|
|
- istanbul bilgi üniversite'sinin platon'u. felsefe üstadı. foucault hayranı. bir yandan mat edilemeyen ama bir yandan da espirinn gırla gittiği hoca.
bir gün bir şeye de cevap veremesin, aha da ömrümün sonuna kadar neo-kantçı olacağım. (allah korusun!). bilgi'de karşılaştırmalı edebiyat okuyan yada okuyacak herkes, kendisiyle eninde sonunda bir gün, kaçarı yok tanışacaktır.
uyarayım, kendisi transandantala, aşkınsal diyenlere de ayrıca sinir olur.
bir de derste bana mavi ekran verdirten şöyle cümleleri vardır:
yok kimlikti, yok benlikti, descartes'ti, kantt'tı, ebesinin nikahydı,deli gibi tartış tartış, hocan yalamış yutmuş bir felsefeci olsun (boğaziçi felsefe bölüm başkanıydı transferinden evvel.); sonra dersi toparlamak için şu kelamı etsin :
"... ben onu bunu bilmem arkadaş. benim için tek kimlik vardır, o da fenerbahçelilik kimliği!."
hele araçsal akıl üstüne yaptığı son yorum yüreğime kazındı : "her eve bi "instrumental reason" lazım."
evet, hatta felsefe insanın kendine yakışanı giymesidir.
felsefe, harbiden ferda hocanın bilgi üniversitesi'ndeki tezahürüdür...
- foucault'un hepi topu iki kitabını yarısını anlayarak yarısını anlayamadığımı kabullenemeyerek okuduğumda kimlik, reddetmek, cinsellik, iktidar... gibi kavramlar havada asılıyken, ferda hoca'nın makaleleriyle foucault'un az çok ne demek istediğini anladım sanırım, eğer anladıysam şimdi de anladıklarımı unutmam gerekecek sanırım, ayrıca bu gerekliliği sabitlememem de gerekiyor sanırım, ya ben bunu acaba anlamış mıyım?
|