tırt ötesi tırt gitardır bana göre.bir tahta parçasına da saygı duymak gibi saçma sapan hareketlere girişemeyeceğimden de öyle kalacaktır.
sırf efsanevi bir müzisyen bu gitarı kullanıyor diye ; bir çok gitardan alınabilecek bir ton , belki diğer müzik türlerini çalarken zorlanabileceğiniz bir klavye ve gereksiz pahalı fiyatı yüzünden tırttır.şekilcilik için konuşuyorsak görüntüsü güzeldir.ama biri bana bu aletin neden bu kadar pahalı olduğunu anlatırken üzerindeki fender imzasından ötürü olduğundan da bahsetmezse ekipman konusundaki profesyonelliğinden şüphe ederim.
ikincisi , malmsteen karşılaştırma yapmak gerekirse son 5-10 yılda öne çıkan virtüözlerden bana göre 5 kere daha kirli çalan , basit etüdler üzerinde gereksiz scale giden artık modası geçmiş bir virtüözdür.ama kendisine saygım sonsuzdur.
gitarda shred nasıl yapılır sorusuna gelince.fender ile yapılmaz.fender ile yapılamayacağını elinize bu iş için üretilmiş bir ibanez , amerikan bir jackson veya japon bir esp aldığınızda anlayabilirsiniz.yoksa ben burda sabaha kadar anlatsam kirli ve temiz çalımın arasındaki farkı anlayamayacağınızdan ötürü "malmsteenin eline 100 dolarlık gitarı da versen aynen çalar" geyiklerine döneriz.kaldı ki , scallop klavyeli bir fender shredding için daha uygun bir fenderdir.bunu inkar etmek de müzisyen arkadaşlarım arasında ybsg dedirtebilir ki , scallop klavyeli gitar için luthierlere o kadar para veren insanların da ybsg lerini üzerlerine çekebilirler.
bir gitar markasını , kullanan insanların ünleri ile pohpohlamak , müziğin endüstriyel bir ortamda yer almadığını hiçe sayan hayal dünyasında yaşamak ile aynı şeydir.fender'in bu arkadaşlara ne kadar para verdiğini ve ne şekilde sponsor olduğunu hiçe saymaktır.yoksa manchester united da atıyorum umbro giyiyor diye , umbro adidas'tan iyidir gibi saçma sapan mevzular açılır.
ha bir de , bu efsanevi insanların aldıkları gitar tonlarını arkasındaki onlarca filtreyi , kompresörleri , kabinleri ve preampleri görmezden gelerek sadece fender strata bağladıkları olur.bunlar da "müzisyen" arkadaşlarım arasında ybsg nidaları ile karşılanırlar.
eğer çok para verip , her türlü müziğe yatkın kaliteli bir gitar almak , bunu kayıt , konser gibi atraksiyonlarda kullanmak istiyorsanız :
gibson les paul