görseller
ferhat sarıkaya 

belki ilginizi çeker
  1. · şu sıralar ne yaptıkları merak edilen eski ünlüler
  2. · sacit kayasu
  3. · öğretmen çocuğu olmak
  4. · ertuğrul özkök
  5. · ergenekon operasyonu
  6. · türk hukuk sistemi
  7. · ali kaya
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · domuz gribi
  5. · yaran diyaloglar
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · teknolojik aletleri kullanamayan ebeveynler
  9. · mon

ferhat sarıkaya  

1. kral çıplak diyen adam.bir gün adı caddelere verilecek.umuyorum.ummak istiyorum...
    (suspect, 20.04.2006 21:45 ~ 21:59)
  2. bütün kurum ve kurallarıyla 12 eylül'ün hala tek başına iktidar olduğunu görmemizi sağlayan, hukukun sadece ismen bulunduğu bir ülkede gerçek bir hukukçu. sanki bombayı kitapçı dükkanına kendisi koydu da tek ceza alan kişi oldu.
    (respectful, 21.04.2006 19:41)
  3. daha van yüzüncü yıl üniversitesi rektörü yücel aşkın ın sayesinde haksız yere uğradığı muameleler ortadayken, üstüne vazife olmayan ifadelerle kara kuvvetleri komutanı yaşar büyükant ı suçlayan ve gereken cezayı alan insandır.
    (songoku, 21.04.2006 23:50 ~ 23:51)
  4. bir komutan hakkında soruşturma talebinde bulunma gafletinde bulunmuş kişi. yargının sadece iki gariban arasında hüküm verirken bağımsız olabileceğini bilmesi gerekirdi, artık öğrenmiştir. müthiş bir yargıya müdahale hamlesiyle görevden ihraç edilmiştir kendileri.
    (organometallic complex, 22.04.2006 15:46 ~ 15:52)
  5. eşi görülmemiş bir biçimde vazifeden ihraç edilmiştir, bu ülke eninde sonunda bakanları, başbakanları sorgulayıp halkın seçtiği bir başbakanı asabildiği halde hakkında ciddi suçlamalar olan bir komutan hakkında soruşturma açılamamaktadır. adalet arayanın sonu için bu şahsın durumu net bir örnektir.
    (organometallic complex, 22.04.2006 15:49)
  6. bana costas gavras'nın "z" filmini hatırlattı yaşadıkları.
    (chaghdash, 22.04.2006 16:00)
  7. makam şoförünün arabayı bir gazetecinin üzerine sürmesiyle, kendi ne ki şoförü ne olsun dedirten savcı. bunlar için demokrasi araçtır; yani demokrasiyi ,orduyu veya bir komutanı karalamak için kullanabilirler.
    (alexandrian, 23.04.2006 01:33)
  8. vezir almaya çalışırken kale tarafından alınan piyon darısı şahının başına.
    (anubis, 24.04.2006 15:01)
  9. http://www.haber7.com/...

milyarlarca lira tazminata mahkum edilen, hala daha edilmeye devam edilen talihsiz savcı. eski savcı deği, savcı, çünkü o artık gönüllerin savcısı. tazminata mahkum eden başka bir savcı bu mahkumiyet kararını kendi mahkemesinden çıkarıyor. burda hukuki olmasa bile etik sorunu yok mu?
    (galliani, 21.05.2008 14:04)
  10. şöyle bir bayram kartpostalı gönderilmiştir kendisine

sevgili ferhat sarıkaya

uzun zamandır sana teşekkür etmek senden özür dilemek istiyorum bir vesile olmadı bir türlü. gazetede senin memlekete dönüp, kayınpederinin marketinde çalıştığını duyunca artık bunu yapmazsam ruhum huzur bulmayacak dedim. önce senin, eşinin ve çocuklarının hepinizin bayramlarını kutluyorum. ne diyelim değişir bir gün belki bu memleket. önce bi daha kimse böyle savcılık yapmasın diye seni bitirdiler, meslekten bile attılar. sonra da o ‘iyi çocukları’ tahliye ettiler. sana yaptıklarından belliydi zaten niyetleri. başta dedim ya önce cesaret edip, bu riski de alıp o iddianameyi yazdığın için sana geç de olsa teşekkür ediyorum. belki seni işinden ederek öteki savcılara göz dağı verdiklerini sanıyorlar ama benim gibi savcı adayları için yaptığın kral çıplak etkisi yaptı inan. adalet duygumuzu kamçıladın, artık daha fazla böyle hukuk dışı operasyonlarla saklanan ger ne ise onu merak ediyoruz. sonra da özür diliyorum. sen memleketin selameti için üç çocukla işsiz kalmayı göze aldın ama biz bir cılız bir ses bile çıkaramadık sana yapılanlara karşı. yani ferhat abi (abi diyebilirim herhalde) mahçubuz sana karşı. bir gün bu adaletsizliklerin hesabını soracak savcılar, hakimler yetişiyor inan. bu bataklıkta yol almak için birbirimizin üzerine basmamız gerekiyor. bu kadar. belki sen de bana yazarsın. e mailimi telefonumu da yazdım. kart atmana gerek yok yani :) selamlar sevgiler.
    (bawer, 11.08.2008 23:12)
  11. 10 şubat 2008 tarihinde eşi ve üç çocuğu ile birlikte thy’nin tarifeli uçağıyla saraybosna’ya gittiği, 1 yılı aşkın süredir türkiye’ye dönmediği iddia edilen van eski cumhuriyet savcısı. gittiği saraybosna da tanık programına alınıp estetik ameiyat geçirdiği ve ergenekon davasının gizli tanığı olduğu iddia edilmektedir.
    şemdinli ve van yüzüncü yıl iddianameleri asılsız çıkan, hakimler ve savcılar yüksek kurulu tarafından meslekten çıkartılan sarıkaya nın ergenekon davasında ne derece sağlıklı bir tanık olacağı merak uyandırmıyor değil.
    (pell in, 27.03.2009 14:29)
  12. bana iş ahlakını, ve cesareti öğreten ve de bu konudaki pozitif motivasyonumu sadece varlığıyla yerinde tutan, kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar büyük saygı duyduğum insan..
    (raem, 07.06.2009 21:39)
  13. son bir iki yıldır ülkenin durumu ve en önemlisi insanların bu durumla ilgili düşündükleri beni karamsarlığa boğmaktayken hakkında yazılanları burada yeni okumayı akıl ettiğim ve bu yazılanların bana yeni bir bahar esintisi, yeni bir umut verdiği eski savcı. bilemiyorum kendisinin arkasında neden durulamadı. bu tabi ciddi bir günah olarak hepimizin üstünde kalmıştır.
    (panait ıstrati, 06.07.2009 14:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil