öss'ye bir ay kala öğrenciler akın akın soru sormak için dershanelere koşturup öğretmen ararken,bu söz konusu
hocalarını; topluca cuma namazına gittiklerinden ya da bir köşeye çekilip tatile gidebilmek için
kutsal bilgiler içeren kitapları okumalarından dolayı bulamayan ; belki de bu sebeple hacettepe'leri, boğaziçi'lerini kaçırdıkları din eğitim merkezi, yok pardon dershane(!)
edit:bu dershaneyi tercih ettim çünkü evime en yakın şubesi olan dershane buydu.çünkü bu dershanede kendimi kıyaslayabileceğim öğrenci sayısı daha fazlaydı, ve gerçekten
hocalar arasında yetenekli
öğretmenler de vardı.
bu dershaneyi onaylamıyorum ve desteklemiyorum çünkü eğer eğitimden kasıt; dini görüşlerin sinsi sinsi öğrencilere aşılanması hatta benimsetilmesiyse ben buna karşıyım.ailem bile benim kıyafet seçimime arkadaş tercihime karışmazken, omuzu açık olduğu için tepki gösteren, dersi terkedip çıkan
hocayı burda gördüm.kız-erkek aynı sırada oturuyor diye çocuğu dışarı çağırıp fırça atan
hocayı ben burada gördüm.kız erkek ayrımcılığının ne kadar göz önünde olduğunu, sınıfların yalnız kız,yalnız erkek olduğu ve müfettişler gelince bütün sınıfları karma yapan düzeni burada gördüm.
ben burada gerçekleri, düşüncelerimi dile getirdim.bu giri de yazılanlar bazı
yazarların
** hoşuna gitmemiş, gözüne pek hoş gözükmemiş olacak ki tepkilerini eksi yağmuruna tutarak göstermişler, saolsunlar.benim burada ki amacım; yaşadıklarımı biraz olsun estetik bir tarz ile dile getirmek, kendi bakış açımla bir
fem dershanesi tanımı yapmaksa, bu “
kötü eseri” silmeye hiç niyetim yok.