insanların ne kadar da mantık yoksunu olduklarını bizlere gösterebilen okullardır. sırf bu yüzden bile takdir edilesi okullardır.. bugun turkiyenin gelişimine zerre kadar faydası bulunmamış , daimi olarak asalak yaşamış insanların " yok fakire yardım etselerdi okul yapmak yerine daha faydalı olurdu , yok bunların alayı şeriatçı yok bunlar beyin yıkıyor , bunların arkasında kesin bibok var evet evet ben görüyorum var bi bok " dedikleri okullardır. bilmezler ki bu okullar hem yurt içinde hem yurt dışında bulundukları ülkelerin en zeki çocuklarını ortaya çıkarmada bir numaradır.. bilmezler ki yurt dışındaki okullarında o ülkenin ileri gelenleri çocuklarını okutmak için yarışırlar.. bilmezler ki bu okullar bilimsel yarışmalarda hep derece çıkarırlar.. bugün ülkede itibar gören insanların televolede şov yapanlar olduğunu gördükten sonra fethullah gülen ve okullarının kötülenmesi çok normaldir..
bugün itü , odtu, boğaziçi , i. ü (tamam i.ü çokta iyi sayılmaz ama olsun torpil geçtim i.ü ye ) deki öğrencilerin çoğu bu okullarda yetişmiş hiç olmasada dersanelerinin tozunu yutmuş insanlardır .. sınıfınızda kaç tane yobaz beyni yıkanmış insan gördünüz , kendinize sorun ..
ben bu okullarda okumadım ancak okuyan çok arkadaşım vardı ve hepsi pırıl pırıl insanlardı .bu insanların bu halde olmalarını bu okullara borçlu olduklarını düşündükçe bu okulların değerini daha iyi anlıyorum..
ülkemizin geleceğini kurtarmanın yolunun ilimden geçtiğini farkederek açılmış ve bu yolda varını yoğunu ortaya koyan insanların kurdukları okulları kötülemek denyonun önde gideni olmaktır, mantıksızlıktır , aptallıktır..
bugun ülkemizde ingilizce , almanca , fransızca eğitim alan kişiler nasıl ki o ülkeye sempati duyuyorlarsa , yurtdışında ki okullarda eğitim gören çocuklarda türkiyeye aynı sempatiyi duymaktadırlar.. sırf bu bile ülkemiz için bir kazançtır övünç kaynağıdır..
bize düşen ülkemiz için bişeyler yapmaktır. bu ister fethullah gülen okulları ile olur isten başka bir oluşumla olur farketmez yeter ki bu yolda çaba harcansın.. yanlış anlamayın kimse bunda mecbur değildir ancak eğer birşey yapmıyorsan susmasını bileceksin arkadaş..
(bkz:
konuşma lan)