fenerbahçe nin harcadığı futbolcular   

adana çık aradan

1. (bkz: ariel ortega)
    (assyrian, 27.04.2006 21:18)
  2. (bkz: oktay derelioğlu)
    her ne kadar başına gelen her şeyin sebebi fenerbahçe olmasa da...
    (sarnar, 14.09.2006 17:10)
  3. (bkz: galatasarayın alamadığı futbolcular)
    (lefteyenine, 14.09.2006 17:13)
  4. tarık daşgün
    (ace of spades, 14.09.2006 17:15)
  5. tamamen günümüz itibariyle santrası yapılacak olan fenerbahçe - randers maçının farklı renkli kardeşlerimizde yarattığı heyecan dalgasının öne sürdüğü icatlardan biridir.

formunun zirvesinde jardel 'i, flamengo 'ya gittiğinde direkt 10 numaralı formayı alan felipe 'yi, sırtı dönükken çalım atabilen berkant 'ı harcadığını unutmaması gereken bir klübün taraftarlarının sağduyulu davranması gereken olgu.

bu ülkeye gelen oyuncuya en çok değer kazandırma başarısını elvir baljic, jay jay okocha ve nicolas anelka 'nın satışlarıyla yapmış olan bir klübe karşın, alırken "çok pahalıya satıcaz ekeke" diyip de 3 ay parasını ödemediği için elinden kaçırdığı, peşinden şimdi devlerin koşturduğu ribery 'yi unutuveren zihniyetin söylemi aynı zamanda.

eğlenin mi diyim ne diyim. insan bi takım sever eyvallah biz de taraftarız da, biraz da mantıklı düşünür iki dakika holigan olmayı bırakıp. grubunun en zayıf takımıyla dünyanın en sıkıcı maçını oynayıp postanı almışsın ne vıdı vıdı edersin hala. bu yarasını başkalarıyla uğraşarak unutmaya çalışma ezikliği değil de nedir. anca eksi basarsın mnkym. hadi santra..başla bakalım..
    (lefteyenine, 14.09.2006 17:23 ~ 17:24)
  6. zannımca "harcadığı futbolcular" ibaresi ile kastedilen, ucuza satılan veya kar getirmeyenden ziyade, futbol hayatı söndürülen, yeteneği boşa harcanan, gelecek için vaat ettiği umutlar suya düşürülen gibi şeylerdir. bu tip futbolcular da az ya da çok her kulüpte mevcuttur. ancak alım gücü daha yüksek, uyum sağlaması daha zor ve taraftar/medya baskısı daha fazla olan büyük kulüplerde doğal olarak daha çoktur. fenerbahçe örneğinde olduğu gibi çabuk ve anlık başarı yakalamaya dayalı spor kültürüne sahip camialarda daha da çoktur. galacticaları ile ünlü real madrid benzeri çok uluslu firmalarda ise en daha çoktur.
    (tembel, 14.09.2006 18:12)
  7. harcanmayan futbolcuların daha büyük klüplere transfer olarak klüplerine kar bırakmaları gerçeğiyle birebir ilintili olduğu için, böyle transferlerde rol oynayan futbolcular harcanmamış, aksine değer katılmış/kazanmış futbolcular olur.
    (lefteyenine, 14.09.2006 18:18)
  8. fenerbahçe'ye geldiklerinde belli bir potansiyelin üstünde oldukları kabul edilmiş veya düşünülmüş futbolculardan, fenerbahçe'de oynadığı süre içersinde sahip oldukları yetenenekleri sergileyememiş, kendisini geliştirememiş olanlardır.futbolcu harcama olayının her türlü takımda görüldüğü bariz bir gerçek olduğu için gayet normal bir durumdur, yani fener'e değil x takımına gitse de harcanabilirdi bu oyuncular. bu olayın sebebleri arasında teknik direktör, takımın sabırsız taraftar ve yönetici kitlesi, havaya girmek ya da şanssızlık vardır. bu tip oyunculara şunlar örnek verilebilir:

serhat akın :bana göre harcanmasa da şu an hak ettiği yerin çok altındadır, henüz 19 yaşındayken ligde 16 gol atmışlığı vardı.şu anda almanya 2. liginde oynuyor. kendisini sağ kanatta oynatıp, yedek bırakan lorant ve daum'a selam ederim.

kemal aslan:geldiğinde emre'den iyi deniyordu,ilk senesinde takım berbattı, sonrasında ise şanssızlık peşini bırakmadı.her ne zaman takıma girer gibi olsa çok ağır sakatlıklar geçirdi, takımdan aylarca uzak kaldı.şimdi 18'e bile zor giriyor.tam form bulmuşken ayağının kırılmasına sebeb olan mustafa özkan'a selam ederim.

servet çetin:fener'e ilk geldiğinde denizlispor'daki mükemmel performasını sürdürmesi bekleniyordu.ilk geldiği sene daum nerdeyse hiç oynatmadı, sonrasında ise takıma monte etmeye çalıştı, fakat hem maç eksiği hem sakatlıklar belini büktü, iyice ağırlaştı, yine de takımdan gitmesine gerek yoktu, şu anda sivas'ta oynuyor.ilerde yeniden büyük bir takıma gidebilir.ancak denizli'deki servet'i bir daha görebileceğimizi sanmıyorum.kendisine milan ve ukrayna maçlarında uygunsuz hareketlerde bulunan shevchenko'ya selam ederim.

vladimir beschastnykh:gelirken rusya milli takımında kaptanlık yapmış bir oyuncu olarak biliniyordu.fener'de ise hiç birşey yapamadı, oynadığı takım gerçekten kötüydü ama takım iyi olsa bile birşey yapabilecek halde değildi. kapasitesini göstermediği için kendisine selam ederim.

ariel ortega::fazla birşey söylemeye gerek yok, bülbülü altın kafese koymuşlar ah yine de vatanım demiş, kendisini feyennord maçında yedek bırakan, futbola küstüren lorant'a ve kıskanç ceyhun, ogün tayfasına selam ederim.

robert enke: bir maç oynayıp gitti, medyanın gazına gelinip volkan ve recep'in önünü açmak için yollandığı biliniyor.almanya'da geçen sene yılın kalecisi seçildi.aslında fener'in kendisine zararı ya da faydası olmamıştır, kalsaydı fener'e katkısı olabilirdi.kendisine gelir gelmez hoş geldin deyip iki gol atan balili'ye selam ederim.

not:darısı volkan'ın başına.(bkz: şaka lan şaka)
    (katalizör, 21.03.2007 17:32 ~ 17:34)
  9. (bkz: emil luchkov kostadinov)
    (walrus, 21.03.2007 18:12 ~ 04.11.2007 19:36)
  10. bana o adamları verin dünyayı ele geçireyim esprisine malzeme olan adamlardır
    (sullivan, 08.12.2007 16:25)
  11. (bkz: zafer biryol)
    (tercih ettiğim nick budur, 08.12.2007 16:55)
  12. (bkz: jay jay okocha)

yanlış hatırlamıyorsam 17 milyon dolar gibi deli bir paraya satmışlardı okocha'yı sonra harca harca bitiremediler o parayı a.k.
    (diazepam, 24.04.2008 12:42 ~ 12:45)
  13. bi tane semih vardı yaa, kalbi mi delikti, yok pardon kalbi delik bi kızı ziyarete gitmişti galiba, ben küçüktüm o zamanlar, galatarasay'dan tabiri gerçekten çok caiz olacak ama kaçırmıştı adamı fenerbahçe, ya sonra noldu bilmem bi türlü adapte olamadı bu takıma semih, sonra tarih oldu, gitti.
    (çiğ kestane, 24.04.2008 12:48)
  14. (bkz: yusuf şimşek)
    gerçi kendi kendisini de harcadı diyebiliriz.ama bir gerçek var ki türkiye de yetişmiş öyle bileklere sahip ender oyunculardan birisidir.ayrıca oyunu okuması ve oyun zekası da üst seviyededir.
    (hırbır, 23.05.2008 00:19)
  15. (bkz: rambo okan)

ali şen'in başkanlığı döneminde kames top sektirerek başkanım beni de alın kulübe demişti. sonra kabul edilmedi, harcandı gitti.
    (pembe panter, 23.05.2008 00:24)
  16. fenerbahçenin harcadığı futbolcular oğuz, aykut ve kemalettinden ibarettir.. çünkü yalnızca onlar sırf görüşleri yüzünden takımdan kovulmuşlardır.. diğerleri ya uyum sağlayamamışlar ya da kendilerini harcamışlardır.. harcamak parlamamış bir yıldızı söndürmek değildir kariyerinin zirvesindeyken ordan indirilmektir harcanmak..
    (annebenrölativistikoldum, 23.05.2008 00:34)
  17. (bkz: fenerin harcamayıp biriktirdiği futbolcular)
    (bkz: galatasayar ın harcadığı futbolcular)
    (bkz: beşiktaş ın harcadığı futbolcular)
    (kötüböcek, 23.05.2008 00:45 ~ 01:03)
  18. (bkz: fenerbahçe'yi harcayan futbolcular)
    (dirtypain, 23.05.2008 01:18)
  19. (bkz: tuncay şanlı)
    satıp parasını bir güzel çatır çatır harcadılar.takdir ettim.en kötü harcamanız böyle olsun.

edit: satılmamış tuncay hiçbir para almamış fenerbahçe.eskiunited haber verdi dedi olm manyak mısın, cahil misin nesin dedi.çok utandım.fener'e de çok kızdım.hadi basın eksiyi.
    (kopartzo, 23.05.2008 01:20 ~ 01:46)
  20. sıradaki için :
    (bkz: shevchenko)
    4 gol harcamak için yeterli sebep..
    (seçtiğiniz nick 50 karakterden uzun olamaz molamaz, 23.05.2008 01:22)
  21. (bkz: servet çetin)
    adını buraya yazdıracaktı az daha.
    (blizzard, 23.05.2008 01:40)
  22. son zamanlardaki örneği için:

(bkz: gökhan inler)
    (rafraf8, 22.07.2008 16:47)
  23. (bkz: metin diyadin)

gerçi sakatlıktan gitti ama olsun.
    (poolsoffools, 22.07.2008 16:59)
  24. kaleci engin - sergen yalçın- tümer metin- tanju
    (duygusalamaagresif, 22.07.2008 19:46)