belki ilginizi çeker
  1. · sss science
  2. · ingilizce konuşurken yapılmış en büyük salaklık
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · apertura 2009
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · antonio cassano
  9. · boğazlıyan

fen matematik derslerini ingilizce işlemek  

1. eskiden fen liselerinde oluyormuş...
    (cezarsalata, 16.09.2009 22:21)
  2. eskiden fen liselerinde değil anadolu liselerinde de oluyordu. şahsen bizzat ben ve benim devrelerim bu neslin son temsilcileriyiz. ancak bizler bu dersleri lisede değil orta okulda görmüştük. kitaplarımız ingilizceydi. hocalarımız kafalarına göre ingilizce ya da türkçe ders anlatırlar, sınavlarda ingilizce sorar ve ingilizce karşılık alırlardı. ne günlerdi bea.
    (yenicheri, 16.09.2009 22:24)
  3. (pyros, 16.09.2009 22:25)
  4. öss'de sayısal netimin az olmasına neden olan sistem. ben türkçesini bile bilmeden, orta bir bebesine dayarsan ingilizce feni ezberler ezberler girer sınava tek kelime anlamadan.
    (kazulet, 16.09.2009 22:28)
  5. hayatında 98 den aşağı not görmemiş dünya çalışkanı kardeşimin okulunda ilk dönem 6 zayıfla gelmesiyle birlikte hepimizde şok etkisi yaratan eylem.(bkz: bahçeşehir fen ve teknoloji lisesi)
    (stedimare, 16.09.2009 22:28)
  6. tuğla kalınlığındaki sss science kitabını okuyup okuyup bi bok anlamamak, buna rağmen ezberlenen cümlelerin yıllarca akılda kalmasıdır.
    "science is the study of the universe" evet.
    (ayşen gruda, 16.09.2009 22:31 ~ 22:31)
  7. daha da beteri mühendislik derslerini ingilizce okumaktır ama bunun çaresi tabikide ingilizceyi iyi öğrenmekten geçer ama o salak dil bir oturmazsa gayet ızdıraba dönüşür.
    (the engineer next door, 16.09.2009 22:42)
  8. yıllar önce beni harap ve bitap düşüren olaylar bütünü. mide krapları yaşatırdı bol bol.
    (qrs komplexi, 16.09.2009 22:48)
  9. anadolu lisesi orta1'de; haftada 30 saat işlenen ingilizce derslerini henüz atlatmış junior'lar olarak biyoloji dersinden 20'li 30'lu skorlar alarak ebeveynleri şaşırtmamıza sebebiyet veren durum.

mesela bu yaşıma geldim, endoplazmik retikulum ne işe yarar hala öğrenemedim.

iyi ki scientific notation'a geçtik de teşekkürü kurtarabildik. hayret bişi ya.

not: o kitabın adını hatırlarsam ekleyeceğim.
    (xanobachewsky, 16.09.2009 22:51)
  10. bütün memleketin ornitorenk diye bildiği hayvanı "duck-billed platypus" diye öğrenmektir. seneler sonra "baba, ornitorenk ne demek?" reklamına sikim sikim gülen arkadaşların yanında "harbi lan, ornitorenk nedir?" diye soramamaktır.

edit: ne olur bana birisi bu hayvanın türkiye'de popüler olmadığını söylesin. hasedimden çatlamak üzereyim.
    (eksiksizuyum, 16.09.2009 22:55 ~ 23:00)
  11. türkiye'de yaşıyoruz. ulusal dilimiz türkçe hatta yurttaşların tamamına yakının anadili de türkçe. ancak okulda dersleri(yabancı dil dersi dışında) ingilizce dili aracılığıyla öğreniyoruz. vay anasını be nerede yaşıyormuşuz biz. duy beni buradan özal dayı, rahat uyuyamayacaksın!
    (trasker, 16.09.2009 22:59)
  12. benim anadolu lisesinde yaşadığım şey.taş yayıncılık vardı sanırım o zamanlar.bana bişey katmadı ama fen hocamızın pampıs pampıs diye pompalardan bahsetmesi hala aklımda.
    (minennisai, 16.09.2009 22:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil