fenerbahçe 

sayfa  / 19
adana çık aradan

1. oynadığı son 12 derbi maçından 10unu kazanıp 2sinde berabere kalan fenerbahçe 13üncüsünde kaybetti.

sezonun en kötü oyununu oynamasına rakibininse iyi oynamasına rağmen poziyonsuz maçta bireysel bir hatayla yediği golle 1-0 kaybetti.

bu takım bu sezon 100 yıllık tarihinde hiç yaşamadığı müthiş başarılı bir avrupa macerasını yaşayarak tamamlamıştır. şampiyonlar ligi çeyrek finalinde chelsea ye bir gol averajıyla elenerek. (ki o chelsea belki de bu sezon hem premier lig hem de şampiyonlar ligi şampiyonu olacaktır.)

şimdi sözümona fenerbahçeli olan futbolu bilmeyen başarıları göremeyen başarıları tek maçlık düşünen gerçek ve gönülden fenerbahçeli olmayan taraftarlar takımı eleştirmekte ve tüm yaşanan başarıların üzerini bir kalemde çizmektedirler.

tabi ki takım eleştirilecek ve sorgulanacak ama
    önce 100 yıllık tarihinin avrupada en başarılı sezonunu geçiren takımının tüm oyuncu teknik ekip yönetim ve gerçek taraftarları ayakta alkışladıktan sonra.

bu sene fenerbahçe camiası avrupada büyük ilgi uyandırmış ve saygı görmüştür. artık hedefler büyümüştür ve vizyon genişlemiştir ve artık tüm camia tek maçlık başarı yada başarısızlıkları bir kenara bırakarak daha avrupai düşünerek kendine yakışanı yapıp ayağa daha güçlü kalkıp ilerlemesini devam ettirmelidir.

bu sezon için söylenebilecek son bir tespitse fenerbahçenin yedek kulübesinin zayıf ve dar olmasıdır.
    takımda yedek olarak sayabileceğimiz kaç oyuncu var allah aşkına önümüzdeki sezonda ilk onbir kadar kulübenin de geniş ve kaliteli olması gerekiyor.
    (hoş appiah carlos deniz gibi çok önemli adamından bu sene pek yararlanamadı ama bunlar önceden düşünülecek ve ona göre plan yapılacaktı öyle kemaller canlarla olmuyor bu işler)

edit (acil): özellikle dün gece futbolculara yapılanlardan sonra tüm camia bu takıma acilen sahip çıkıp o satılmışları dışlamalıdır. bu bir provakasyondur büyük camialar bu durumlarda birlik olabilen ayakta kalabilen takımına sahip cıkabilenlerdir. (o kezman geçen sezon şampiyonluk golünü atmış bu sezon çok kritik avrupa maçlarında goller atmış o alex se şampiyonlar ligindeki aistleri ve golleriyle takımını sırtlamıştır)

(bu aciz protestoyu yapanları kınıyor dışlıyor ve onlara acıyorum. ben takımımı seviyor ve tüm futbolcularına bu sezon için teşekkür ediyorum.)
    (kubuluk, 28.04.2008 09:53 ~ 10:15)
  2. 27.04.2008 tarihinde galatasaray'a, ali sami yen'de 1-0 yenilmiş 4 büyükten biri..
    (herşeyibırak, 28.04.2008 10:18)
  3. hayatım boyunca beni en çok heyecanlandıran gururlandıran ve sevindiren maçlar olan şampiyonlar ligi sevilla maçlarını bana yaşatan efsane.
    kendisine olan borcumu yeni alacağım sarı beyaz formamla bu sezonki son kadıköy maçı olan g.birliği maçında ellerim patlayana kadar alkışlayarak boğazım yırtılana dek bağırarak ödeyeceğim (ödemeye çalışacağım)takımım.
    (kubuluk, 28.04.2008 11:39 ~ 11:53)
  4. taraftarları futbolcu tartaklamakta ve dövmekte profesyonel olan spor kulübü(!)..
    (hayata protest insanlara marjinal, 30.04.2008 03:29)
  5. herşey bir yana "alex e bira şişesi atacak kadar futbol fukaralığı olmaz be canım"dedirten futbol klübü.
    ayrıca taraftarı bana göre tezahürat etme,gerideyken itici güç olma konularında oldukça başarısızdır.hatta takımı sevilla karşısında öne geçince "ibne cimbom bom olamazsın şampiyon" "şampiyon fener en büyük fener alkışlayın ulan ibneler" diye bağıran taraftarlara sahip bir klüptür.
    (joeninmemeucu, 30.04.2008 03:35)
  6. başkanımız aziz yıldırım ve futbol cahili teknik direktörümüz zico sayesinde 2007-2008 sezonunu kupasız kapatmış olan takımımdır.
    (bkz: yaşasın kurumsallaşma yaşasın stadyum gelirleri)
    (bkz: bsg)
    (konu mandalı, 05.05.2008 16:01)
  7. 2007 2008 sezonunda tarihinde ilk defa şampiyonlar liginde çeyrek final oynamış, daha da önemlisi avrupa'da çok güzel top oynamış ve bunu türkiye'de alınabilecek tüm kupalara tercih edecek taraftara sahip takımdır.
    (kaan, 07.05.2008 18:44)
  8. 2007-2008 erkekler voleybol ligi şampiyonu spor kulübü. final serisinde halk bankasını 3-0 ile geçerek tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşmıştır.
    (yeşil başlı gövel ördek, 08.05.2008 14:07)
  9. kurucuları hakkında asılsız tartışmalar süre gele dursun, türkiye sınırlarında büyüklüğü asla tartışılmayacak spor kulübü. milyonlarca taraftarı ve yadsınamaz ekonomik gücü geleceğinin ne kadar parlak olduğunun işaretidir. taraftar profilinin fanatiklik derecesi şahsi kanatimce abartıldığı, takıma sahip çıkmanın sadece trübünlerde ölümüne boğaz yırtmak değilde futbolun günümüz gerçeği olan parasal anlamda yapabileceğin katkıdır. iyi futbol istiyorsan, avrupada kalıcı başarıların sırrı iyi bir kadro kurmaktır. bu da bütçenle alakalıdır, fenerbahçe bunu yaptığı sürece geleceği ezeli rakipleri sadece günü kurtarır.
    (sex files, 10.05.2008 01:10)
  10. kendi eden kendi bulandır..
    (dirtypain, 10.05.2008 21:04)
  11. (bkz: çok laf az iş)
    (pinkpillsandblueshots, 10.05.2008 22:18)
  12. şu an sevinçten çıldırmamıza sebep olan yeğane unsur.ezeli rakip,ebedi rakip.başka hiç bir takıma karşı kazanılmış başarılar böyle keyif vermiyor.
    (guanoapes, 10.05.2008 22:23)
  13. kazandıkları taktirde taktisyen dahi, kaybettiklerinde stajyer,futbol cahili olan teknik direktöre sahip futbol takımı. sayelerinde uefa ya gidiyoruz...
    teşekkürler fenerbahçe...
    (loop, 10.05.2008 22:25)
  14. büyük ihtimalle 2008-2009 sezonunda türkiye'yi şampiyonlar liginde temsil edecek tek takım. şampiyon galatasaray önelemede elenirse - ki kendisinden daha güçlü bir rakiple eşleşeceği kesin- bu sayede fenerbahçe'ye uefa'dan ekstra 4 milyon euro marketing payı gelebilir. 2007-2008 sezonunda toplam 43 milyon ytl şampiyonlar ligi geliri ile rekor gelir elde eden fenerbahçe, beşiktaş'ın da devler liginde oynaması yüzünden türkiye'ye ayrılan 8 milyon euro'luk marketing payını bu takımla paylaşmak zorunda kaldı.
    (lamentable belaborment, 12.05.2008 10:46)
  15. 2007 2008 sezonunda puan kaybettiği maçlar;

istanbul b.b. 2:0 fenerbahçe (istanbul 38 puanla 12.)
    fenerbahçe 2:2 istanbul b.b.
    gençlerbirliği oftaş 1:1 fenerbahçe (oftaş 40 puanla 10.)
    fenerbahçe 1:1 çaykur rizespor (rize 29 puanla düştü)
    bursaspor 1:1 fenerbahçe (bursa 38 puanla 13.)
    fenerbahçe 0:2 bursaspor
    ankaragücü 0:0 fenerbahçe (ankaragücü 46 puanla 7.)
    vestel manisaspor 1:1 fenerbahçe (manisa 29 puanla düştü)
    kayserispor 2:1 fenerbahçe (kayseri 55 puanla 5.)
    ankaraspor 2:2 fenerbahçe (ankara 41 puanla 9.)
    galatasaray 1:0 fenerbahçe (galata 79 puanla 1.)
    trabzonspor 2:0 fenerbahçe (trabzon 49 puanla 6.)

bu maçları görünce neden şampiyon olamadığı daha iyi anlaşılabilir.
    (kubuluk, 12.05.2008 18:29 ~ 18:30)
  16. andrei shevchenko ve mehmet topuz ile ilgili medyada çıkan transfer haberlerini yalanlamış olan futbol klübü.shevchenko neyse de mehmet topuz u alsalardı sanırım bir galatasaray taraftarı olarak hüngür hüngür ağlardım.
    (joeninmemeucu, 16.05.2008 03:08)
  17. -fb tv'de affedilmez hata-

çarşamba sabahı fenerbahçe tv'yi açanlar gözlerine inanamadı. bir an için rüya gördüklerini zannettiler. oysa değildi
    çarşamba günü sabaha karşı fenerbahçe tv'de "filede bu sezon" programını izlemek isteyenler, galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarını görünce gözlerine inanamadı.

taraftarlar, olay üzerine fb tv’yi telefon yağmuruna tuttu, tepkilerini internet sitelerinde dile getirdi.

fenerbahçe televizyonu genel müdürü ihsan topaloğlu, olayın bir personelin görevi başında uyuyakalmasından kaynaklandığını açıkladı ve camiadan özür diledi.

ihsan topaloğlu, olayda ihmali bulunan personelin işine de derhal son verildiğini duyurdu.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (neverlander, 23.05.2008 14:53 ~ 14:58)
  18. şampiyon olsa da olamasa da ortalığı her fırsatta savaş alanına çeviren, aynı ülkeyi hatta aynı anne babayı paylaşmasına rağmen başka takımı tuttuğu için başka bir insanın canını yakabilecek kadar "takımını seven" taraftarları bünyesinde barındıran spor kulübü.
    23 mayıs 2008- kalamış gs tesisleri.. içerde resmi şampiyonluk kutlaması yapan galatasaraylılar..dışarda "bizim mekanımızda nasıl gs lı insanlar dolaşır lan! .kerz lan ecdadınızı!" şeklinde dolaşan fenerbahçeli holiganlar. dışarıda yine formalı oldukları için dövülen gs taraftarları ve "ee burda da formayla dolaşılmaz ki!" nasihatleri çekmekle yetinen polisler...
    yetkilileri bu konuda inceleme yapmaya çağırıyorum. çünkü bu ülkede hangi takım şampiyon olursa olsun fenerbahçe taraftarı mutlaka bağdat caddesini savaş alanına çevirir. şampiyonluğu karşısında sadece klüp tesislerinde kutlama yapmakla yetinen takımın tesisinin önünde taraftarlarını bi temiz döver. kendisi şampiyon olursa en büyük yaygarayı kopartır, havaalanına "fenerbahçe cumhuriyeti" yazdırır, bağdat caddesindeki bütün araçlar kullanılamaz hale gelir. sadece kadiköyde değil, her yerde maç olduğu zaman fb formasıyla dolaşanları görürsünüz. aynı şeyi diğer takımların maçı olduğunda onların "mahali" olmayan yerlerde pek göremezsiniz.
    gerçektan artık dayanamıyorum bu ülkede yaşamaya. evet bunun birçok sebebi var ama fenerbahçe apayrı bir neden. hangi insan evladı ülkesinde maç varken maçın oynandığı yerden binlerce kilometre ötede olsa bile can güvenliğinden endişe duyar? ben duymak istemiyorum ve bu fenerbahçe holiganlığına bir son verilsin istiyorum. yaptığınız takımınızı sevmek değil, düpedüz vandallık, sadistlik! azıcık insan olun ya! bu ne be!
    sinirlendim gece gece! bas eksiyi sen de.. çok da fifi
    (kullanmadanöncekutuyuçalkalayınız, 24.05.2008 02:04)
  19. emre tamam.fatih terim,hakan şükür,ergün ve hasan şaş'ı da alırsa belki birşeyler yapabilecek olan takım...

peşin edit: hissediyorum neler olacağını.
    taksit edit: ooo başlamış bile...devam gençler haydi göreyim sizi...
    (cormanthor, 31.05.2008 12:56 ~ 13:32)
  20. bir de mehmet ağar'ı verirsek fenerbahçe'ye çok makbule geçecek.
    (ohannes allahverdi, 31.05.2008 13:50)
  21. http://www.fenerbahce.org/ adresindeki resmi sitesinde, kürek takımlarının şampiyonluklarını kutlamışlar. yalnız; benim dikkatimi çeken şey, http://img151.imageshack.us/... adresindeki bu resimde, kürekçilerin giydiği tişört.

"çıldırma!!" yazılı tişörtle, kürek takımının şampiyonluğu ile, galatasaray futbol takımının şampiyonluğuna gönderme yapmışlar. oysa; geçen sene "bütün branşlarda şampiyon olduk" deyip, galatasaray kürek takımını saymayan kulüp hangisi idi acaba?

nereden nereye işte, yazık.

edit: daha önce verdiğim link değişmiş, arşivimdeki ile değiştirdim.
    (thedewil, 02.06.2008 13:46 ~ 04.06.2008 00:54)
  22. (bkz: komedi)
    (bkz: hiç güleceğim yoktu)
    (bkz: gülüyorum şu anda)
    (nfrt, 02.06.2008 14:01)
  23. resmi internet sitesinde, nihat kahveci ile resmen ilgilendiklerini duyuran futbol kulübümüz.

http://fenerbahce.org/...
    (ispik, 04.06.2008 14:29 ~ 14:29)
  24. yani yazmayım diyorum inançlara beğenilere düşüncelere karşı saygılı olayım diyorum ama kurumsallaştığını iddia eden komedi dükkanı tadında oluşum..

küfür ettikleri bir oyuncunun nefret ettikleri birinin takıma gelmeleri profesyonelliktir ama yenilgiye kılıf uydurmak için ama merdiven aralarını boşaltmadılar uygulaması amatörlük...

son haftada kendi elleriyle şampiyonluğu kaptırmaları federasyon yüzündendir ama aynı sezonda smaç basket yaparak golü bulmaları hakem hatası...

yeni yeni hayal etmeye başladıkları avrupa başarılarını gerçekleştiren bir takımın yaptıkları tesadüftür ama bala göte üst tura çıkmaları son anda kupayı kaçırma.

tarihlerinde hagi gibi dünyada ilk beş içerisinde gösterilen bir yıldız onlara göre sadece iyidir ama sorulduğunda gelmiş geçmiş en iyi yabancıların kendilerinde oynadığını iddia ederler. kim o alex mi? yedek anelka mı? sakat appiah mı?
    (postmodern amele, 04.06.2008 14:54 ~ 22:47)
  25. erkek basketbol takımı 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarını üstüste şampiyon kapamış kuluptür.
    (konu mandalı, 04.06.2008 22:24 ~ 22:30)
 sayfa  / 19