belki ilginizi çeker
  1. · ilahiyat fakültesinde okuyan komünist
  2. · uluslararası ilişkilerde okuyan faşist
  3. · kahroluşçuluk
  4. · hunharizm
gündem
  1. · ece gürsel
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · öğretmenler günü
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · beşiktaş
  8. · ispinoz
  9. · yaran başlık yönlendirmeleri

felsefe bölümünde okuyan ülkücü  

sayfa  / 2
  1. (trouble everyday, 09.12.2005 11:42 ~ 11:54)
  2. doğru bir karardır , paraya ihtiyacı olanların iktisat okuması gibi bir ülkücü de felsefe okuyabilir.
    (salihaki, 09.12.2005 12:18)
  3. okulumdaki felsefe klübünde,klüp başkanının ülkücü olması ve onunla da yetmeyip okulun reisi olması gibi saçma bi durumdur...
    (evo, 04.03.2007 14:17)
  4. (adrian, 27.06.2007 16:05)
  5. (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 27.06.2007 16:14)
  6. yeni girmiştir. en az ikinci sınıfta okuyup da hala ülkücü kalacak bir felsefe ya da felsefeci olacağını sanmıyorum.
    (one more cup of coffee, 27.06.2007 16:22 ~ 16:22)
  7. her zaman kafasının dikine giden yanıyla anarşizm ve içine bir şekilde bulaşmış dincilik nedeniyle intuisyonizm(vahiycilik) arası bir yol çizmesi mümkündür, aslında her ülkücü biraz bakunin biraz gazali'dir, zaten gazali yerine ahmed yesevi yolundan gitseler 70'li yıllarda onca hatayı yapmazlardı
    (nereye temucin, 27.06.2007 16:24)
  8. (ışığım ve gölgem, 28.06.2007 12:40)
  9. feylesofların hiçbir vakit körü körüne bir ideolojiye saplanıp kalmamasıdan, farklı açmazlara yönelmesiden öğretim yılları boyunca etkilenmemesi mümkün olmayan ülkücüdür. aynı bünye hem felsefik yaklaşımı hem de ülkücülük manifestosunu kaldıramayacağından mezun olduğunda yeni tornadan çıkmış gibidir. odun girer, adam çıkar.
    (brain freeze, 28.06.2007 12:52)
  10. (venom, 28.06.2007 12:58)
  11. (spinoza, 28.06.2007 13:22)
  12. insanın kendisine yakışanı giymesidir.

okunulan okul meslektir, ülkücülük ise ideoloji. tanımlamanın ne manası var çözülemez.

ideoloji ile mi iş yapılmalı. ben sol düşünceye yakın birisiyim, bana söyleyin ne okuyayım?(biraz geç kaldık ama...)
    (draco, 28.06.2007 13:34 ~ 13:35)
  13. ülkücülüğün felsefesinin arayışı içerisinde olan insan modeli.
    (sdr, 28.06.2007 14:38)
  14. üzerine oturup bu kadar kafa yorulmaya ne gerek var diye kendimi yediğim insandır. felsefe okuyan insanlar nasıl düşünülüyor , nasıl hayal ediliyor bilemiyorum ama hiç de genel yargıdan hissettiğim tipler değiller bunu söyleyeyim. o halde ortada bir sorun var , siyasi görüşü ne olursa olsun , insan felsefe okuyamaz mı ? çok mu büyük yaralar oluşturur okuduğu bölüm , siyasi görüşü üzerinde ? hiç sanmıyorum. ülkemizde hangi bölümün hakkı tam olarak veriliyor , hangi okul , hangi öğrencileri tam olarak donatıyor da ülkücü bir tip , felsefe okuyup o kadar karmaşa yaşasın , arada kalsın.
    (hplovecraft, 28.06.2007 14:41)
  15. felsefe okuyan tanıdıklarımı düşündükçe "neden olmasın?" dediğim öğrencidir. tabii çocukken ben de felsefe okuyanları süper güçleri olan, götlerinden ateş çıkaran, yedi beyinli insanlar olarak hayal ediyordum. allah'tan büyüdüm de geçti.
    (fb, 28.06.2007 15:06 ~ 15:07)
  16. felsefenin "bilimin açıklayamadıklarını düşünce üretmekle açıklayabilmek" olmasından ve ülkücülerin de düşünce sahibi birer insan olmasından hareketle hiç de anormal bir durum değildir diyebiliriz. kime bu küçümseme? kimedir bu bir herşeyin en iyisini ben ve benim safım bilircilik!

saçma sapan, tamamen belli bir grubu ezmek için hayal gücü vasıtası ile uydurulmuş sanal konudur. kendine ülkücü ismini veren gençlerimizin çoğu herkesin kendileri gibi olmalarını isterler, aksini yapan varsa dayatırlar, dayatmayla olmassa döverler. burda da aynı şeyi görüyorum, aynı şekilde bir linç söz konusu. özünde herkes eline fırsat geçince yada güçlü olduğu ortamda saygısızca linç kampanyaları başlatıyor. hiç bir tarafın yaptğını doğru bulmuyorum.
    (bayermuhen, 28.06.2007 15:17 ~ 15:24)
  17. durum bir çelişki olmasıyla birlikte bu çelişkiyi farkeden kişinin zamanla tez antitez sentezi öğrenmesi, hayata geçirmesi umulur.

kişiye saygı, kişiliğe saygı esasına dayanarak, kimsenin ülküsü beni zerre kadar enterese etmediği halde* gösterilen saygıya karşılık karşılaşılan saygısızlıklar, ve beraberinde sebep olunan toplumsal sorunlar* sonucu bünyemde yaratılan ön yargıyla genelleme yapabilirirm ki ;
    ülküleri vatan sevgisi başlığı altında kafatasçılıktır.*
    insanlar sevilesidir fakat en sevilesi olanlar türklerdir.*
    en güzel din hak din islamdır, tanıtmak, yaymak bonumuzun borcudur.**
    daima barıştan yanayız.**
    böylesi dar kalıplar içerisindeki fikirler yığınını, düşünce olarak kabul etmiş kişilerin şüphesiz felsefeye ihtiyaçları vardır ve doğru yerdedirler.
    nitekim doktor ayaklarına gelmiştir, iyleşip iyileşmemek kendilerine kalmıştır.
    (witchontheroof, 28.06.2007 17:06)
  18. (adrian, 08.09.2007 13:53 ~ 09.09.2007 11:42)
  19. ülkücülüğün hala büyük ölçüde kültürsüz tiplerle özdeşleştirilmesi sonucu oldukça abes gelecek bir durumdur. halbuki felsefeye olcukça yatkındır ve "ülkümüz nedir?" sorusunun bile başlıbaşına tez olacak kadar geniş tartışma alanına yol açması muhtemeldir. güzide ülkemizde ülkü ocaklarının tekelini kırabilecek kadar cesaret ve birikim sahibi özde ülkücülerin olmamasından dolayı bu tarz garipsenecek ilişkilendirmeler yazılması beklenir.
    (caesarius, 08.09.2007 14:11)
  20. vakti zamanında ankaramızın güzide bir üniversitesinde bir grup ülkücü top sakallı bir elemanı sıkıştırırlar ve "burası bizim çöplüğümüz lan. burda böyle dolaşazmasın" filan derler. bizim arkadaş da "ama ben horoz değilim ki. benzemiyorumda" gibi cümleleri biraz da ağdalı bir şekilde söyler. ağır abilerde bunları duyunca çocuğu bırakırlar. sonra bir hafta boyunca bu cümlelerin manasını çözmek için çok kafa patlatmış olacaklar ki çocuğu tekrar sıkıştırıp "sen geçen hafta bize ne demek istedin lan " diye sormuşlar.

şimdi sorarım size a dostlar istişare yetenkleri bu kadar yüksek, düşünmeye ve araştırmaya 1 hafta düşünecek kadar önem veren ve "bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır" düsturuyla yola çıkıp anlamadıkları şeyi sorarak öğrenmeye çalışan bu sosyal yönleri gelişmiş siyah beyaz abilerin felsefe bölmü okuması kadar doğal bir şey olabilir mi ? hem felsefe bölümü okumak fotomaç ve idda gazeteleri okumaya engel değil ki.
    (enkilman, 08.09.2007 14:57)
  21. ülkücülük kavramına felsefi bir anlam kazandırıp, daha fazla kişiye ulaşma, ideolojisini daha bi mantıklı hale getirme kaygısındaki ülkücüdür...fakat bi tarafını yırtsa da yapamayacaktır, zira felsefe akıl işidir..
    (insansevmeyenhayvan, 27.12.2008 12:53)
  22. 21. yüzyıla damga vurması mümkün olan bünye. 20. yüzyılın en büyük filozoflarından birinin hitler'in nasyonal sosyalizmine kafa salladığı bililnen bir durum. yeah, sad but true.

1933 de freiburg üniversitesi'nin rektörlüğünü üstlenen martin heidegger'in açılış konuşması en ustaca yazılmış faşist metinlerden biridir. "iş hizmeti" ve "askeri hizmet" bu metinde "bilgi hizmeti" ile üst düzeyde pekişmiş durumdadır. hazret buyurur ki "özerk üniversitenin vazifesi -öz-e (alman ırkı kasdediliyor) dönerek alman halkının kaderine damga vurmaktır. " normalda alman faşistleri cermenlerden yola çıkar. bizimkilerin orta asya'dan yola çıktığı gibi. oysa heidegger antikiteden yola çıkarak kendi öznel faşizmini yaratır. teferruatını hühnerfeld'e havale ediyorum.

felsefe okuyan bir ülkücünün heidegger gibi bilimi araçsallaştıran bir kaderci faşizm üretmesi mümkün mü? orta asya'da felsefî bir altyapı bulması zor olacaktır sanırım. wait and see.
    (umran, 27.12.2008 13:27 ~ 29.12.2008 14:39)
  23. (foxmuld3r, 27.12.2008 14:23)
  24. idealizmine kurban gitmiş olması mümkün şahıstır. eskiden 1970'lerde odtülü komünist çocuklar falan da gıcıklığına sınava girer ve ilahiyat fakülteleri yazar, sonra kazanıp gitmezlermiş. böylece ilahiyat fakültesi kontenjanları dolar, ama giden olmadığı için bazı seneler hiç öğrenci alamazmış. bu ülkücü de liseli felsefe meraklısı solcular giremesin diye o taktiği deniyor olabilir. ama tabii okumaya neden devam ediyor, o belirsiz. belki devlet şeysi boş yere meşgul edilmemeli gibi bir mantıkla veya gitmemeyi akıl edememesinden olabilir, o kadar da fark olsun komünistlerle aralarında.
    (earendill, 27.12.2008 15:07)
  25. (tazmanya canavarı, 27.12.2008 15:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil