fem dershanesi nin başarısı 

adana çık aradan

1. bu başarının altındaki sır askeri disipline benzer ders çalışma düzenidir. sanırım günde 8 saat.
    (düzenli locaların büyük saygıdeğer üstadı, 12.07.2008 19:20)

2. türkiyede öss ye hazırlanan insanların büyük bir kısmının bu dershaneye gitmesiyle birlikte başarı payındakı yüzdenin normal olarak artması..
    bi de başarı sadece ilk yüzde kaç kişinin olduğuyla ölçülmez,bakalım ilk 50binde kaç kişi var bu dersane çıkışlı..
    zaten her 5 adamın 3 ü bu dersanelere gidince(iyi reklamla!)normal olarak kazanan yüzdesi artıyor..
    (çirkin ördek yavrusunun torunu, 12.07.2008 19:26 ~ 19:32)
  3. temelinde beyin yıkama yatar.

edit: ahahha seviyorum sizi fetocular..
    (deckard cain, 12.07.2008 19:35 ~ 26.07.2008 23:07)
  4. sene başında belirlenen spesifik öğrenciler için düzenlenen çalışma programları, kamplar, sınavlar göz önüne alındığında normal bir durumdur fem dersanesinden öğrencilerin derece yapması. ama fem dersanesi bu spesifik öğrencilere gösterdiği ilginin onda birini bünyesindeki diğer öğrencilere göstermez. diğer öğrenciler kaba tabirle üvey evlat muamelesine maruz kalır. sonra da ilk yüze giren öğrenciler fem dersanesinin başarısı olarak lanse edilirken össde barajı bile aşamayan yüzlerce fem dersanesi öğrencisi görmezden gelinir. buzdağının görünen kısmı beyaz olabilir, ama önemli olan görünmeyen kısmının ne renk olduğudur.

sonuç itibariyle, bir dersanenin başarısı ilk 100'e soktuğu öğrenci sayısı ile mi, yoksa bünyesinde bulunan öğrencileri üniversiteye yerleştirme oranı ile mi belirlenir? öncelikle cevaplanması gereken soru budur.

edit: spesifik öğrencilerden kastım bu öğrencilerin zaten başarılı olan öğrenciler olmasıdır. ayrıca aynı öğrencileri bünyesine katmak için fem dersanesinin kaç tane takla attığını söylemiyorum bile.
    (ronn, 12.07.2008 19:42 ~ 19:48)
  5. dershaneciliği pompalayarak türk eğitiminin ebesine tecavüz etmesidir. bu başarıda yalnız değildir. madalyalarını tek tek gelip alabilirler.
    (togisama, 12.07.2008 19:45 ~ 19:46)
  6. sadece derece sınıflarına özen gösterip diğer sınıfları yok saymasından ileri gelen durum.
    (boğazındakalsın, 12.07.2008 20:35)
  7. belli bi seviyenin (seviyeyle kastedilen zeka, test tekniği, disiplinli çalışma gibi faktörlerin toplamıdır) üzerindeki öğrenciler hangi dersaneye giderse aşağı yukarı aynı puanı alacağı için pek de önemli olmayan başarıdır. hele hele ilk 1000deki öğrencileri sıralayan şeyin 2-3 net olduğu düşünülürse bi sikime derman olmayan başarıdır. tabi başarıdan kastınız derece yapan öğrenci sayısı değil kitlesel başarıysa o ayrı.
    (vamos, 12.07.2008 20:41)
  8. şişmedir, belli kişilere hitap eder. öyle ki başarı, belli başlı öğrencilerin üzerine düşüp derece yaptırmak, diğerlerini sallamak değildir. bu belli başlı öğrencilerin derece yapmasını başarı olarak kendine geçiren dersanelerin bir gün ama bir gün allah belasını verecektir.
    (boğazda kalan portakallı draje, 12.07.2008 21:06)
  9. dil alanında sıçmış, dilkonun altında her zamanki gibi ezilmiş bir dersanenin başarısıdır.
    (southern man, 12.07.2008 21:07)
  10. (bkz: iman gücü)
    (deadclown, 12.07.2008 21:17)
  11. öncelikle:
    (bkz: maltepe dersanesi/!damned)

bunların başarılarının sırrı reklamdır. bir örnekle açıklamak gerekirse, yukarıdaki bakınızdan da görülebilecek şekilde bunların uzantısı olan maltepe dersanesi ile ilgili bir şey anlatayım. benim liseyi okuduğum ilçede 2005 yılında öss birincisi maltepe dışında bir dersaneden çıktı ve maltepe dersanesinden çıkan ikinciye öyle böyle değil 8 puan fark attı. ama her ne hikmetse sınavdan iki yıl sonra bu arkadaşlar 2005 yılında ilçe birincisini kendilerinin çıkardığını iddia etmeye başladılar. ya o yıl birinci şu çıkmamış mıydı deyince de kıvırıyorlarmış. bu işleri takip etmeyip bu dezenformasyonu yiyenler de bu ve benzeri sahte birincilik reklamlarına kanıp o dersanelerin yolunu tutuyorlar.

öğrencileri çek, başarı kazan, kazandıkları başarıya bin katarak dezenformasyon yap ve daha çok öğrenci çek. ticari zeka, pırıl pırıl.
    (bulletproof, 12.07.2008 21:29 ~ 21:30)
  12. (bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (twinkle, 13.07.2008 13:53)
  13. bende bir dershane açsam ve arkamda türkiyenin en büyük hırsızları olsa ve bana gariban öğrencileren para almadan daha büyük kitlere ulaşarak eğitim verme imkanı sağlansa bende hem beyin yıkarım hem de o hırsız yobazkarın paralarıyla en iyi öğretmenleri tutup eğitim veririm.
    (lord of drinks, 13.07.2008 14:08)
  14. çokça zamanlar önce tatilya daha varken yani verdiği bedava tatilya biletleri uğruna arkadaşlarla deneme sınavına girdiğimiz, dereceye girince de burslar ve bedava dersane vaadetmek suretiyle peşimi bırakmayan dersanedir. bu surette aile zoruyla 1 ay gitmişliğim var bu dersaneye. gördüğüm o ki; eğitim herkese eşit dağıtılmamaktadır. seçilen ve dereceye girmesi muhtemel kişiler üzerinde özel! çalışmalar sonucu bu başarı sağlanmaktadır. diğer çocuklara ne olduğu pek kimseyi ilgilendirmemektedir. gelişigüzel konu anlatımları ile kendi hallerine bırakılmaktadırlar. nitekim söz konusu başarı kitleden çıkan ve kitleyi temsil eden bir başarı değildir.
    (volshebnik, 13.07.2008 14:16)
  15. bu başarı tamamen örgütlenme başarısıdır. yani dershane öğrencilerini tamamen sınava odaklar, öğrencilerin üstüne müthiş düşer. onları zaman zaman abla evleri dediğimiz evlere alır. o evlerde de izolasyon söz konusudur. televizyon açılmaz, sabahtan akşama ders çalışılır, tabii ki aralarda kız muhabbetleri yapılır, müzik falan dinlenir onlar ayrı. bu evlerde birebir çalışma imkanı da vardır. beyin yıkama ve fetoculuğunu bir yana bırakırsak fem öss açısından başarılıdır. en azından öğrencilere harcanan çaba, verilen emek yadsınamaz. buna emek değil de bir amaç uğruna öğrencilerin beyinlerinin yıkanması da diyebilirsiniz.
    (una furtiva lacrima, 13.07.2008 14:18)
  16. adamı salak yerine koyan bu sınav sisteminde çok da gurur duyulamaması gerek sanırım. sen tut insanları 12 sene okullarında süründür, ardından da 5 seçenekli 180 sorulu 3 saatlik sınava sok ardından birinci gelene deki "helal koçum, aslanım benim birinci olmuş." bu siktiğim sınav yüzünden intihara kalkışan 9 ay regl olamayan kadın erkek tiplemeleri tanıyorum. şimdi tutup da çok matah birşeymiş gibi bu saçmalığın içinde birinci gelene "allah be aynşıtayn mısın koçuuuum" muamelesi yapmak ne menem bir şeydir anlamış değilim. malum sınavımızın ve eğitim sistemimizin kalitesinden olsa gerek üniversite bitirmemize rağmen ilkokul mezunu dedelerimizin gerisinde sayıyoruz.
    (rakibini operek olduren kunkfucu, 13.07.2008 14:26 ~ 14:27)
  17. gayretli tipleri kafalamalarından kaynaklanan başarı. veya şöyle söyleyim, akıllı, çalışkan olan gençleri kafalayıp onları gaza getirip onların başarısı üzerinden reklam yapılıp başarıymış gibi gösterilen sözüm ona başarı. şöyle ki;
    türkiyede hatırı sayılır iyi denecek bir lisedeydim, lise 1 den itibaren evimize yaltaklık telefonu açarlardı. lise1 de kafadan %50 burs vermişlerdi. sayısız arkadaşım lise2de dershaneyi nerdeyse bedavaya getirdi. lakin lise sonda ailesi ile problemler yaşayan bir arkadaşım sınava bi kaç ay kala yurtlara girip orada kendini sınava hazırlanmak istedi. tabi ki önceden dersleri iyi değildi..reklam yapamayacaklardı..ha bu arkadaş heavy metal dinleyip sigara içiyordu. yurda tabi ki almadılar ama anadolu lisesi sınavlarında türkiye birincisi olan başka bi arkadaşım vardı, keşke sözlükte olsa da fem'in herifin peşinde nasıl koştuğunu herkes direk ondan okusa.
    gerçi femden birine sorsanız bunu allah rızası için yapıyorlardır. başarının sırrı odur.
    (enceladus, 13.07.2008 15:18)
  18. çalışan her yerde yapar lakin fem dersanesi ve türevlerinin temelinde çok katı bir disiplin yatar.
    (şeftali suyu, 13.07.2008 15:58)
  19. fem dershanesi'nin başarısının en önemli nedenlerinden biri hiç kuşkusuz fem yayınları ve aynı yolun yolcusu olan güvender yayınlarıdır. öss'ye farklı bir dershanede hazırlandım ama fem ve güvender yayınlarına her zaman güvendim ve başvurdum. onlar da beni yanıltmadılar. siz de bu yayınlarla çalışın, siz de kazanın.
    (macajoynovic, 13.07.2008 16:32)
  20. dikkat çekmemek için zamanında ufuk dersaneleri adıyla paralel markasını kuran fakat bir süre sonra hepsini tekrar fem adıyla birleştirmiş benim de sayesinde bostancı'da düz bir liseye gittiğim halde boğaziçi matematik bölümünü kazanmamı sağlayan dersane. bölüme girdiğim sene düz liseden tek gelenin kendim olduğunu ve bölüme taban puanla girdiğimi farketmiş, sonuçta 6.5 senede bitirebilmiştim:s
    (dedimben, 16.07.2008 15:58)