holigan ya da fanatik olmayan her türk insanının gönülden isteyeceği durumdur. fenerbahçe bir ingiliz ya da fransız takımı değildir. bildiğin türk takımıdır. galatasaray'ın uefa kupasını aldığı gece fenerli ya da galatasaray'lı demeden nice türk sporsever beraber eğlenmiştir. inşallah alır da bir galatasaray'lı olarak kadıköy'de eğleniriz.
eğer "alay konusu" olarak ele alınırsa, o zaman bu yönetim ve oyuncuyu ilgilendiren birşeydir. kaliteli futbolcular, iyi bir teknik adam ve en önemlisi takım ruhu ile başarının önüne geçilemez.
edit: ne o zorunuza mı gitti fenerliler? valla başkanınız öyle dediydi, ben demiyorum. olur da alırsanız deriz işte! hadi bakalım kötülemeye devam, yallah.
bir fenerbahçeli olarak hiç hoşuma gitmeyen fakat sözlüğümüzde bulunmaya değer gördüğüm bu muhabbete bir köşe yazısında rastladım.
-hocam fenerbahçeliler uefa kupasını aldıktan sonra ne yaparlar?
-ortalığı bayram yerine çevirirler herhalde.
-hayır hocam, playstation'ı kapatıp uyumaya giderler.
-?
fenerliler nasıl olup da dalga geçilme korkusuyla imkansızmış gibi konuşuyorlar anlamıyorum. uefa kupası eski uefa kupası değil. bu kupada oynayan 1. sınıf takım sayısı bir elin parmaklarından az. bu durumda fenerbahçe de avrupanın ikinci sınıf takımlarının iyilerindense neden olamıyor bunu biri bana anlatsın. fenerbahçe geleneği her ne kadar günü kurtarmaya bakan bir zihniyet olsa da şu anki kadro gelmiş geçmiş en iyi kadro, çok dengeli olmasa da... iyi form yakalayan bir fenerbahçe şansının da yardımıyla kupayı kaldırabilir. çünkü orta sahası avrupanın çoğu takımında yok.
edit: önümüzdeki on sene içinde, geçtiğimiz on senelerde de olduğu gibi hiçbir türk takımı şampiyonlar ligini kazanamayacaktır. bu lig kalitesiyle ve mantıkla şampiyonlar ligi hayaldir. demagoji yapmayalımdır.
böyle bir olayın olması için fenerbahçe önce adını galatasaray a forma renklerini de sarı-kırmızıya değiştirmelidir. zira fener bu yolda bırak uefa kupasını türkiye kupasını alamaz.
galatasaray' ın uefa kupası' nı kazandıktan sonra fenerbahçe' nin de onlardan ne eksiğimiz var düşüncesi ile koyduğu hedeftir. ancak unuttukları bir nokta vardır ki galatasaray bu kupayı bir senede ya da birkaç senede almamıştır. kadrosunu milyon dolarlık oyuncularla, brezilya' da kilo ile satılan yıldızlarla doldurarak hiç almamıştır. şampiyonlar ligi' ne bir iki kez katıldıktan hemen sonra böyle bir başarı yakalanamayacağının farkında olarak hareket etmiş hedeflerini kademe kademe belirleyerek bu kupaya erişmiştir. fenerbahçe bunları idrak edene kadar bir hayal olarak kalacağına inandığım bir düşüncedir bu. hala kendini çok gollü galibiyetlerle avutmaya çalışan bunları avrupa'da kupa kazanmışcasına yücelten insanlarla ulaşılabilecek bir hedef değildir uefa kupası.
böylesine büyük başarılar yakalamak için büyük maçlarda kaybolan yıldızlar değil, kolu çıktığında acısını hiçe sayarak takımı için savaşan(bkz: bülent korkmaz) cesur yürekler gereklidir. ayrıca her çarşafa dolandığında rakiplerine saldıran ortalığı karıştırmayı amaçlayan bir başkan ile de pek kolay ulaşılabilecek bir hedef gibi görünmemektedir bu.