görseller
ferdi özbeğen 

belki ilginizi çeker
  1. · kandil
  2. · 13 mayıs 2007 gündoğdu cumhuriyet mitingi
  3. · ahmet selçuk ilkan
  4. · saba tümer
  5. · sezen aksu
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · 70lerin sonunda 80lerin başında çocuk olmak
  8. · osman işmen
  9. · işte bu bizim hikayemiz
  10. · yok yok yalan deme
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · google wave
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · üçüncü kişi olmak
  9. · hostes

ferdi özbeğen  

1. gevrek sesli şarkıcı.soyadı otobüs firmalarına benzeyen insan.
    (lahoooov, 27.08.2004 09:51)
  2. (cagrilanyakup, 24.05.2005 16:24)
  3. zamanın en ünlü piyanistlerindendir..gerçekten de piyanisttir..müzisyenliğini bir çok parçasında göstermiştir..bunlar arasında kandil ve piyanist adlı parçalar sayılabilir..yazları bodrum'da şimdi ismini hatırlayamadığım bir barda piyanosuyla tek başına program yapmaktadır..
    (manha de carnival, 18.07.2006 18:04)
  4. ekim 2006'da best of albümü çıkmıştır.
    (pseudonym, 04.01.2007 22:51)
  5. 14 aralık 2006'dan bu yana kuruçeşme theo restaurant'ta her perşembe akşamı sahne almaktadır.
    (pseudonym, 10.02.2007 16:51)
  6. birde kandil isimli parçası vardır ki alır götürür beni.

vefa arıyorum
    dost arıyorum
    şevkat arıyorum
    aşk aşk arıyorum
    (rise of legend, 10.02.2007 17:00 ~ 17:00)
  7. kendisi anne tarafından uzaktan akrabam olur, ama hiç görmüşlüğüm yoktur. bir gün olsun bayramda falan bir tatlı alıp gelmişliği yoktur. yanlış hatırlamıyorsam dedemin kuzeninin çocuğu olması lazım.
    (universalmind, 10.02.2007 17:10)
  8. sanat güneşimiz zeki müren'in de seslendirdiği eskimeyen dost parçası eşliğinde ferdi özbeğen'in
    hayatı hakikaten bir film şeridi olmuş.*

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (beybabacan, 07.10.2007 00:17 ~ 00:22)
  9. 60'lı yılların sonlarına doğru okay temiz, esin engin gibi müzisyenler bu amcamıza eşlik etmiş. eskilerin dediğine göre lakabı piyanistmiş.
    (manha de carnival, 05.11.2007 20:22)
  10. 8 ocak 2008'den itibaren taksim talimahane lares park hotel'de salı, perşembe ve cuma günleri sahne alacaktır.
    (pseudonym, 29.12.2007 17:40)
  11. sağlık durumu şu aralar ciddi olan canımızın köşesi insan. prostat kanseri akciğerine sıçramıştır. inşallah tamamen iyileşir.
    (pseudonym, 03.07.2008 21:05)
  12. ne varsa herşey hatırımda
    sanki daha dünmüş gibi
    senden gelen senin olan
    ne varsa herşey hatırımda

o günler, o günler
    şimdi yabancı gibiler
    bir günlük mutluluğa
    bir ömür alıp gittiler
    ne günlerdi ah o günler

bir daha dönülse
    şu yalancı dünyaya
    bir ömür verirdim ben yine
    seninle bir günlük mutluluğa

bu şarkıyı ferdi özbeğen'in sesinden dinlemek alır götürür uzaklara.
    (serpil barlas, 03.10.2008 13:04)
  13. yaptığı en onurlu işin iki sene sivas'ta yedek subay iken köy okulunda öğretmenlik yapması olduğunu söylemiştir. ayrıca piyanist yerine "iyi bir yorumcu olarak" anılmak istediğini, sebep olarak da fazıl say gibi çalamadıktan sonra ortalıkta piyanistim diye gezinmenin yersiz olduğunu beyan etmiştir. yetiştirdiği öğrencilerden yıllar sonra karşısına çıkıp "siz beni ve 13 arkadaşımı kollarımızdan tutup zorla ortaokula yazdırdınız. ve ben şu anda edebiyat fakültesinde öğretim üyesiyim" diyen bir genç kız ile bir uçak şirketi sahibi olan bir adam varmış.

kaynak: takvim.com.tr
    (turkuaz, 03.10.2008 14:18)
  14. 10 ocak 2009'dan itibaren her cumartesi taksim lares park otel portofino restaurant'ta sahne alan ve ocak ayı sonunda yeni albümü çıkacak müzik üstadı.
    (pseudonym, 24.01.2009 23:12)
  15. evimizde "başka başka bambaşka" adlı kasedi olan sanatçı.banu alkan ile albüm ismiyle aynı olan " her gece" adlı filmi çekmiştir.bu filmde ferdi özbeğen'in banu alkan'a şöyle seslendiği bir replik vardır:" bugün niye sütyen giymemişsin?"
    (burnundan kıl aldırmıyor, 15.02.2009 11:28)
  16. istisnasız söylediği her şarkıdan sonra, piyanosunun başından ayağa kalkarak seyircisini selamlayan gerçek sanatçı.

öte yandan en sevdiğimiz paşa olan zeki müren'in gecenin belli bir saatinden sonra -alkolün etkisiyle olacak- kendisine kur yaptığını, fakat o ortamları sevmediği için hep kaçtığını beyan etmesi de yıllar süren gizli eşcinsel halinden kurtulup cinsel tercihini cesaretle açıklaması adına ayrı bir artısı olmuştur.
    (mücrim, 23.03.2009 05:33)
  17. nerelerdeydiniz adında bir albüm çıkartmış sanatçı. röportajlarında gördüğüm kadarıyla kendisi çok kibar, saygılı ve mütevazi bir kişidir. özellikle büklüm büklüm ve yok yok yalan deme* yorumlarında, sonradan popüler olmuş yorumlarına fark atar, çok içten okur. ayrıca kandil, dilek taşı beğenerek dinlediğimiz şarkılarındandır.
    (maximus, 04.04.2009 12:22)
  18. son zamanlarda gizli eşcinsel olduğuna dair iddiaları yalanlarken, gençliğine fena halde vurgu yapan sanatçı.önce zeki müren'in kurlarından kaçtığını açıkladı, son olarak da ajda pekkan'ı -kaba tabirle- eve attığından.zamanında şişli'de iki araba piyasa yaparken pekkan kardeşleri görmüşler, diğer arabadaki arkadaşı semiramis hanım'ı ferdi bey de ajda hanım'ı arabaya almış.zaten kafalar bi' dünya.başlamışlar bomonti'nin arka sokaklarında yarışa.neden sonra gözünü açtığında yanında ajda hanım varmış ferdi bey'in.korkmuş tabi.koskoca ajda pekkan.tabi bir şey olmamış.ya da hatırlamıyormuş.falan.*
    (mücrim, 13.05.2009 04:02 ~ 04:04)
  19. zingarellayı harika yorumlamış piyanist şantör.
    (ultracarizma, 27.06.2009 12:49)
  20. türkiye de özellikle 80-85 li yıllarda furya olan piyanist şantör ekolü içinde yer alıp,gerek almış olduğu eğitim ve piyano çalmayı gerçekten biliyor oluşu ve gerekse kentsoylu tarzı ile ekoldeki diğer isimlerden ayrılan müzisyen kişidir.
    akdenize mahsus bir sesi vardır.
    ben kendi adıma ne zaman dinlesem kendimi izmir kordonda bulurum. akşam olmuştur,uzaklarda bir gemi kimbilir nereye gitmektedir,rakı-roka-balık troykası dördüncüyü çoktan bulmuştur,pek te yalnız sayılmam yani...bir tek sevgili yoktur.ama bir ferdi özbeğen şarkısı vardır ki,içinde şöyle bir söz geçer:
    "bu hasret şarkısını çok uzak diyarlardan
    sana gönderiyorum,beni affet diyorum."
    (maestromanick, 27.07.2009 02:38 ~ 02:45)
  21. büyük sanatçı. yaptığı müziği piyanist şantörlük yada arabesk diye kategorilendirmek yanlış olur bence, çünkü apayrı bi müzik yapmış kendisi. eskilerden bi kasedini buldum, bu neymiş filan derken gördüm ki şahane müzik yapıyor. büklüm büklüm, kandil, dilek taşı filan iyidir tabi de benim şahsi favorim bir gün darılıp bir gün barışma. iki aydır dinliyorum bıkmadım. bi de çok kral bi insan, mütevazi filan. büyüyünce belki bi programına giderim, bu yirmi yaşımda halimle portofino restaurantta gelip de rakımı yudumlayamam ferdi abi kusura bakma, nerden çıktı bu paket derler. bi de şarkılarının altyapıları da baya iyi onu da belirtiyim, sağlam insanlarla çalışmış. şahane ses, şahane insan.
    (henderson, 05.10.2009 21:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil