ilk şubesi beşiktaşta kurulmuş daha sonra bakırköyde 1 kadıköyde 2 şubesi açılmış olan son zamanlarda lgsye de merak salmış en kasış üniversiteye hazırlık kurslarından biri
2001 yılında kadıköy şubesinde sosyal bölüm sınavı esnasında sıkılan sayısal öğrencilerin klimaya kalem sokarak yangın çıkarmayı başardığı muhteşem dersane
beşiktaş şubesinin balkonları aşmış bir kız kulesi manzarasına sahip, eğitim ciddi kurumların işidir sloganını dillere pelesenk etmek için her yayınında kullanan, nazmi arıkanın sahibi olduğu, geçen yıl özel sınıflara nlp seansları ayarlayarak duyanlara bu kadar da olmaz artık dedirten, şubelerinin kendi içinde rekabet ettiği ilim irfan yuvası.
istanbulun en eski dersanelerinden olup kasıcılığıyla ünlüdür, adı üstünde uzun yıllar sadece fen bilimleri eğitimi vermiş, 97-98 sezonunda mef'in sahiplerinden biri tarafından devralınmış ve tm&ts sınıfları da açılmıştır. einstein kılıklı uçuk fizik hocası ve fred çakmaktaş benzeri kimyacısı pek başarılıdır(yada öyleydi)
sadece gökhan hoca ve murat hoca için bile kadkıköy şubesine gidilebilecek, iğrenç esprileriyle herkesi yaran biyoloji hocası* asla unutulmayan, sınıftaki herkese laf sokan fizikçiye sahip (öğrenciler adam geyik yapmaktan ders işlemiyor diye müdüre kendisini ispiklemiştir), dersler bir yana bırakıldığında hayatımın haftasonları en güzel 2 yılını geçirmemi sağlayan, şu an bile her fırsatta görüştüğüm benim için dünyadaki herkesten önemli olan bir kaç kişiyle** tanışmamı sağlayan kurum.müdürü* de ayrıca bir efsanedir.
2002 mezunu olduğum ve okula gittiğimden daha çok kapısını aşındırdığım ciddi kurum.kadıköyde açılan ilk şubesinin 4.katındaki kantinin tostlarını,meşhur mavi pufidik deri koltuklarını ve burger king den yükselen kokulara rağmen teras katına çıkıldığında rahat rahat manzara seyretmenin tadını unutamam herhalde.ilk açıldığında ne asansör vardı ne de çatı katı diye bişi.inşaat halindeydi hala ve her sabah 3.kattaki sınıfımıza çıkabilmek için onlarca merdiven çıkmak zorunda kalırdık.(burger king in 2 katını da sayarsak 5 kat merdiven yapıyor)tey tey gençlik işte...
dünyanın en geyik özel sınıfına** ev sahipliği yapmış dersane.
official quotes:** -z
-gerisi size kalmış
-lan köfte
-bir end. tep. ol. ent. 20 old. göre
-beyaz fareler ve okan bayülgenler*
türkiye çapında bir bakteri gibi çoğalan ilim irfan yuvası.geçen sene mensubu olduğum fen bilimleri merkezi beşiktaş şubesi öğrenci cemaatini geçen gün şubenin önünden geçerken gördüm,o balkonda geçen sene ne kadar çok kurbanlık koyunlara benzediğimizi de bu hayırlı günde anlamış oldum.yazık çok yazık...(bkz: nerede bu devlet)
erhan koçer, mehmet ali öztürk gibi bazı hocalarının ayrılmasıyla kadıköy 4. şubesi hayli güç kaybeden dershane.alınan duyumlara göre ayrılan hocalar kendi başlarına yeni bir dershane kurmuşlar ve adını etkin grup koymuşlardır.
beşiktaş şubesi biyoloji hocası tuncay altuğ ile bakırköy şubesi biyoloji hocası gülümser hocanın atışmalarına sahne olan, öğrencilerinin denemelerine göre öss'de daha yüksek puanlar aldığı dersane.
para vurmaya odaklanmış dershane. bizim zamanımızda ki belki şimidi de böyledir, seviye tespit sınavına girmeniz için önce kayıt yaptırmanız gerekirdi. tuncay altuğ dışında bir numarası yoktur.
ne tüccarlık ne de misyonerlik yapan kaliteli dershane. iki yıl boyunca devam ettiğim izmir şubesinde son derece nitelikli bir öss hazırlık eğitimi verdiği ve kalitede izmir'de rakibinin olmadığı deneyimimle sabittir. öğrencisi olduğum özel sınıfta (bkz: 6o31) muhteşem bir özel ilgi gördüğümüz ciddi eğitim kurumu. bölüm sınavlarıyla, alan sınavlarıyla, denemelerle standardın epey üzerime çıkıp kaliteli hocalarıyla öss hazırlığı için aradıklarınızı size sunarlar.
sınavlardaki geometri soruları ağlatan dersane..bu sorular o kadar moralimi bozmuştu ki geometri çalışmayı bırakmıştım..öss '06 da da 2. bölüm geometri den 2 soru yapabilmiştim..ama onun dışında her daim özlemle andığım; gerek bilgi, gerekse muhabbet açısından gayet şahane hocaları barındıran dersanem..
geometri sorularının kazıklığı ile tanınan ömür törpüsü.rexx sinemasının olduğu sokaktaki 3. şubesinin müdürü zinet bal ile tanışan kimse onu bir daha unutamaz.