|
|
- türk arkası yarınlarının atası sayılabilecek trt dizisi. günümüzde baya tanınan bir çok kişinin tiyatrodan, seslendirme sanatçılığından beyazcama geçişi bu diziyle olmuştur. tabii ki bunların en ünlüsü ailenin küçük kızı nevzat'ın sevgilisi/kocası rolündeki tamer karadağlı'dır. daha sonra ikinci bahar, zerda ve şimdilerde de kurtlar vadisinde de rol olan güven hokna, kurtlar vadisinin hüsrev ağası beyhan saran, sihirli annemin babası şahap sayılgan derken günümüz prime time dizilerinin çoğunda bu diziden tanıdık simalara rastlanır. bir de dizinin deli kızı nermin karakteri vardı ki melek baykal bu rolde harikalar yaratmaktaydı.
sessiz sakin bir baba, aşırı titiz anne ferhunde, evde kalmış en yakın arkdaşı suzi ve ferhundenin 3 kızı ve torunları etrafında dönen dizi o kadar çok tekrar edilmiştir ki insanda bir yerden sonra kusma isteği yaratır.
- trt int'in gündüz kuşağında yayımlanmaya devam edilen,tekrarları da dahil gösterim sayısı baz alınırsa kaynanalarla yarışır hale gelen tamamı ankara'da,ankaralı tiyatrocularla çekilmiş dizi.
- gündüz kuşağı bizimkileri.
(sidar, 15.05.2005 13:50 ~ 13:50)
- trt'de ilk yayınlandığı yıllarda çok büyük bir beğeni ve sevgi kazanan dizidir.hatta bu sevgi ve beğeni sayesinde trt'den özel bir kanal olan star'a transfer olmuştu.ancak star'da yayınlanan bölümleri trt'nin aksine her gün değil haftada bir gündü.fakat ne olduysa ne bittiyse birden bire bıçak gibi kesiliverdi bu dizide,sebebini anlayamadığımız bir şekilde.şu sıralar dizi tv'de eski bölümleri tekrar yayınlanmaktadır
- asıl adı ferhunde hanım ve kızları idi yanlıs hatırlamıyorsam.
- ayrıca sihirli annem'in betüş'ü de bu dizide necla'nın oğlunun bakıcısıydı. ayrıca necla rolünü oynayan kişi (ismini hatırlamıorum) şimdilerde en son babalar duyar adlı dizide oynuyor. nevzat rolünü oynaya ipek çeken ise en son trt 4'de açıköğretimde ders anlatıodu. süper bi diziydi.
- star'da gece 5 civarı tekrarları verilen ferhunde hanım & daughters co. tadındaki yerli dizimiz. ara ara necla'nın oğlu can'ın tuvalet problemine yer verildiğinden, tuvalette dakikalarca can'ın kakasını yapmasını izlemekteyiz.
"hadi ıh de yavrum..ıh de.. hah, düştü işte duydum sesini"
"hadi yavrum çişşş..çişşş.."
- (bkz: rıza karaağaçlı)
- bugün ki bölüm dünün aynısıydı "izleyen yoktur nasıl olsa koy aynı kasedi" düşüncesiyle yayınlandıysa kınıyorum ve neden hergün izlediğimi bilmiyorum
(bkz: geçmişe duyulan özlem)(abece, 02.09.2006 09:00)
- melek baykal sayesinde gülmekten mide spazmı geçirdiğimiz, geçmişte kalan güzel dizilerden biriydi. (biz derken ağbim ve kendimi kastediyorum. zira ergenlik adı altında her bir haltı özelim olarak sayarak, tek takıldığım dönemlerde bunu başarabilen bir dizi el üstünde tutulmalıdır.) hikayenin istanbul'da değil de ankara geçmesi de ayrı bir güzellikti benim için. düz bir şehir mi diyorlardı ankara'ya; oyuncuları hiç de düz değildi ama.
- tamer karadağlı nın psikiyatrist rolünde oynadığı dizi. küçüklüğüm dizilerindendir. tamer karadağlı henüz taş fırın erkeği değilken oldukça sempatik bir görüntü çiziyordu. kısa bir dönem de olsa psikiyatrist olmayı hayal ettiren dizidir kendisi.
- bir dönemin çok seyredilen dizisidir.lakin ben ismini nedense hep "ferhunde hanım ve kızları" şeklinde hatırlarım, bilemiyorum.belki de yanlış hatırlıyorumdur. dizide melek baykal 'ın canlandırdığı nermin karakteri hafızama öyle bir kazınmıştır ki başka kimseyi umursamamışımdır epeyce uzun süre.hatta dizinin adını bile unutmuştuk bir dönem de,"aha nermin başladı, nermin'i açsana" diyorduk birbirimize.
edit: yanlış hatırlamıyormuşum.dizinin ilk yayınlandığı yıllardaki adı harbiden de "ferhunde hanım ve kızları" imiş.
- melek baykal'ın canlandırdığı deli nermin karakterine çok güldüğüm, güven hokna'nın canlandırdığı suzi karakterini de çok sevdiğim 10 yıl öncesinin arkası yarın dizisi.
bugün kadrosunun önemli bir kısmı bizim evin halleri adlı aynı tarzdaki dizi bünyesinde devam etmektedir.
- ferhunde hanım (beyhan saran)
müjgan ( hülya gülşen ırmak)
necla (hatice arslan)
nermin (melek baykal)
- türkiye'de yapılan günlük dizi denince ilk akla gelendir. trt'de 'ferhunde hanım ve kızları' adıyla yayınlanmış, star'a geçtikten sonra 'ferhunde hanımlar' adını almıştır. ankara devlet tiyatrosu oyuncuları canlandırmıştır karakterleri. ankara'da çekilen ilk günlük ve uzun soluklu dizidir. bini geçen bölüm sayısıyla da zor bir rekora imza atmıştır. dizinin başarısında en önemli iki isim de hiç kuşkusuz senaristi yeşim olcay ve ilk yönetmeni murat karahüseyinoğlu'dur
- neredeyse şimdiki dizilerin hemen hepsinde bu kadroda bulunan isimlerden bir veya birkaçı vardır hatta bazılarının yıldızı ancak parlayabilmiştir.
|