görseller
fem dershaneleri 

belki ilginizi çeker
  1. · ışık evleri
  2. · abiler
  3. · fem hocalarının eve gelmesini engelleme yöntemleri
  4. · türkiye nin yüzde 99 u müslümandır yalanı
  5. · fem bir
  6. · bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
  7. · at yalanı sikeyim inananı
  8. · anafen dersanesi
  9. · m 1
  10. · fem yayınları
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · ugg
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · sütlü kahve
  9. · sam amca

fem dershaneleri  

sayfa  / 5
  1. kızlarla erkeklerin ayrı şubelerde okuduğu, hakkında bir sürü dedikodu çıkan ama buna rağmen oldukça başarılı olan bir dersane.
    (esdora, 17.04.2004 00:02)
  2. hacı yetiştirme kurumu
    (abandini, 17.04.2004 00:04)
  3. fetullah gülen cemaatine ait olan dersaneler zincirinin istanbul dergahı.
    (all of nothing, 17.04.2004 00:06)
  4. hiç bir arkadaşım gimediği için gitmeyi tercih ettiğim (derste konuşup, testlerden uçak yapmamak için), kesinlikle itü'de okumayı borçlu olduğum, kantininde sadece ülker ürünleri satılan, şeker öğretmenleri ve iğrenç, ön yargılı öğrencileri olan öss hazırlık dersanesi. itü' yü kazandıktan sonra 18 milyon gibi cüzi bir fiyatla gittiğim hazırlığı atlama sınavı kursu (aynı kurs itü'de 180 milyondu.) da hazırlık okumaktan kurtarmıştır.
    (kay scarpetta, 17.04.2004 00:12)
  5. ankara'da maltepe,izmir'de körfez gibi kardeş dergahları olan,öss öncesinde öğrencilerini 2 aylık bir özel kampa aldığı iddia edilen,fethullah gülen denen adamın sahip olduğu dershaneler zinciri..
    (doaaa, 17.04.2004 00:59)
  6. fetullah eğitim medreseleri
    (pyrotechnician, 17.04.2004 07:35)
  7. ben de burs kazanınca gitmiştim. m1 diye çok fiyakalı bir sınıfımız vardı. bedava kitaptan müsvedde kağıdına varana kadar neye ne kadar ihtiyacım varsa verildi. verdikleri eğitim bırakın öys yi (o zamanlar öys diye de bişey vardı) üniversite derslerinin pek çoğuna da yetecek düzeydedir. o senenin öys birincisi de bu dershaneden olup kankamdı.
    (fidelmiyo, 17.04.2004 08:44 ~ 08:46)
  8. öğretmenlerin erkek öğrencilerle el ense samimiyetinde olduğu ama kızların yanına bile oturmadığı, bu durumun bazı kız öğrencileri çileden çıkartarak kasten hocaların "rahatlık" sınırlarını zorlamaya ittiği, karşı cinsten biriyle yakın olduğunuz görüldüğünde uyarı alabileceğiniz, herşeye rağmen işini iyi yapan hırslı ve canayakın öğretmenler barındırdığından öğrenciler tarafından sevilen dershane
    (eflatun, 17.04.2004 11:19)
  9. altunizade şubesindeki mescidi ve enüst katındaki erk. öğrenci yurdu ile ünlenmiş din yanlısı eğitim kurumu..
    hee bide ışık evleri ile abileri ünlüdür..
    (damnlucifer, 17.04.2004 11:30)
  10. fetullah eğlence merkezi olarak öğrencileri tarafından geyiği çevirilmiş olan dershane
    (raiser, 20.04.2004 00:09)
  11. bir dönem fem hocalarının yazdığı sorular fen bilimleri dersanesince çalınınca (o kadar belliydi ki adamlar geometride kendi isimlerinin baş harflerini kullanarak yapmış soruyu ve fen bilimleri o kısmı bile değiştirmemiş, otd üçgeni gibi birşey vardı sorularda) soru kitapçıklarında copyright ibaresi kullanmaya başlayan dersanedir.
    bizim zamanımızda kız mız yoktu, halimiz haraptı.
    (fidelmiyo, 20.04.2004 00:15)
  12. bu dersanenin türevleri türkiye çapına yayılmıştır. iskenderun'daki türevi önem dersanesi'ydi ve biz de "özel necmettin erbakan medreseleri" şeklinde geyiğini çevirirdik...
    (rasputin, 20.04.2004 00:45)
  13. fem bir sınıfları ile her sene tulum çıkaran dershane
    (atlantis, 28.06.2004 14:52)
  14. kız-erkek ayrı sınıfların olduğu * ,kamplarında sabah ezanıyla namaza kaldırıldığı söylentileri her üniversite adayına gelen yobazımsı dersane.
    (comatose, 20.08.2004 20:18 ~ 06.01.2007 22:35)
  15. proje sınıflarına yoğunlaşıp, normal sınıflarını boşlayan medrese.
    (ulu han, 21.08.2004 02:49)
  16. memleketimiz insanının en yüksek becerilerinden birinin daha fışkırmasına neden olan üç harfli ne ifade ettiği göreli kelime. evet evet akıl veya niyet okumayı çok iyi beceriyor insanımız. kimse zorla üstelik para vererek bu dershaneye gitmiyor sanırım. ve yanında kamp denilen o ne idüğü kişiye göre tanımlı yere de zorla giden yoktur herhalde. eğer ben zorla götürüldüm diyen var ise; devletin ilgili birimlerine müracaat etmelidir. yoksa bedava yere ahkam keserek kimseleri kötülememek gereklidir. insana hangi kanattan olursa olsun saygı duymak gerek derim ben.
    (fempusay, 09.12.2004 12:42 ~ 13.12.2004 11:37)
  17. bir şekilde öss sorularını çaldıklarını düşündüğüm dershane.
    (darkenfact, 15.09.2005 19:08 ~ 19:08)
  18. (bkz: dershane)
    (selenge, 15.09.2005 19:12)
  19. öss'ye bir ay kala öğrenciler akın akın soru sormak için dershanelere koşturup öğretmen ararken,bu söz konusu hocalarını; topluca cuma namazına gittiklerinden ya da bir köşeye çekilip tatile gidebilmek için kutsal bilgiler içeren kitapları okumalarından dolayı bulamayan ; belki de bu sebeple hacettepe'leri, boğaziçi'lerini kaçırdıkları din eğitim merkezi, yok pardon dershane(!)

edit:bu dershaneyi tercih ettim çünkü evime en yakın şubesi olan dershane buydu.çünkü bu dershanede kendimi kıyaslayabileceğim öğrenci sayısı daha fazlaydı, ve gerçekten hocalar arasında yetenekli öğretmenler de vardı.

bu dershaneyi onaylamıyorum ve desteklemiyorum çünkü eğer eğitimden kasıt; dini görüşlerin sinsi sinsi öğrencilere aşılanması hatta benimsetilmesiyse ben buna karşıyım.ailem bile benim kıyafet seçimime arkadaş tercihime karışmazken, omuzu açık olduğu için tepki gösteren, dersi terkedip çıkan hocayı burda gördüm.kız-erkek aynı sırada oturuyor diye çocuğu dışarı çağırıp fırça atan hocayı ben burada gördüm.kız erkek ayrımcılığının ne kadar göz önünde olduğunu, sınıfların yalnız kız,yalnız erkek olduğu ve müfettişler gelince bütün sınıfları karma yapan düzeni burada gördüm.

ben burada gerçekleri, düşüncelerimi dile getirdim.bu giri de yazılanlar bazı yazarların** hoşuna gitmemiş, gözüne pek hoş gözükmemiş olacak ki tepkilerini eksi yağmuruna tutarak göstermişler, saolsunlar.benim burada ki amacım; yaşadıklarımı biraz olsun estetik bir tarz ile dile getirmek, kendi bakış açımla bir fem dershanesi tanımı yapmaksa, bu “kötü eseri” silmeye hiç niyetim yok.
    (sandra dee, 07.10.2005 00:47 ~ 02.12.2005 11:20)
  20. kendileri üniversitelerde özgürlük diyerek türbanlı dişi kişilere destek olurken, biz 2-3 küpe taktık diye yurduna -mulakat olumlu geçtiği halde- almamış; f1,m1 ve tm1 haricindeki sınıflar ile ilginin az olduğunu belli eden, genel olarak dini saflara yakınlığı ile tanınan dershanedir.hatta ve hatta ramazan ayında kantinde işletmeye kapalıdır.gerekçe olarakta kantinin zarar ettiği gösterirler.
    (bkz: türkiye nin yüzde 99 u müslümandır yalanı)
    (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (bkz: üniversitelerde özgürlük)
    (bkz: ybsg)
    (damnlucifer, 07.10.2005 13:40 ~ 13:41)
  21. 25 kişilik sınıfın 3 tanesini kız yapıp f1 sınıfı açan dershane...aynı sınıftaki erkek öğrencilerin hepsinin fatih fen liseli olduğu ve kızlardan gizli onlara etüt ayarlayan dershane.
    (sandra dee, 07.10.2005 16:05)
  22. kızların ilerlemesini engeleyen, yanlış yapılmış dershane tercihi...
    (sandra dee, 07.10.2005 16:06)
  23. anafen dersanesi'nin abisi olan dersane. altyapıda yetişen körpe filizler, a takıma çıkıp şampiyonluk kovalarlar. bir de abileri, "al şu kitabı, bu akşam bütün soruları çöz, yarın yenisini veririm" şeklindeki repliklerle sahnedeki yerlerini alırlar.
    (esbjorn, 07.10.2005 16:12)
  24. dinci olmaları dolayısıyla bazı kesimlerin sevgisini kazanan, bazılarınınsa " fetullah eğlence merkezi" olarak nitelendirdikleri dersaneler zinciri. fakat şahsen şimdiye kadar iki sene hiçbir dayatmayla karşılaşmamış olmam da ilginçtir. gerçi rivayet edilir ki bu durum şubeden şubeye değişmektedir.
    (somnambule, 07.10.2005 23:27 ~ 18.12.2005 12:17)
  25. istanbul'da ve diğer illerde de çeşitli isimler altında yayın ve eğitim hayatına devam eden,her sene derece yapan öğrencilerle ününü daha da arttıran -şirinevler fem'in önünde devamlı başarılarından dem vuran kocaman afişler olur haklı olarak-,abi-apla gibi hitapların havada uçuştuğu,rehber abim benim biricik sevgilim gibi fanatizm merkezlerinin bulunduğu herşeye rağmen,tüm olumsuz eleştirilere rağmen yıkılmadım ayaktayım derecelerimle gururluyum imajı veren dershaneler zinciri.
    (speranza, 28.10.2005 20:46)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil