yine sıcak bir yaz gününde, enerji kardeşliği için üşenmeden anlatacağım bir yaşama sanatıdır feng shui.
öyle yaşamla sanatı aynı tencerede pişirmeye meraklı biri olmadığım halde, çinli amcalara bir kulak vermek gerektiğine kanaat getirdim. işin garip yani, adamlar uğraşmış didinmiş,
yogaydı
çakraydı kasmışlar, ben burda gayet ayaklarımı uzatmış bir şekilde laptop kucağımda gayet güzel sallayacağım. ayrıca odam gayet dağınık ve sivri köşeli masam yüzünden hayatım bok gibi.
bu arada amca falan dedim ama büyük olasılıkla bu olayı bulanlar kadındır. erkek dediğin odaymış, dekorasyonmuş ne uğraşacak ki. kesin çocukları dağınık olan çinli teyzelerin fikri bu.
**dikkat uzun giri**
öhm. kız arkadaşınız mı yok ? çok şahane bir insanım ama kimse bana dönüp bakmıyor mu diyorsunuz? işte tam size göre bir ürünümüz var. feng shui. pozitif enerjinize kapılan tüm insanları kendinize aşık edebileceksiniz! deneyin, farkı gördükten sonra feng shui'den vazgeçemeyeceksiniz.
öncelikle şunu söyleyeyim, süper bir para tuzağı ve boş zaman eğlencesi olmasının dışında feng shui bir din ya da öyle felsefik bir öğreti değildir. sadece
yin ve
yang arasındaki dengeyi kurarak, etrafınızdaki enerjinin eşit yayılmasını sağlar. hayatı etkileyen 2 önemli
döngü vardır: üretici ve tüketici döngü. bu ikisi dengede olduğu sürece, siz de abuk subuk bir insan olmaktan uzak durursunuz. bu döngüler 5 element arasındaki döngülerdir. ateş, su, hava, toprak ve metal. tahta değil yani metal.
evet. şimdi gelelim konumuza. feng+shui= rüzgar+su.
shui belli zaten su, bunu türkçeden çalmışlar. rüzgarı da feng yapmışlar ki anlaşılmasın.
feng shui'nin temel amacı doğal düzenle tam bir uyum içinde olmak ve derin bir duyarlılık yaratmaktır. feng shui'nin kullanımında sezgilerin ve sağduyunun da büyük bir önemi ve katkısı vardır. burda aslında dikkat edilmesi gereken tek şey, içinde yaşadığımız ortamın da bizim kadar canlı olduğunu fark etmek.
nasıl ki vücudumuzdaki fazlalıklar, bünyeyi bozuyorsa, evdeki ya da odadaki lüzumsuz zımbırtılar da enerji geçişlerini engelliyor. sonra niye beni kimse sevmiyor.. alla allaa.
önce gerçekten içinde rahat ve huzurlu hissedebileceğiniz bir ortama ihtiyacınız var.
bak bir püf noktası daha vereceğim, hiçbir yerde bulamazsınız bu bilgiyi.
chi dediğimiz "nefes" her yere yayılabilmeli mekandaki, bu yüzden de her şeyi dümdüz dizmektense asimetrik dizilişlerle ya da kavisli bir şekil vererek bütün odayı dolaşmasını sağlamak gerekiyor bu chi'nin.
efsaneye göre olayın kaynağı kocaman bir kaplumbağa.
(görsel:
kaplumbağa/86316)
kabuğun üzerindeki bu şekil üçe üçlük, dokuz kareden meydana gelen ve üzerinde noktalarla sembolize edilen sayılarmış. yatay ya da dikey, her yönden bu sayılar toplandığı zaman 15 ediyormuş. 15 ise, çin güneş takvimine göre bir seneyi oluşturan her bir 24 döngüdeki (ay) gün sayısıdır. bu dev kaplumbağanın üzerindeki sayıların düzeni bazı enteresan konularla bağlantılıdır.
mesela, çinlilerin zaman sisteminde 9 sayısının (kaplumbağanın üzerindeki dokuz kare) çok ayrı bir değeri vardır. zaman her biri 20 yıl süren 9 çağa bölünmektedir. üç 20 yıl bir "dönem"i meydana getirir. büyük döngü'nün tamamlanması için 180 yılın geçmesi gerekir. her 20 yıllık küçük dönem bir ila dokuz arasında bir sayıyla isimlendirilir.
(görsel:
feng shui/86314)
bu dokuz bölüm hayatımızın 8 önemli boyutunu ve enerjinin çıkış noktası olan merkez bölümünü içine alır.
hepimizin sağlık, aşk, zenginlik vb. gibi hayattan pekçok beklentisi vardır. ve bu beklentiler bagua haritası üzerinde yönlerle ifade edilir. sonra bu yönlerin sevdiği elementlerle o bölgeler beslenir ve denge kurulur.
(görsel:
feng shui/86315)
feng shui, yaşamımızı devam ettirdiğimiz ortamlardaki enerji akışını yani yaşamsal gücü inceler ve eksiklikleri tamamlamaya, hataları düzeltmeye yardım eder. yaşanan ortamdaki chi akşını düzeltmek, arttırmak orada yaşayan insanların da enerji akışlarının düzelmesine yardımcıdır.
yani ben size söyleyeyim, hiç öyle kursmuş mursmuş uğraşmayın. kendinizi huzurlu hissedeceğiniz, dengeli bir ortam kurun yeter.
yetti bence.