz , kendinize sorun ..
    ben bu okullarda okumadım ancak okuyan çok arkadaşım vardı ve hepsi pırıl pırıl insanlardı .bu insanların bu halde olmalarını bu okullara borçlu olduklarını düşündükçe bu okulların değerini daha iyi anlıyorum..
    ülkemizin geleceğini kurtarmanın yolunun ilimden geçtiğini farkederek açılmış ve bu yolda varını yoğunu ortaya koyan insanların kurdukları okulları kötülemek denyonun önde gideni olmaktır, mantıksızlıktır , aptallıktır..
    bugun ülkemizde ingilizce , almanca , fransızca eğitim alan kişiler nasıl ki o ülkeye sempati duyuyorlarsa , yurtdışında ki okullarda eğitim gören çocuklarda türkiyeye aynı sempatiyi duymaktadırlar.. sırf bu bile ülkemiz için bir kazançtır övünç kaynağıdır..
    bize düşen ülkemiz için bişeyler yapmaktır. bu ister fethullah gülen okulları ile olur isten başka bir oluşumla olur farketmez yeter ki bu yolda çaba harcansın.. yanlış anlamayın kimse bunda mecbur değildir ancak eğer birşey yapmıyorsan susmasını bileceksin arkadaş..

(bkz: konuşma lan)
    (nimlioth, 28.10.2005 23:33)
  18. f.gülen'in okulları yoktur,onun öncülüğünde açılmış okullar vardır sadece ve eğitimli,vatanını seven hatta bu uğurda az maaşa dahi razı olarak,belki aylarca maaş almayarak yemen'e,kenya'ya,abd'ye gidebilecek insanlar yetiştiren,bazende tam tersi etki yapıp ortaya atıp tutan kişiler yetiştiren okullardır.bu atıp tutanların da mutlaka bi sıkıntıları olmuştur yönetimle ya da açık arama eğilimli septik kişilerdir.4 yıl boyunca okuduğum ve beynimin yıkanmadığı okullardan biride (bkz: coşkun koleji)
    (speranza, 29.10.2005 22:20 ~ 22:22)
  19. fethullah gülen dersanelerinde hep genç öğretmenlerin olması,yaşlananların bu okullara kaydırılmasındandır.30una gelen öğretmenlere acilen karşı cinsten bir eş adayı bulunup evlendirilir ve bir iki yıl içerisinde bilimum fethullah gülen okulu bulunan yerlere tayinleri çıkması muhtemel vaziyete getirilirler.
    (nepenthe, 09.01.2006 15:36)
  20. (bkz: http://img378.imageshack.us/...)
    (wondrous, 13.01.2006 19:15)
  21. rahmetli cenk koray'ın çok güzel özetlediği okullardır. asya'daki türk okullarını ziyaretten döndüğünde okullara öncülük eden fethullah gülen hocaefendiye yapılan saldırılara siper olmayı vazife bilen cenk koray okullar için şu yorumu yapmıştır:
    -hocanın okulları milli eğitime devretmesini duyunca ürperdim. bence milli eğitimi hocaya bağlasınlar da çocuklarımız adam gibi eğitim alsın. (not:yazıdan özettir, asıl nüshası elimde mevcuttur)
    (organometallic complex, 28.02.2006 23:11)
  22. okullarını bilemeyeceğim; ama dershaneleri pek bir ilginçtir.
    bir arkadaşımın dershanelerine kayıt olmasını istemek amacıyla evine ziyarete gitmişler ve annesine "eveet, allahın emri peygamberin kavliyle kızınızı dersanemize istiyoruz. ekekek*" diyerek arkadaşımı istemişlerdir. ilginç bir yöntem elbette.
    (twinkle, 28.02.2006 23:19)
  23. (bkz: abiler)
    (squadron, 28.02.2006 23:31)
  24. rusya'da fettullahçı okullar kapatılırken moskovada yapılacak türk-rus gazetecileri konseyi toplantısına gelenleri fethullah gülen okullarında öğle yemeğinde buluşturacak kadar uyanık...
    afrikanın eto'o'sunu istanbula getirip ırkçılığa karşı eylem planı adı altında abd güdümlü hizmet modelini evrenselleştirme hesabı yapabilecek kadar ideallerine bağlı...
    afrika'yı son zamanlarda iyice artan bir hızla okullar zinciriyle kuşatan, cıa ajanlarını ögretmen yapan bu kurumları ayakta alkışlamalı
    (bkz: hikmet çetinkaya)
    (baruch, 04.03.2006 18:14)
  25. insanları da bir acayip paranoyak yapıyormuş ya bu okullar. ben bugün bunu gördüm.
    (bkz: cia)
    (bkz: ajan)
    (bkz: gülmek)
    (bkz: kıçım)
    (ephendy, 04.03.2006 18:20 ~ 18:20)
 sayfa  / 2